KafamaG

Çalışkan
Herkese iyi sosyaller,

9 ay önce bir Lenovo ThinkBook aldım ama 3-4 ay kullanımdan sonra bazı sorunlar yaşamaya başladım.
İlk olarak Wi-Fi kartı, kart biraz zorlanınca ya da direkt kendi kafasına göre çöküyor, yeniden başlatmadan da düzelmiyor. Bir ara Lenovo Vantage uygulamasını kurup sürücüleri güncelledim ama o güncellemeden sonra Wi-Fi kartı tamamen gitti. Hiçbir şekilde geri getiremedim, her yolu denedim ama nafile. En sonunda format atarak düzeltebildim.

Başka bir sorun da şöyle: Windows 11 kullanıyorum, görev çubuğundan Windows Gezgini'ni açmaya çalışınca 5 saniye kadar bekletiyor. Ama masaüstünden bir dosya açınca anında açılıyor. Neden böyle bir sorun var anlamadım, gıcık edici bir şey.

Bir de pil konusu var. 8 ayda pil sağlığı %8-9 kadar düşmüş. Belki kullanım tarzımdan oluyordur ama yine de bu kadar hızlı düşmesi normal mi, anlamadım.

Merak ettiğim şey şu: Bu yaşadıklarım benim bilgisayara özel bir durum mu, yoksa ThinkBook'larda kronik bir sorun mu? Özellikle şu Wi-Fi meselesi yüzünden garantiye göndermeyi düşünüyorum. Benzer sıkıntılar yaşayan var mı veya oldu mu hiç?

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: Intel i7-13700H
  • Grafik kartı: Intel Iris Xe.
  • RAM: 32 GB.
  • SSD: 1 TB.
  • Ürün linki: Ürün

Herkese iyi sosyaller,

9 ay önce bir Lenovo ThinkBook aldım ama 3-4 ay kullanımdan sonra bazı sorunlar yaşamaya başladım.
İlk olarak Wi-Fi kartı, kart biraz zorlanınca ya da direkt kendi kafasına göre çöküyor, yeniden başlatmadan da düzelmiyor. Bir ara Lenovo Vantage uygulamasını kurup sürücüleri güncelledim ama o güncellemeden sonra Wi-Fi kartı tamamen gitti. Hiçbir şekilde geri getiremedim, her yolu denedim ama nafile. En sonunda format atarak düzeltebildim.

Başka bir sorun da şöyle: Windows 11 kullanıyorum, görev çubuğundan Windows Gezgini'ni açmaya çalışınca 5 saniye kadar bekletiyor. Ama masaüstünden bir dosya açınca anında açılıyor. Neden böyle bir sorun var anlamadım, gıcık edici bir şey.

Bir de pil konusu var. 8 ayda pil sağlığı %8-9 kadar düşmüş. Belki kullanım tarzımdan oluyordur ama yine de bu kadar hızlı düşmesi normal mi, anlamadım.

Merak ettiğim şey şu: Bu yaşadıklarım benim bilgisayara özel bir durum mu, yoksa ThinkBook'larda kronik bir sorun mu? Özellikle şu Wi-Fi meselesi yüzünden garantiye göndermeyi düşünüyorum. Benzer sıkıntılar yaşayan var mı veya oldu mu hiç?

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: Intel i7-13700H
  • Grafik kartı: Intel Iris Xe.
  • RAM: 32 GB.
  • SSD: 1 TB.
  • Ürün linki: Ürün
1. Wi-Fi Sorununu Çözme Adımları:
- Sürücüleri Güncelle:
- Aygıt Yöneticisi'ni açın (Başlat menüsünde sağ tıklayıp "Aygıt Yöneticisi" seçeneğine tıklayın).
- "Ağ Bağdaştırıcıları" bölümünü genişletin.
- Wi-Fi kartınıza sağ tıklayın ve "Sürücü Yazılımını Güncelle" seçeneğini seçin.
- Sıfırlama:
- Başlat menüsüne gidin, "Ayarlar" > "Ağ ve İnternet" > "Ağ Sıfırlama" seçeneklerine gidin.
- Talimatları izleyerek Wi-Fi ayarlarını sıfırlayın.
- Farklı RGB modları:
- Lenovo Vantage uygulamasında herhangi bir RGB modunu (game mode veya turbo) devre dışı bırakın.

2. Dosya Gezgini Hızlandırma:
- Geçici Dosyaları Temizle:
- "Disk Temizleme" aracını çalıştırarak geçici dosyaları temizleyin. Başlat menüsüne "Disk Temizleme" yazarak erişebilirsiniz.
- Dizin Güncelleme:
- Windows Gezgini’ni açın, üstte “Görünüm” > “Seçenekler” > “Görünüm” sekmesinde "Ön bellek dosyalarını göster" seçeneğinin işaretli olmadığından emin olun.
- Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kontrol Et:
- Görev Yöneticisi’ni açın (Ctrl + Shift + Esc) ve arka planda gereksiz uygulamaları kapatın. Bu, sistem kaynaklarını serbest bırakır.

3. Pil Sağlığı Kontrolü:
- Ayarları Gözden Geçirin:
- Ayarlar > Sistem > Güç ve pil kısmında pil tasarrufu modunu kontrol edin. Sürekli şarjda bırakmak pil ömrünü kısaltabilir.
- Pil Performansını İzleyin:
- "Lenovo Vantage" uygulamasında pil sağlığı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
- Aşırı Isınmayı Önlemek İçin:
- Bilgisayarın havalandırmasını kontrol edin, toz birikmesini önlemek için düzenli olarak temizleyin.

4. Genel Tavsiyeler:
- Gerekirse, laptopu garantili veya teknik servise gösterin, özellikle Wi-Fi sorunu için.
- Diğer ThinkBook kullanıcıları ile benzer sorunlar yaşayıp yaşamadıklarına dair forumları veya sosyal medya gruplarını kontrol edin.

Belirtilen sorunlar, spesifik bir cihaz sorunundan ya da genel bir model sıkıntısından kaynaklanıyor olabilir. Bu durum için Lenovo destek hattı ile de irtibata geçmenizi öneririm.