Eki Görüntüle 203324
@keremusta böyle bak tekrardan, stabil mi? FCLK 2133 değilse öyle yap. 1.74 Hynix için problem değil, fan üflet 1 tane sıkıntı olmaz. Degredasyon 1.8+'da başlıyor a-die için, m-die için 1.65 üstü problem benim kit 1.75'te patlıyor ama m-die sorunu bu, a-die 1.8'e kadar daily günlük kullanılır sorun olmaz, kullanan çok var. 1.74 yerine 1.7 1.72 yapabilirsin gibi minimum. CL harici voltaj istiyor trrdl falan da, birkaç timing daha var, o yüzden çok indiremezsin Vdd'yi. 1.7 1.72 vdd 1.5 vddq 1.45 vddıo şu anki hali neyse dene aynı şekilde, timingleri böyle bir teste al.
ZenTimings is a simple and lightweight app for monitoring memory timings on Ryzen platform.
Yeni sürümü kurup SS gönder bir de. Şu görünmeyen kısımlar görünse daha iyi olur. Arkada anti-cheat, Defender falan açıksa kapat, ondan göstermeyebiliyor o kısımları.
MSI'da vdd değişince vddq-vddıo'da değişiyor, onları şu anki hali gibi yap, 1.5 vddq-1.45 vddıo yeterli 6400'e genelde. Vdd kısmını 1.74'ten 1.7-1.72 deneyeceksin, daha da düşmez gibi hata yersin. Timing'leri dene attığım tutarsa öyle kullanman daha iyi. Bandwith artırıyor.
Test süresi saatler sürmeli tabii ama kimse uğraşmaz ona. TestMem 3 saat yap yeterli, bu program yakalıyor kesinlikle 2.5-3 saatte timing-voltaj kaynaklı problem varsa.
Ben günlerce aylarca test yapıyorum, sen onunla uğraşamazsın. Senin test süren 3 saat TestMem, 9800X3D için Ryzen3D profil, ya da 1usmus profili 3 saat.