- Makaleler
- 1
Hwinfo buga giriyor sanırım
Oyunlarda bir sıkıntı yok şu anda.
Hocam selam Tekrar'dan hortlatıyorum konuyu kusura bakma. Bir sorum olacaktı, vdd düşürebilir miyiz stabilite sağlanır mı tekrardan? Bazı yerlere sordum 1.5 saat test olmaz diyorlra en az 12 saat test yapman gerekiyor diyorlar alt zamanlar çok iyi diyorlar bu konuda harika ama herkes vdd voltajına takıldı çok fazla diyorlar, bir de birkaç ayarlar daha sıkı olabilir mi? @Ayhan Dönmez.
@keremusta Böyle bak tekrardan, stabil mi. FCLK 2133 değilse öyle yap. 1.74 Hynix için problem değil, fan üflet 1 tane sıkıntı olmaz. Degredasyon 1.8+'da başlıyor A-Die için, M-Die için 1.65 üstü problem benim kit 1.75'te patlıyor ama M-Die sorunu bu, A-Die 1.8'e kadar daily günlük kullanılır sorun olmaz, kullanan çok var. 1.74 yerine 1.7 1.72 yapabilirsin gibi minimum. CL harici voltaj istiyor tRRDL falan da, birkaç timing daha var, o yüzden çok indiremezsin VDD'yi. 1.7 1.72 VDD 1.5 VDDQ 1.45 VDDIO şu anki hali neyse dene aynı şekilde, timingleri böyle bir teste al.
ZenTimings
ZenTimings is a simple and lightweight app for monitoring memory timings on Ryzen platform.
Yeni sürümü kurup SS gönder bir de. Şu görünmeyen kısımlar görünse daha iyi olur. Arkada anti-cheat, Defender falan açıksa kapat, ondan göstermeyebiliyor o kısımları.
MSI'da VDD değişince VDDQ-VDDIO'da değişiyor, onları şu anki hali gibi yap, 1.5 VDDQ-1.45 VDDIO yeterli 6400'e genelde. VDD kısmını 1.74'ten 1.7-1.72 deneyeceksin, daha da düşmez gibi hata yersin. Timing'leri dene attığım tutarsa öyle kullanman daha iyi. Bandwith artırıyor.
Test süresi saatler sürmeli tabi ama kimse uğraşmaz ona. Testmem 3 saat yap yeterli, bu program yakalıyor kesinlikle 2.5-3 saatte timing-voltaj kaynaklı problem varsa.
Ben günlerce aylarca test yapıyorum, sen onunla uğraşamazsın. Senin test süren 3 saat Testmem, 9800x3D için Ryzen3D profil, ya da 1usmus profili 3 saat.
Son düzenleme: