Hwinfo buga giriyor sanırım

Oyunlarda bir sıkıntı yok şu anda.

Hocam selam Tekrar'dan hortlatıyorum konuyu kusura bakma. Bir sorum olacaktı, vdd düşürebilir miyiz stabilite sağlanır mı tekrardan? Bazı yerlere sordum 1.5 saat test olmaz diyorlra en az 12 saat test yapman gerekiyor diyorlar alt zamanlar çok iyi diyorlar bu konuda harika ama herkes vdd voltajına takıldı çok fazla diyorlar, bir de birkaç ayarlar daha sıkı olabilir mi? @Ayhan Dönmez.
1763590066452.webp

@keremusta Böyle bak tekrardan, stabil mi. FCLK 2133 değilse öyle yap. 1.74 Hynix için problem değil, fan üflet 1 tane sıkıntı olmaz. Degredasyon 1.8+'da başlıyor A-Die için, M-Die için 1.65 üstü problem benim kit 1.75'te patlıyor ama M-Die sorunu bu, A-Die 1.8'e kadar daily günlük kullanılır sorun olmaz, kullanan çok var. 1.74 yerine 1.7 1.72 yapabilirsin gibi minimum. CL harici voltaj istiyor tRRDL falan da, birkaç timing daha var, o yüzden çok indiremezsin VDD'yi. 1.7 1.72 VDD 1.5 VDDQ 1.45 VDDIO şu anki hali neyse dene aynı şekilde, timingleri böyle bir teste al.

Yeni sürümü kurup SS gönder bir de. Şu görünmeyen kısımlar görünse daha iyi olur. Arkada anti-cheat, Defender falan açıksa kapat, ondan göstermeyebiliyor o kısımları.

MSI'da VDD değişince VDDQ-VDDIO'da değişiyor, onları şu anki hali gibi yap, 1.5 VDDQ-1.45 VDDIO yeterli 6400'e genelde. VDD kısmını 1.74'ten 1.7-1.72 deneyeceksin, daha da düşmez gibi hata yersin. Timing'leri dene attığım tutarsa öyle kullanman daha iyi. Bandwith artırıyor.

Test süresi saatler sürmeli tabi ama kimse uğraşmaz ona. Testmem 3 saat yap yeterli, bu program yakalıyor kesinlikle 2.5-3 saatte timing-voltaj kaynaklı problem varsa.

Ben günlerce aylarca test yapıyorum, sen onunla uğraşamazsın. Senin test süren 3 saat Testmem, 9800x3D için Ryzen3D profil, ya da 1usmus profili 3 saat.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 203324

@keremusta böyle bak tekrardan, stabil mi? FCLK 2133 değilse öyle yap. 1.74 Hynix için problem değil, fan üflet 1 tane sıkıntı olmaz. Degredasyon 1.8+'da başlıyor a-die için, m-die için 1.65 üstü problem benim kit 1.75'te patlıyor ama m-die sorunu bu, a-die 1.8'e kadar daily günlük kullanılır sorun olmaz, kullanan çok var. 1.74 yerine 1.7 1.72 yapabilirsin gibi minimum. CL harici voltaj istiyor trrdl falan da, birkaç timing daha var, o yüzden çok indiremezsin Vdd'yi. 1.7 1.72 vdd 1.5 vddq 1.45 vddıo şu anki hali neyse dene aynı şekilde, timingleri böyle bir teste al.

Yeni sürümü kurup SS gönder bir de. Şu görünmeyen kısımlar görünse daha iyi olur. Arkada anti-cheat, Defender falan açıksa kapat, ondan göstermeyebiliyor o kısımları.

MSI'da vdd değişince vddq-vddıo'da değişiyor, onları şu anki hali gibi yap, 1.5 vddq-1.45 vddıo yeterli 6400'e genelde. Vdd kısmını 1.74'ten 1.7-1.72 deneyeceksin, daha da düşmez gibi hata yersin. Timing'leri dene attığım tutarsa öyle kullanman daha iyi. Bandwith artırıyor.

Test süresi saatler sürmeli tabii ama kimse uğraşmaz ona. TestMem 3 saat yap yeterli, bu program yakalıyor kesinlikle 2.5-3 saatte timing-voltaj kaynaklı problem varsa.

Ben günlerce aylarca test yapıyorum, sen onunla uğraşamazsın. Senin test süren 3 saat TestMem, 9800X3D için Ryzen3D profil, ya da 1usmus profili 3 saat.

Bunları şimdi deniceğim ve size geri dönüş yapacağım ve ekstardan şunları da göstermek istiyorum bir arkadaş var Türk bana bunlarında kapanması gerektiğini söyledi.

Features settings:
  • Power down enable: Disabled.
  • Gear down mode: Disabled.
  • Memory context restore: Disabled.
  • Channel interleaving: Enabled.
  • Address hash CS: Enabled.
  • Bank swap mode: Swap APU.
  • Smee: Disabled.
  • TS'me: Disabled.
  • DDR training runtime reduction: Disabled.
  • Power Supply idle Control: Typical current idle.
  • ACPI _cst C1 declaration: Enabled.
  • Snp Memory (rmp table) coverage: Disabled.
  • Latency under load (lul): Disabled.
  • Log transparent errors: Disabled.
  • Mca error Thresh enable: Disabled.
  • Mca frutext: Disabled.
  • Smu and PSP Debug mode: Disabled.

Bunları şimdi deniceğim ve size geri dönüş yapacağım ve ekstardan şunları da göstermek istiyorum bir arkadaş var Türk bana bunlarında kapanması gerektiğini söyledi.

Features settings:
  • Gear down mode: Disabled.
  • Channel interleaving: Enabled.
  • Address hash CS: Enabled.
  • ACPI _cst C1 declaration: Enabled.
  • Snp Memory (rmp table) coverage: Disabled.
  • Latency under load (lul): Disabled.
  • Log transparent errors: Disabled.
  • Mca error Thresh enable: Disabled.
  • Mca frutext: Disabled.
  • Smu and PSP Debug mode: Disabled.
  • Address hash bank: Enabled.
  • Integrated Graphics: Disabled
  • Data Scramble: Disabled(Stabil değilse Auto=Enabled kalsın)
  • SVM Mode: Disabled
  • Global C-State:Enabled
  • IOMMU: Disabled
  • Gear Down-GDM:Enable(Disabled stabil etmen zor ona bulaşma)

Bunları uygula, yeterli, geri kalana dokunmana gerek yok. Bellek kısmı bu kadar. Adress Hash Bank tek başına enabled et, diğer hash ayarlarına elleme, 3 tane hash bank ayarı var, dediğim enabled olsun ya da Auto kalsın.

PBO için basitçe PBO-Advanced PBO Limits-Motherboard Scaler-6x Boost Clock +75 Curve Optimizer All Cores -15 uygula, stabilse kalsın 5.3 GHz sabit olur. Per Core uğraşmanın kazancı az. RAM test ederken CPU stokta kalsa iyi olur, sadece iGPU kapat, üstte de bahsettim ondan, integrated graphics yani.

Bazı ayarlar MSI'da yok, onları pas geçersin, mesela SMEE yoktu.

• Power Supply Idle Control: Typical current Idle.
  • Integrated Graphics: Disabled.
  • Data Scramble: Disabled(Stabil değilse Auto = Enabled kalsın)
  • SVM Mode: Disabled.
  • Global C-State: Enabled.
  • IOMMU: Disabled.
  • Gear Down-GDM: Enable(Disabled stabil etmen zor ona bulaşma)

Bunları uygula, yeterli, geri kalana dokunmana gerek yok. Bellek kısmı bu kadar. Adress Hash Bank tek başına enabled et, diğer hash ayarlarına elleme, 3 tane hash bank ayarı var, dediğim enabled olsun ya da Auto kalsın.

PBO için basitçe PBO-Advanced PBO Limits-Motherboard Scaler-6X Boost Clock +75 Curve Optimizer All Cores -15 uygula, stabilse kalsın 5.3 GHz sabit olur. Per Core uğraşmanın kazancı az. RAM test ederken CPU stokta kalsa iyi olur, sadece iGPU kapat, üstte de bahsettim ondan, integrated Graphics yani.

GDM disable yapmak için scls 6/19, 7/21, 8/23 dene dedi.

• Integrated Graphics: Disabled.
  • Data scramble: Disabled(stabil değilse Auto = enabled kalsın)
  • SVM mode: Disabled.
  • Global C-state: Enabled.
  • IOMMU: Disabled.
  • Gear down-gdm: Enable(disabled stabil etmen zor ona bulaşma)

Bunları uygula, yeterli, geri kalana dokunmana gerek yok. Bellek kısmı bu kadar. Adress hash bank tek başına enabled et, diğer hash ayarlarına elleme, 3 tane hash bank ayarı var, dediğim enabled olsun ya da Auto kalsın.

PBO için basitçe PBO-Advanced PBO limits-motherboard scaler-6X Boost clock +75 Curve Optimizer all cores -15 uygula, stabilse kalsın 5.3 GHz sabit olur. Per Core uğraşmanın kazancı az. RAM test ederken CPU stokta kalsa iyi olur, sadece iGPU kapat, üstte de bahsettim ondan, integrated Graphics yani.

Bazı ayarlar MSI'da yok, onları pas geçersin, mesela smee yoktu.

Bazı ayarları scewden kapatmalıyım.

Gdm disable yapmak için scls 6/19, 7/21, 8/23 dene dedi.

Alakası yok, gdm enable rdrdsl ve wrwrscl 4 olur, gdm disabled genelde 5 stabil olur rdrdscl ve wrwrscl, biri 5 diğerini 17 yapmak uygun değil. Bandwith artışı için dediğim formülü uygula, rdscl 8 wrscl 4 tRCD wr 8, tras tRC 80 80.

1763591489059.webp

Yapabilirsen bunu yap ama gdm disable patlar dediğim gibi. Dediğim timingler bunlar. Sana verdiğim gibi yap, SS atmıştım. tRFC 432 olur sende, a-die. tRP zaten 32, o da a-die'de rahat genelde. Diğer ayarların kalsın, uygula dedıklerıme bak ekstra.
Gdm enable Nitro 1-2-1 yapabiliyorsan 6400'de 2133 FCLK ile yeterli, verdiğim Timing'leri uygula ve ayarları. Stabilse kalır. Vdd 1.72 1.7 altına çok indiremezsin muhtemelen, şansını dene.

1763591680607.webp

1763591687147.webp

1763591693343.webp

Test harici trefı 65k 65535 kalabilir, fan üfletiyorsan testte de kalabilir yoksa patlar hata verir, tRFC 432'de aslında safe olur sende, 400 yapabilirsin Gaming'de problem olmaz, fan üfletmen şart bu iki timing için.

Son düzenleme:
Alakası yok, gdm enable rdrdsl ve wrwrscl 4 olur, gdm disabled genelde 5 stabil olur rdrdscl ve wrwrscl, biri 5 diğerini 17 yapmak uygun değil. Bandwith artışı için dediğim formülü uygula, rdscl 8 wrscl 4 tRCD wr 8, tras tRC 80 80.

Eki Görüntüle 203325

Yapabilirsen bunu yap ama gdm disable patlar dediğim gibi. Dediğim timingler bunlar. Sana verdiğim gibi yap, SS atmıştım. tRFC 432 olur sende, a-die. tRP zaten 32, o da a-die'de rahat genelde. Diğer ayarların kalsın, uygula dedıklerıme bak ekstra.

Gdm enable Nitro 1-2-1 yapabiliyorsan 6400'de 2133 FCLK ile yeterli, verdiğim Timing'leri uygula ve ayarları. Stabilse kalır. Vdd 1.72 1.7 altına çok indiremezsin muhtemelen, şansını dene.

Eki Görüntüle 203326
Eki Görüntüle 203327
Eki Görüntüle 203328

Test harici trefı 65k 65535 kalabilir, fan üfletiyorsan testte de kalabilir yoksa patlar hata verir, tRFC 432'de aslında safe olur sende, 400 yapabilirsin Gaming'de problem olmaz, fan üfletmen şart bu iki timing için.

Seninkini deneyeceğim bana voltajları kendin söyleyebilir misin programdakinde tam anlayamıyorum.

Seninkini deneyeceğim bana voltajları kendin söyleyebilir misin programdakinde tam anlayamıyorum.
Sen 1.72 VDD 1.5 VDDQ 1.45 VDDIO, 2133 FCLK ile bak, SoC voltaj kaç ise o kalsın 1.29 falansa, Nitro 2-3-1 ise onu 1-2-1 dene. Yapacakların bunlar, verdiğim ayarlar ve timing'lere ek olarak. GDM Disabled stabil etmen zor, sıcak havada patlar, ona bulaşma.

1.72 yetmiyorsa 1.74 kalacak VDD, 6400 C26 açmak zordur, çok ister, 1.65-1.75 arası ister çoğu kitte, şans o kısım. C26 kit sadece az istiyor 6000 c26 1.4v-1.45v kit 2x16.

Böyle kalabilir voltajlar sende, fan üflet problem olmaz, Hynix 1.8+ zonunda degradasyon başlıyor A-Die H16A.

@LH44 @prime @Haluk Albayrak Yardımcı olsunlar buraya. Yardımları dokunur.

@keremusta 1.74 ile teste al dediğim timing'leri, stabil mi yoksa 1/2/1 Nitro'dan mı hata verdi.

1763620375409.webp

@keremusta Misc voltaj 1.2 yap, VDDP 1.1 yap, VDDG CCD ve IOD 1050 mV-1.05v kalacak. 1.74 VDD 1.5 VDDQ 1.45 VDDIO ile tekrar teste al, Nitro 1/2/1 değil miydi sende önceden?

Son düzenleme: