@prime @FRAGX Aktif olarak bu RAM kullanıyor şu anda, daha demin ayarlattım, ikisini incele. Aynı ayarları deneyebilirsin. Anakartın neydi? Dediğim gibi problem olmaz, BIOS Update + EXPO aç, eski BIOS'lar problematik biraz. 6200-6400 ayarlayabilirsin bir de Hynix'i bu şekilde, ekstra para vermeni istemem boş yere. Aynı performansı alacaksın.
@946 Etiketlediğim kişilerin konularını inceleyip o şekilde ayarlayabilirsin yani sorunsuzca, birebir aynı RAM. 2x16 al geç 2400'e tanesini, zam yedi zaten, başka da bu fiyata yok. RGB olmaması daha hayırlı RAM'lerde.
@Eagles RGB yüzünden 2 kere dili yandı, artık son şansını deniyor. Bu sefer de problem çıkarsa vay o firmanın haline
Bu sefer Recep Bey ile video konuğu olur kendisi muhtemelen süreci o şekilde anlatacaktır
@946 Bu işin duayeni biziz, kim demiş Technopat'ta uyumsuz diye, gelsin burada da söylesin aynısını, nezaket çerçevesinde tartışalım
Overclock ile uğraşıyor mu onu diyen kardeşlerimiz, AM5'te RAM Overclock alanında ustalar mı? Benim globaldeki nickim CL26_MASter olarak tanınıyor.
Eki Görüntüle 191642
@946 Bu SS'i gönder oraya, PC'ci abi önce bunu yapın, sonrasında RAM tavsiyesi verin diyor diye ilet.
RAM konusunda 2 kişi ciddiye al, 1.'si Buildzoid 2.'si yerli Buildzoid Nebi. Bu adamlar ne diyor, en ucuz 6000 CL30 1x16 hangisi ise ona yapışın, üstü gereksiz para. Hal böyleyken karar senin. BIOS kaynaklı problemler var, son sürüme güncelleyip EXPO açman lazım. RGB olmazsa daha da iyi olur.
Kendimi övmeyi hiç sevmem ama adamlar kötüleyip duruyor Patriot'u. 2 kişiyi etiketledim, konularını incele. Bir tanesi 6000 CL30 Patriot'u 6400 açtı, diğeri 6200 sorunsuz açtı, bir de A620 anakartta. Bu RAM mı uyumsuz?
Yani RAM overclocktan anlamayıp laf sıkıyorlar sadece, ben aylarımı yıllarımı verdim, hobi niyetine uğraştım. Uğraşmadan öğrenemezsin bu işi. A-Die çıktı 2 Patriot da bugün ayarlattığım, o da artısı. Sadece giriş seviye kartlar empedans ve sinyalleri bir tık saçma ayarlıyor, o da instabilite yaratmıyor muhtemelen. X870 bir karta taksan adam gibi ayarlayacaktır her şeyi.