Bütçe
5.500-6.000 TL

946

Uzman
Fiyat olarak aralarında 500 TL fark var lakin XPG Lancer kit olarak değil tekli modül olarak satılıyor. XPG'den 2 adet ayrı ayrı almam gerekecek. Anakartım 6400MHz'e kadar desteklemekte. Hangisini önerirsiniz? Bütçem 5.5K-6K arasında; başka marka/model önerilerine de açığım.

Lexar kit:

XPG tekli modül:

@Ayhan Dönmez

Siz ne önerirsiniz hocam?

Fiyat olarak aralarında 500 TL fark var lakin XPG Lancer kit olarak değil tekli modül olarak satılıyor. XPG'den 2 adet ayrı ayrı almam gerekecek. Anakartım 6400MHz'e kadar desteklemekte. Hangisini önerirsiniz? Bütçem 5.5K-6K arasında; başka marka/model önerilerine de açığım.

Lexar kit:

XPG tekli modül:

@Ayhan Dönmez

XPG, A-die idi fakat Lexar'ı hatırlamıyorum. (Muhtemelen o da aynıdır.)

Alternatif olarak şuna bakın: https://share.google/RagsxRZEQr519jbG8
İncehesap stoğu bitmeden önce 5.500'e satıldı.

Lexar kit:

XPG tekli modül:

@Ayhan Dönmez

A-Die olmasını öneririm 2x16 kit için, 6000 CL30 değeri biraz riskli M-Die çıkma ihtimali var. Overclock ile uğraşacaksan A-Die olması faydalı. @946 En azından 6000 CL30 değeri %100 Hynix IC kullanmak zorunda, o açıdan kafa rahat diyelim.

@LH44 'ün önerdiği Lexar 2nd Gen modeli daha uygundur, XPG'de de problem yaşayacağını zannetmem. Aynı modülden 2x16 şeklinde alabilirsin ayrı ayrı, kit olmak zorunda değil. @946

XPG, A-die idi fakat Lexar'ı hatırlamıyorum. (Muhtemelen o da aynıdır.)

Alternatif olarak şuna bakın: https://share.google/RagsxRZEQr519jbG8
İncehesap stoku bitmeden önce 5.500'e satıldı.

Şu anki fiyatı bütçemi aşıyor hocam. İncehesap gaming gecesi ile de stok yenilemedi galiba. Bir alternatifi varsa ona yönebilirim, yoksa XPG'yi satın alabilirim. Ne önerirsiniz?

A-Die olmasını öneririm 2x16 kit için, 6000 CL30 değeri biraz riskli M-Die çıkma ihtimali var. Overclock ile uğraşacaksan A-Die olması faydalı. @946 En azından 6000 CL30 değeri %100 Hynix IC kullanmak zorunda, o açıdan kafa rahat diyelim.

@LH44'ün önerdiği Lexar 2nd Gen modeli daha uygundur, XPG'de de problem yaşayacağını zannetmem. Aynı modülden 2x16 şeklinde alabilirsin ayrı ayrı, kit olmak zorunda değil. @946

Anladım hocam. Overclock ile uğraşma planım yok, stabil ve sorunsuz çalışması önemli benim adıma. @LH44 hocamın önerdiği ürün dediğim gibi şu an bütçemi aşıyor. O ürün yerine önerebileceğiniz A-Die bir kit var mıdır yoksa XPG'yi alıp geçeyim mi?

Şu anki fiyatı bütçemi aşıyor hocam. İncehesap gaming gecesi ile de stok yenilemedi galiba. Bir alternatifi varsa ona yönebilirim, yoksa XPG'yi satın alabilirim. Ne önerirsiniz?

Anladım hocam. Overclock ile uğraşma planım yok, stabil ve sorunsuz çalışması önemli benim adıma. @LH44 hocamın önerdiği ürün dediğim gibi şu an bütçemi aşıyor. O ürün yerine önerebileceğiniz A-Die bir kit var mıdır yoksa XPG'yi alıp geçeyim mi?
Patriot alabilirsin 2x16. A-Die çıktı ayarlattığım 2 kişide bugün @946

Bu RAM zam yedi, daha da zam yemeden 2x16 çek derim. RGB olmayıversin RAM'de.

Güncel fiyatını araştırırsan 2x16 6K şu anda ve kit şeklinde değil Patriot'lar, Ayrı ayrı modül gönderiliyor. O yüzden 2x16 bundan 2 tane çek zam yemeden daha fazla. @946 EXPO açmadan önce BIOS update yapacaksın o kadar.

Patriot alabilirsin 2X16. A-Die çıktı ayarlattığım 2 kişide bugün @946

Bu RAM zam yedi, daha da zam yemeden 2x16 çek derim. RGB olmayıversin RAM'de.

Güncel fiyatını araştırırsan 2x16 6K şu anda ve kit şeklinde değil Patriot'lar, Ayrı ayrı modül gönderiliyor. O yüzden 2x16 bundan 2 tane çek zam yemeden daha fazla. @946 EXPO açmadan önce BIOS Update yapacaksın o kadar.

Bu RAM ile alakalı Technopat'ta stabilizasyonu pek iyi değil gibi yorumlar görmüştüm hocam. Sorun yaşayanlar vardı, tam detay hatırlamıyorum. Yine de önerir misiniz? Halihazırda kullandığım tek kanal Kingston Beast çok fazla sorun çıkartıyor benim sistemde. Bir kere ağzım yandı, o sebeple almışken sorunsuz bir ürün olsun istiyorum.

Bu RAM ile alakalı Technopat'ta stabilizasyonu pek iyi değil gibi yorumlar görmüştüm hocam. Sorun yaşayanlar vardı, tam detay hatırlamıyorum. Yine de önerir misiniz? Halihazırda kullandığım tek kanal Kingston Beast çok fazla sorun çıkartıyor benim sistemde. Bir kere ağzım yandı, o sebeple almışken sorunsuz bir ürün olsun istiyorum.
@prime @FRAGX Aktif olarak bu RAM kullanıyor şu anda, daha demin ayarlattım, ikisini incele. Aynı ayarları deneyebilirsin. Anakartın neydi? Dediğim gibi problem olmaz, BIOS update + EXPO aç, eski BIOS'lar problematik biraz. 6200-6400 ayarlayabilirsin bir de Hynix'i bu şekilde, ekstra para vermeni istemem boş yere. Aynı performansı alacaksın.

@946 Etiketlediğim kişilerin konularını inceleyip o şekilde ayarlayabilirsin yani sorunsuzca, birebir aynı RAM. 2x16 al geç 2400'e tanesini, zam yedi zaten, başka da bu fiyata yok. RGB olmaması daha hayırlı RAM'lerde.

@Eagles RGB yüzünden 2 kere dili yandı, artık son şansını deniyor. Bu sefer de problem çıkarsa vay o firmanın haline :D

Bu sefer Recep Bey ile video konuğu olur kendisi muhtemelen süreci o şekilde anlatacaktır :D

@946 Bu işin duayeni biziz, kim demiş Technopat'ta uyumsuz diye, gelsin burada da söylesin aynısını, nezaket çerçevesinde tartışalım :D

Overclock ile uğraşıyor mu onu diyen kardeşlerimiz, AM5'te RAM Overclock alanında ustalar mı? Benim globaldeki nickim CL26_Master olarak tanınıyor.

1760135237557.webp

@946 Bu SS'i gönder oraya, PC'ci abi önce bunu yapın, sonrasında RAM tavsiyesi verin diyor diye ilet.

RAM konusunda 2 kişi ciddiye al, 1.'si Buildzoid 2.'si yerli Buildzoid Nebi. Bu adamlar ne diyor, en ucuz 6000 CL30 1x16 hangisi ise ona yapışın, üstü gereksiz para. Hal böyleyken karar senin. BIOS kaynaklı problemler var, son sürüme güncelleyip EXPO açman lazım. RGB olmazsa daha da iyi olur.

Kendimi övmeyi hiç sevmem ama adamlar kötüleyip duruyor Patriot'u. 2 kişiyi etiketledim, konularını incele. Bir tanesi 6000 CL30 Patriot'u 6400 açtı, diğeri 6200 sorunsuz açtı, bir de A620 anakartta. Bu RAM mı uyumsuz?

Yani RAM overclocktan anlamayıp laf sıkıyorlar sadece, ben aylarımı yıllarımı verdim, hobi niyetine uğraştım. Uğraşmadan öğrenemezsin bu işi. A-Die çıktı 2 Patriot da bugün ayarlattığım, o da artısı. Sadece giriş seviye kartlar empedans ve sinyalleri bir tık saçma ayarlıyor, o da instabilite yaratmıyor muhtemelen. X870 bir karta taksan adam gibi ayarlayacaktır her şeyi.

Son düzenleme:
@prime @FRAGX Aktif olarak bu RAM kullanıyor şu anda, daha demin ayarlattım, ikisini incele. Aynı ayarları deneyebilirsin. Anakartın neydi? Dediğim gibi problem olmaz, BIOS Update + EXPO aç, eski BIOS'lar problematik biraz. 6200-6400 ayarlayabilirsin bir de Hynix'i bu şekilde, ekstra para vermeni istemem boş yere. Aynı performansı alacaksın.

@946 Etiketlediğim kişilerin konularını inceleyip o şekilde ayarlayabilirsin yani sorunsuzca, birebir aynı RAM. 2x16 al geç 2400'e tanesini, zam yedi zaten, başka da bu fiyata yok. RGB olmaması daha hayırlı RAM'lerde.

@Eagles RGB yüzünden 2 kere dili yandı, artık son şansını deniyor. Bu sefer de problem çıkarsa vay o firmanın haline :D

Bu sefer Recep Bey ile video konuğu olur kendisi muhtemelen süreci o şekilde anlatacaktır :D

@946 Bu işin duayeni biziz, kim demiş Technopat'ta uyumsuz diye, gelsin burada da söylesin aynısını, nezaket çerçevesinde tartışalım :D

Overclock ile uğraşıyor mu onu diyen kardeşlerimiz, AM5'te RAM Overclock alanında ustalar mı? Benim globaldeki nickim CL26_MASter olarak tanınıyor.

Eki Görüntüle 191642

@946 Bu SS'i gönder oraya, PC'ci abi önce bunu yapın, sonrasında RAM tavsiyesi verin diyor diye ilet.

RAM konusunda 2 kişi ciddiye al, 1.'si Buildzoid 2.'si yerli Buildzoid Nebi. Bu adamlar ne diyor, en ucuz 6000 CL30 1x16 hangisi ise ona yapışın, üstü gereksiz para. Hal böyleyken karar senin. BIOS kaynaklı problemler var, son sürüme güncelleyip EXPO açman lazım. RGB olmazsa daha da iyi olur.

Kendimi övmeyi hiç sevmem ama adamlar kötüleyip duruyor Patriot'u. 2 kişiyi etiketledim, konularını incele. Bir tanesi 6000 CL30 Patriot'u 6400 açtı, diğeri 6200 sorunsuz açtı, bir de A620 anakartta. Bu RAM mı uyumsuz?

Yani RAM overclocktan anlamayıp laf sıkıyorlar sadece, ben aylarımı yıllarımı verdim, hobi niyetine uğraştım. Uğraşmadan öğrenemezsin bu işi. A-Die çıktı 2 Patriot da bugün ayarlattığım, o da artısı. Sadece giriş seviye kartlar empedans ve sinyalleri bir tık saçma ayarlıyor, o da instabilite yaratmıyor muhtemelen. X870 bir karta taksan adam gibi ayarlayacaktır her şeyi.

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler hocam. Benim anakartım da A620M-K lakin bu yıl içinde değiştirmeyi umuyorum. Bu linkte kit olarak satılıyor sanırım. Buradan mı alayım yoksa sizin attığınız linktekinden 2 tane mi alayım?

@946 2x16 alsan bile kit halinde değil Patriot, her halukarda ayrı ayrı 2 modül gönderiliyor, hiçbir artısı eksisi yok. İçindeki çip önemli. Hynix olduğu kesin, Samsung ya da Micron değil. Etiketlediğim kişiler de sana yardımcı olur, onlara tüm ayarları verdim. A620 birinin kartı, diğeri b650m-r. Sadece BIOS güncelledikten sonra EXPO aç. Bir de Nitro ayarları var, onları yine konularında anlattım. @prime @FRAGX Sorunsuz kullanıyorlar. Fazla para vermeye boş yere hiç gerek yok.

@946 EXPO üzerine yine BIOS üzerinden Nitro ayarları uygulanacak, lokasyon:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x

ZenTimings SS atarsan inceleriz vakti geldiğinde. UCLK DIV1 Mode ayarını UCLK=MCLK yapmayı unutma bir de. 2:1 moda atmasın boş yere anakart.

ZenTimings için arkada anti-cheat programı çalışmayacak, antivirüs ve defender bu programı engelliyor, hepsi kapalı kalsın, techpowerup'tan Beta sürüm indirmen gerekiyor. @946

RGB işine mümkünse girme, ben girdim başımı ağrıttı. Sonuçta insanız, hepimiz hata yaparız. Bununla ilgili konularım var.

RGB bozulur, ısınır, senkronize olmaz renkler, kronik problemler yaşatır. Tabii çok memnun olanlar vardır. Lakin ben artık çok önermiyorum.

RAM konusunda aslında içindeki çip önemli, marka çok önemli değil. Lexar sadece SSD modellerini önermem, pek başarılı değil. Bizzat deneyimledim. Ama RAM konusunda iyi bir firma. Köklü bir firmadır, piyasaya yeni girmediler.

Patriot içerisinde olan çipler 10k üstünde satılan RAM modelleriyle aynı.

Son düzenleme: