Stres olma yeter, sakin bir şekilde çalışman lazım. Deneme anında gerilmeni gerektirecek hiç bir şey yok. Geçen senelerde bende denemelerin son 15 dakikasında özellikle tırnaklarımı kemirecek kadar stres olurdum, şimdi bakınca neden bu kadar kendimi yoruyor muşum ki diye düşünüyorum. Korkacak hiç bir şey yok. Stresini yenip, denemelerin hatta ve hatta gireceğin sınavın koca bir hiç olduğunu anladıktan sonra -ki çok ironiktir- başarılı oluyorsun. Sanırım denemelerde sözel sayısal arası bir 15 dakikalık ara oluyordu, hemen herkes koştura koştura birbirine soru sorardı, sakın bu hataya düşme. Hatta sınav sonuçlarına bakma bile kaçıncı olmuşum vs diye. Sadece soruları neden yanlış yaptığını anlamaya odaklan.

Stres olma yeter, sakin bir şekilde çalışman lazım. Deneme anında gerilmeni gerektirecek hiç bir şey yok. Geçen senelerde bende denemelerin son 15 dakikasında özellikle tırnaklarımı kemirecek kadar stres olurdum, şimdi bakınca neden bu kadar kendimi yoruyor muşum ki diye düşünüyorum. Korkacak hiç bir şey yok. Stresini yenip, denemelerin hatta ve hatta gireceğin sınavın koca bir hiç olduğunu anladıktan sonra -ki çok ironiktir- başarılı oluyorsun. Sanırım denemelerde sözel sayısal arası bir 15 dakikalık ara oluyordu, hemen herkes koştura koştura birbirine soru sorardı, sakın bu hataya düşme. Hatta sınav sonuçlarına bakma bile kaçıncı olmuşum vs diye. Sadece soruları neden yanlış yaptığını anlamaya odaklan.
Hocam zaten denemeye bir kez girdim 267 aldım ondada hafif rahatsızdım ve başım ağrıyordu sınıftada çok gürültü kopya çekme işi falan vardı odaklanamadım ve zordu ama matematiğe bu aralar ağırlık veriyorum ilk testte 5 doğru 7 yanlış 12 sorudan şimdi 9 doğru 3 yanlış bir soruda dikkat hatasından gitti.

ankara güçlendiren matematik çözüyorum bildiğim kadarıyla yeni nesil çözdüğüm konu karekök.

@Saruman Paşa,

Hocam zaten denemeye bir kez girdim 267 aldım ondada hafif rahatsızdım ve başım ağrıyordu sınıftada çok gürültü kopya çekme işi falan vardı odaklanamadım ve zordu ama matematiğe bu aralar ağırlık veriyorum ilk testte 5 doğru 7 yanlış 12 sorudan şimdi 9 doğru 3 yanlış bir soruda dikkat hatasından gitti.
Dikkat hatalarını çözmen lazım, bende çok yapardım bu hatayı. Birden düzeldi, nasıl oldu tam bilmiyorum, sanırıım tüm iç ve dış etkileri unutup(sınavın kendisi, sonucu ve kalan süre dahil) sadece o anki soruya odaklanmayı öğrenince ben bu işi çözdüm.

Ankara güçlendiren iyidir ama yeni nesilleri bazen saçma olabiliyordu diye hatırlıyorum. Mozaik yayınları bence en iyi yayındı. Tabii yayın önerisi yapmayı ben pek sevmiyorum.

Dikkat hatalarını çözmen lazım, bende çok yapardım bu hatayı. Birden düzeldi, nasıl oldu tam bilmiyorum, sanırıım tüm iç ve dış etkileri unutup(sınavın kendisi, sonucu ve kalan süre dahil) sadece o anki soruya odaklanmayı öğrenince ben bu işi çözdüm.
Fark var mı ilk test ile ikinci test arasında istediğim okul obp ile alıyor ama 6.sınıfın puanı 83 civarı olduğu için etkiliyor bu sene okul puanları iner mi çıkarmı bilmiyorum ama bu sene bir tık daha zor olucak yeni nesil ağırlıklı hocalar diyor youtubeda.

bide çözüm videoları çözümü ile benimki farklı ben anladığım yönden yapıp doğru yapıyorum umarın yanlış yapmıyorumdur hocam iki sorumuda cevaplarsanız beni mutlu edersiniz @Saruman Paşa

Bol bol soru çözüm videosu izle, hatta test videolarının çözümlerini izleyip taktik kap. 20' de 17-3 matematik yapmıştım ben, başka türlü adam edememiştim matematiği.

Fark var mı ilk test ile ikinci test arasında istediğim okul obp ile alıyor ama 6.sınıfın puanı 83 civarı olduğu için etkiliyor bu sene okul puanları iner mi çıkarmı bilmiyorum ama bu sene bir tık daha zor olucak yeni nesil ağırlıklı hocalar diyor youtubeda.
Obp ile girmek istiyorsan neden LGS için uğraşıyorsun ki? Ayrıca düzgün çalışırsan çok rahat sınav puanı ile alan iyi olmasa da obpli olandan daha iyi bir okula gidebilirsin. Ayrıca Türkiye'de hiç bir konu hakkında tahminde bulunmasın kimse. Belli olmaz dönemin ortasında sınav bir bakmışsın yok.

OBP ile girmek istiyorsan neden LGS için uğraşıyorsun ki? Ayrıca düzgün çalışırsan çok rahat sınav puanı ile alan iyi olmasa da OBP'li olandan daha iyi bir okula gidebilirsin. Ayrıca Türkiye'de hiçbir konu hakkında tahminde bulunmasın kimse. Belli olmaz dönemin ortasında sınav bir bakmışsın yok.

Hocam ben çalışıyorum ya OBP ile olan okul ya da gireceğim lisenin puanı 420-440 aralığı iyi çalışsam konular tam olsa zaten paragrafim çok iyi din falan yaparım feni de hallederim sence yapar mıyım bu puanı.

Genel olarak LGS tavsiyeniz var mı?@SF25, @Saruman Paşa,

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben çalışıyorum ya OBP ile olan okul ya da gireceğim lisenin puanı 420-440 aralığı iyi çalışsam konular tam olsa zaten paragrafim çok iyi din falan yaparım feni de hallederim sence yapar mıyım bu puanı.

Genel olarak LGS tavsiyeniz var mı?@SF25, @Saruman Paşa,
Hocam istiyorsan benim bu forumda LGS Rehberi adlı bir konum var, oraya bakabilirsin. Fen soruları zaten tamamen paragraf ama okulda dinlediğiniz hoca da çok önemli bence. Bizim fen hocamız önemli yerleri söylerdi yazdırırdı, dersi çok iyi anlatırdı ve sınavda fen sorularını okumadan yaptım diyebilirim. Dinden bu sene çok fazla bilgi sorusu çıkabilir, onlara iyi çalışın. Ayrıca MEB in bir örnek sorular kitabı var. Onun PDF sini indirip veya bir kırtasiyeden bastırıp o sorulara çalışabilirsiniz. Özellikle Matematik için çok iyi bir kaynak.

Hocam diğerinde 12 sorudan 5 doğru 7 yanlıştı şimdi yine çözdüm kolay seviyeden karekök'ün diğer konusundan 9 doğru 3 yanlış 12 soru 3 soruda boş gibi ama yapmaya çalıştım o yüzden boş saydım gitgide artıyorum doğru sayılarımı doğru yaptıklarımın bazılarında çözüm videoları ile onların işlemleriyle benim işlerim farklı aynı değil ben değişik yapmışım o sonucu bulmuşum o değişik yapmış o sonucu bulmuş mantıklı bir şekilde hepsini yapmaya çalışıyorum sizce nasıl doğru sayım.

@doiya,

Bazı matematik soruları vardır sadece doğru cevaba ulaşsan yeter. Kafadan sallama ve olmayan formüller ile gidersen o zaman gerçekten çözmüş olmazsın. Bu durum çoğu geometri sorusunda geçerli. Bu sene LGS'ye girdim ve hatırladığım kadarıyla mavi ve beyaz bir kağıdı oynattığımız bir kağıt vardı bu sorunun çözümünü ilk izlediğimde şansa bulduğumu düşünmüştüm ama biraz daha inceleyince aslında farklı bir mantıkla gittiğimi fark ettim.