crexy.x

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Bu sene LGS sınavına gireceğim genelde konu anlatım, konu tekrarı ve test çözerek çalışıyorum bazen de internetten deneme çözümleri izliyorum ve çözüyorum ara sıra denemeye 1 ay sonra ağırlık vereceğim şöyle bir sorunum var okulda matematik öğretmeni konuyu gayet güzel anlatıyor ve yapıyorum soruları ama test kitabındaki soruları yapamıyorum canım istemiyor matematik ortalamam 88 ne yapmam gerek çözüyorum güçlendiren soru bankasi çoğunluğu yanlış çıkıyor bende bırakıyorum.

Tavsiyeleriniz ve fikirleniriz benim için önemli şimdiden herkese teşekkürler.

Edit: Gitmek istediğim lisenin puanı 420-440 aralığı belki obp ile anadolu lisesine gideceğim obp ile alan lisede gayet iyi ve normal bir lise.

Son düzenleme:
Konuya çalıştıktan sonra kolay bir kitaptan çözmeye çalış ondan sonra zorluğu arttırarak ilerle ben LGS'ye girdiğim zaman öyle çalışırdım.
Düşündüğün lise fen lisesi ise tabii ki ona göre zor soruları da yapabiliyor olman gerekir.

Konuya çalıştıktan sonra kolay bir kitaptan çözmeye çalış eğer oda olmuuyorsa konuya bidaha çalış
Hocam konuyu biliyorum kitabın başına oturduğumda bir soru yapıyorum yanlış çıkıyor sonra motivasyonum düşüyor ve yapmak istemiyorum partikül matematik izliyorum çok güzel konu anlatımları yeni nesil soru çözümleri var anlıyorum ama test kıtabi ve denemeye geldiğinde yapamıyorum.

Yanlış çıktığında çok ta dert etme bence ne kadar soru görüp çözmeyi öğrenirsen ya da anlarsan gelişirsin.
Çözüm yaparken dikktini fazla dağıtmayacak müzikler dinleyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki yanlışlarda soruyu yanlış anlama ya da işlem hatasıyla mı kaçırdın yoksa direk alakasız şekilde yanlış mı?
Reis o gün zaten okulda oldu deneme herkes kopya falan çekti baktı birbirinden çok ses vardı zaten soruların çoğunluğunu anlamadkm alakasız şekilde yanlış çok bozuyor bu durum moralimi.

Kendini rahat hissetiğin ortamda kendi kendine deneme yap bolca fazla soru çeşidi görürsün bir de ortalaman yüksekse Anadolu lisesine girsen çok ta sorun olmaz tabii ki fen lisesi gibi bir hedefin yoksa.