Merhaba arkadaşlar,

Bu sene LGS sınavına gireceğim genelde konu anlatım, konu tekrarı ve test çözerek çalışıyorum bazen de internetten deneme çözümleri izliyorum ve çözüyorum ara sıra denemeye 1 ay sonra ağırlık vereceğim şöyle bir sorunum var okulda matematik öğretmeni konuyu gayet güzel anlatıyor ve yapıyorum soruları ama test kitabındaki soruları yapamıyorum canım istemiyor matematik ortalamam 88 ne yapmam gerek çözüyorum güçlendiren soru bankasi çoğunluğu yanlış çıkıyor bende bırakıyorum.

Tavsiyeleriniz ve fikirleniriz benim için önemli şimdiden herkese teşekkürler.

Edit: Gitmek istediğim lisenin puanı 420-440 aralığı belki OBP ile Anadolu lisesine gideceğim OBP ile alan lisede gayet iyi ve normal bir lise.

Aynı sorunu geçen yıl yaşıyordum, hiç yapamayacağımı düşünüyordum,. Sonuç? 17 Net. İstediğin kadar test, istediğin kadar soru çöz anlamadan çözüyorsan hiçbir şey elde etmezsin. Soruyu çözerken soruyu parçalara ayır: Elimdeki bilgiler ne ve bu benden istiyor? Yanlış yaptıklarına neden yanlış yaptığına bak. Eğer konuyu bilmiyorsun öğrenirsin ama soru tipini anlamadıysan tebrikler, bir soru tipi bitti, artık o soruları yapabileceksin.

6.sınıf 83 civarı o etkiliyor sorun orada.
Kendini rahat hissetiğin ortamda kendi kendine deneme yap bolca fazla soru çeşidi görürsün bir de ortalaman yüksekse Anadolu lisesine girsen çok ta sorun olmaz tabii ki fen lisesi gibi bir hedefin yoksa.

Aynı sorunu geçen yıl yaşıyordum, hiç yapamayacağımı düşünüyordum. Sonuç? 17 net. İstediğin kadar test, istediğin kadar soru çöz anlamadan çözüyorsan hiçbir şey elde etmezsin. Soruyu çözerken soruyu parçalara ayır: Elimdeki bilgiler ne ve bu benden istiyor? Yanlış yaptıklarına neden yanlış yaptığına bak. Eğer konuyu bilmiyorsun öğrenirsin ama soru tipini anlamadıysan tebrikler, bir soru tipi bitti, artık o soruları yapabileceksin.

Hocam anlamadım soru tipini anlamadın ama soru tipi bitti o nasıl. Bir de başka bir tavsiyeniz var mı acaba genel olarak.

Hocam aklıma şöyle bir şey geldi soruyu kendim yapmaya çalışacağım ardından yapamazsam çözümünü izleyip anlamaya çalışacağım sonra tekrar çözeceğim elimdeki kaynak Ankara güçlendiren fazla çözemedim diğer dersleri çözdüm çoğunlukla özellikle paragraf ağırlıklı çözdüm.

Son düzenleme:
6.sınıf 83 civarı o etkiliyor sorun orada.

Hocam anlamadım soru tipini anlamadın ama soru tipi bitti o nasıl. Bir de başka bir tavsiyeniz var mı acaba genel olarak.

Hocam aklıma şöyle bir şey geldi soruyu kendim yapmaya çalışacağım ardından yapamazsam çözümünü izleyip anlamaya çalışacağım sonra tekrar çözeceğim elimdeki kaynak Ankara güçlendiren fazla çözemedim diğer dersleri çözdüm çoğunlukla özellikle paragraf ağırlıklı çözdüm.

Soru tipi bitti derken sorunun çözüm videosunu izlersin sonra o soruya benzer soruları çözebilirsin, sıkıntı çıkmaz. Ayrıca dediğiniz şeyi ben de yapıyordum öneririm.

Soru tipi bitti derken sorunun çözüm videosunu izlersin sonra o soruya benzer soruları çözebilirsin, sıkıntı çıkmaz. Ayrıca dediğiniz şeyi ben de yapıyordum öneririm.

Hocam sadece tek denemeye girdim 267 aldım ondanda okulda oldu herkes kopya falan çok ses kafam dağıldı bazen internetten çözüyorum deneme Türkçe falan bu daha yükselir mi dediğim yaparsam işe yarar mı?

Güçlendiren paragraf bitireceğim 100 sayfası falan kaldı ve diğer eski ince kitaptanda 11 test bitirmiştim ne kadar etkisi olur devam ediyimmi bittikten sonra kitap alayımmı.

Çok rahatsız ettim ama puanlarim yükselirmi doğrularım bu yöntem ile.

Son düzenleme:
Hocam sadece tek denemeye girdim 267 aldım ondanda okulda oldu herkes kopya falan çok ses kafam dağıldı bazen internetten çözüyorum deneme Türkçe falan bu daha yükselir mi dediğim yaparsam işe yarar mı?

Güçlendiren paragraf bitireceğim 100 sayfası falan kaldı ve diğer eski ince kitaptanda 11 test bitirmiştim ne kadar etkisi olur devam ediyimmi bittikten sonra kitap alayımmı.

Çok rahatsız ettim ama puanlarim yükselirmi doğrularım bu yöntem ile.
Türkçe dersinde çok iyi değilim, paragraf çözemiyorum. Hocalar bana paragraf çözmezsem matematiği yapamayacağımı söylemişti, okuldaki en yüksek matematik neti benden çıktı. Paragrafın faydası tabii ki var faydaları matematiğe ne kadar var bilmiyorum ama sözel derslere ve fen bilimlerine var. Kopya çektiklerine bakma bizim denemelerde de kopya çekiyorlardı benden yüksek puan alıyorlardı ama sonuç olarak ben onlardan daha iyi liseye gittim, hem zaten lgs emeklerim boşa gidecek diye korkma onlar kopya çekiyorsa ne kazanıyorlar kazanç senin. Doğru çalışırsan puanların yükselir ama herkesin tekniği farklı, herkes farklı verim alıyor, ben kendimi anlatıyorum. Ayrıca konu ile biraz dışı ama liseye geçtiğinde gerçekten çok istediğin bir yer çıkmazsa pişman olmazsın bile, hayat seni kendisi savuruyor, ben 420 puan yaptım ama bölgemdeki 360 puanlık liseye gittim ulaşımı kolay diye. Bir hedefiniz var mı? Varsa neden?

Türkçe dersinde çok iyi değilim, paragraf çözemiyorum. Hocalar bana paragraf çözmezsem matematiği yapamayacağımı söylemişti, okuldaki en yüksek matematik neti benden çıktı. Paragrafın faydası tabii ki var faydaları matematiğe ne kadar var bilmiyorum ama sözel derslere ve fen bilimlerine var. Kopya çektiklerine bakma bizim denemelerde de kopya çekiyorlardı benden yüksek puan alıyorlardı ama sonuç olarak ben onlardan daha iyi liseye gittim, hem zaten lgs emeklerim boşa gidecek diye korkma onlar kopya çekiyorsa ne kazanıyorlar kazanç senin. Doğru çalışırsan puanların yükselir ama herkesin tekniği farklı, herkes farklı verim alıyor, ben kendimi anlatıyorum. Ayrıca konu ile biraz dışı ama liseye geçtiğinde gerçekten çok istediğin bir yer çıkmazsa pişman olmazsın bile, hayat seni kendisi savuruyor, ben 420 puan yaptım ama bölgemdeki 360 puanlık liseye gittim ulaşımı kolay diye. Bir hedefiniz var mı? Varsa neden?
Bi okul var 420-440 puan aralığında anadolu daha iyi bir üniversite okumak için gitmek istiyorum olmazsa ise obp ile gideceğim.

Hocam merhaba biraz önce soru çözdüm güçlendiren matematik kitabından kötü yaptım karekök çözdüm kolay seviyeden 12 Soru'dan 5 doğru 7 yanlış ama hepsini çözdüm yanlışlardan 3 soruda dikkat hatasından dolayı yanlış yapmışım diğer 5 soru ise yanlış işlem yapmışım anlamamıştım çözümünü izledim ve anladım biliyorum kötü ama sonuçlar şimdilik kendimi geliştireceğim inanıyorum.

@doiya,

Son düzenleme:
Bir okul var 420-440 puan aralığında Anadolu daha iyi bir üniversite okumak için gitmek istiyorum olmazsa ise OBP ile gideceğim.

Hocam merhaba biraz önce soru çözdüm güçlendiren matematik kitabından kötü yaptım karekök çözdüm kolay seviyeden 12 Soru'dan 5 doğru 7 yanlış ama hepsini çözdüm yanlışlardan 3 soruda dikkat hatasından dolayı yanlış yapmışım diğer 5 soru ise yanlış işlem yapmışım anlamamıştım çözümünü izledim ve anladım biliyorum kötü ama sonuçlar şimdilik kendimi geliştireceğim inanıyorum.

@doiya,

Belki sonrakinde testinde daha yapacaksın 5-6 test sonra hep aynı sonuçlar alıyorsan sıkıntı işte.

Belki sonrakinde testinde daha yapacaksın 5-6 test sonra hep aynı sonuçlar alıyorsan sıkıntı işte.
Hocam diğerinde 12 sorudan 5 doğru 7 yanlıştı şimdi yine çözdüm kolay seviyeden karekök'ün diğer konusundan 9 doğru 3 yanlış 12 soru 3 soruda boş gibi ama yapmaya çalıştım o yüzden boş saydım git gide artıyorum doğru sayılarımı doğru yaptıklarımın bazılarında çözüm videoları ile onların işlemleriyle benim işlerim farklı aynı değil ben değişik yapmışım o sonucu bulmuşum o değişik yapmış o sonucu bulmuş mantıklı bir şekilde hepsini yapmaya çalışıyorum sizce nasıl doğru sayım.

@doiya,