8372

Üstün
Makaleler
8
Arkadaşlar selamlar.

Birkaç konu ve konu içerisinde sorulan soru gördüm "Ücretsiz Office uygulamaları" tarzında. Ben de yıllardır istikrarlı bir şekilde kullandığım LibreOffice programını 'bilmeyenler için' tanıtmaya, anlatmaya çalışacağım.

Kâr amacı gütmeyen ve tamamen bağış üzerinden destek alan "The Document Foundation" vakfının bir projesi olan LibreOffice, Dünya'nın birçok ülkesinden bir araya gelen insanların oluşturduğu, topluluğunun güdümü ile geliştirilen bir özgür ofis yazılımdır. "Libre" ayrıca İspanyolca ve Fransızca'da "Özgür" anlamına gelmektedir.

LibreOffice güçlü bir ofis takımıdır. İçerisinde özgür ve açık kaynaklı ofis yazılımını oluşturmayı sağlayan bir çok uygulama içerir. Programı ilk açtığınızda karşınıza şöyle bir ekran çıkıyor;

1722028683197.webp

Burada sol tarafta bulunan;

Writer Belgesi - Word

1722028707829.webp

Calc Hesap Tablosu - Excel

1722028779728.webp

Impress Sunumu - Power Point

1722028803974.webp

Draw Çizimi - Teknik Resim

1722028822570.webp

Math Formülü - Formül Düzenleyici

1722028839210.webp

Base Veritabanı - Veritabanı Yönetim Aracı

1722028861530.webp

Resim7-1.webp

Bu program için sorulan soruların başında "Microsoft Office ile açmaya çalışınca bir sıkıntı yaşar mıyım?". Normal şartlar altında imkanı yok. Ama buradan bir arkadaş sunum hazırlamış, PowerPoint'te açmaya çalışınca açılmamış ve 0 almış. Bunu engellemek için ise, kayıt türü sekmesinde bizi şunlar karşılıyor;

Writer Belgesi - Word

1722028996970.webp

CALCRESİM.webp

IMPRESSRESIM.webp

1722029069640.webp

1722029087651.webp

Kayıt bölümünde sizden kaydetmenizi istediği uzantılarda bu şekilde. Bence bir sıkıntı çıkmaz. Bende çıkmıyor...

LibreOffice indirme linki

Dosya Ekleri

• 1722028863568.webp
    1722028863568.webp
    51,4 KB · Görüntüleme: 109
Arkadaşlar selamlar.

Birkaç konu ve konu içerisinde sorulan soru gördüm "Ücretsiz Office uygulamaları" tarzında. Ben de yıllardır istikrarlı bir şekilde kullandığım LibreOffice programını 'bilmeyenler için' tanıtmaya, anlatmaya çalışacağım.

Kâr amacı gütmeyen ve tamamen bağış üzerinden destek alan "The Document Foundation" vakfının bir projesi olan LibreOffice, Dünya'nın birçok ülkesinden bir araya gelen insanların oluşturduğu, topluluğunun güdümü ile geliştirilen bir özgür ofis yazılımdır. "Libre" ayrıca İspanyolca ve Fransızca'da "Özgür" anlamına gelmektedir.

LibreOffice güçlü bir ofis takımıdır. İçerisinde özgür ve açık kaynaklı ofis yazılımını oluşturmayı sağlayan bir çok uygulama içerir. Programı ilk açtığınızda karşınıza şöyle bir ekran çıkıyor;

Eki Görüntüle 69102

Burada sol tarafta bulunan;

Writer Belgesi - Word

Eki Görüntüle 69103

Eki Görüntüle 69104

Eki Görüntüle 69105

Eki Görüntüle 69106

Eki Görüntüle 69107

Base Veritabanı - Veritabanı Yönetim Aracı

Eki Görüntüle 69108

Eki Görüntüle 69110

Bu program için sorulan soruların başında "Microsoft Office ile açmaya çalışınca bir sıkıntı yaşar mıyım?". Normal şartlar altında imkanı yok. Ama buradan bir arkadaş sunum hazırlamış, PowerPoint'te açmaya çalışınca açılmamış ve 0 almış. Bunu engellemek için ise, kayıt türü sekmesinde bizi şunlar karşılıyor;

Writer Belgesi - Word

Eki Görüntüle 69111

Eki Görüntüle 69112

Eki Görüntüle 69113

Eki Görüntüle 69114

Eki Görüntüle 69115

Kayıt bölümünde sizden kaydetmenizi istediği uzantılarda bu şekilde. Bence bir sıkıntı çıkmaz. Bende çıkmıyor...

LibreOffice indirme linki
Senin bu rehberlerin beni bitiriyor, çok teşekkürler.

Ribbon arayüzüne benzer bir arayüz istiyorsanız, arayüz penceresinden sekmeli arayüz seçip daha tanıdık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Microsoft'a lisans parası vermekten bezmişler için harika bir seçenek olması bir yana bedava yani sıfır ücret ödemeniz gerek.

Bununla beraber uygulama size fazla ilkel geliyorsa: Google Documents'e bir bakın diyebilirim. G-mail servisleri ile entegre olduğu için işinizi bitirdikten sonra dokümanı ayrıca kaydedip göndermek yerine doğrudan elektronik posta ile iletmek hem zaman hem yer bakımından ciddi bir tasarruf sağlıyor.