Makaleler
4
Linux konusunda açılan konuların önemli bir kısmı dağıtım önerileri üzerine yoğunlaşıyor. Ancak birbirinin aynısı olan bu konular, Linux ile ilgili gerçek yardıma ihtiyaç duyanların konularını bulmasını zorlaştırıyor.

Benim önerim, dağıtım önerileri ve karşılaştırmaları için ayrı bir alt başlık oluşturulması ve üyelerin bu alt başlık altında dağıtım önerilerini ve karşılaştırmalarını yapmaları yönünde. Böylece rehberler, çözümler ve yardım konuları daha görünür olurken, dağıtım önerileriyle ilgili tekrar eden konular arka planda kalır. Bu şekilde, gerçekten tüketilecek içerik ve yardım gereksinimleri öne çıkarılırken, hala dağıtım arayışında olanlar iletişimlerine devam edebilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 24 Eksi
Bence dağıtım önerileri yasaklansın. Kullanmak isteyen hepsini dener hangisini uygun bulduysa devam eder 😊.
Umarım dediğiniz şey bir şakadan ibarettir. Çünkü Linux dağıtımları öyle Windows gibi işletim sistemleriyle eşdeğer değil. Belki oyun performansı arayan adam gidip oyun performansı konusundaki en tırt dağıtımı kuracak, nereden bilebilirsin ki? İlla o kullanıcı her dağıtımı deneyip zaman mı kaybetsin?
Bak, bu forumda çoğu insan başlangıç dağıtımı istiyor çünkü Linux kullanmaya yeni başlayan o insanlar kendisine bu konuda yol gösterilmesini istiyor. Yani böyle önemli bir şeyi yasaklamak mantıksız. Ve bu yorumu yaparken Linux'tan anlamadığınızdan kesin ve net eminim.

Bana mantıklı gelmedi öneri. Zaten çoğu dağıtım için bir alt başlık var. Ve dağıtım öneri alt başlığının bir mantığı yok. Hangi dağıtım ile ilgili yazıyorsanız o başlığı seçerseniz herhangi bir karışıklık olacağını düşünmüyorum. Nasıl ki ekipman önerisi veya Windows sürüm önerisi başlıkları yoksa ve bu başlıklardaki öneri konuları ilgili kategoride(Örneğin oyuncu kulaklığı önerisi için oyuncu kulaklığı özelleştirilmiş Windows sürümleri için alakalı Windows sürümünde) açılıyorsa Linux içinde aynı şekilde düzgün kullanılırsa herhangi bir karışıklık olacağını düşünmüyorum ve eksiliyorum.

1715116724855.webp