Bu bir sorun ya da bug değil. Çok eski zamanlardan kalma bir durum.

Normalde tuşa basarken tepki alıyor ama Caps Lock'u kapatırken basarken değil, kaldırırken tepki alıyor. Bilerek yapılmış bir şey. Ayarı mevcut, isteyen değiştirebilir.

Ama Linux kerneline halen bu sorunun çözümü eklenmiyor. Şaka gibi.
1752663245931.webp

Caps Lock tusunu cok nadir kullanan biri olarak ilk kez boyle sorun olduğunu farkettim.
Gerçi bu ilk harfi büyük yazmak için caps lock kullananlar dışında kimseyi etkilemiyor öyle.
Bu arada bunun nedeni Linux kernelinden ziyade XKB-nin tuşları register etme biçiminden kaynaklanıyor.

Başlıktaki ikinci harflerin büyük olması yazım hatası değildir. Bu hataya bir göndermedir.

Arkadaşlar, Shift tuşu yerine hızlı Caps Lock tuşunu kullanan Linux sakinlerinin yaşadığı bu problem hakkında ne düşünüyorsunuz? Dağıtımlarda hâlâ bu problem var mı? (Fiziksel klavye bağlanan Android taşınabilir cihazlarda da bu sorunu görebilirsiniz.)

Kelimelerin ikinci harfinin de büyük olması gibi sinir bozucu sorun çıkarabiliyor. Ayrıca hızlı parola girişlerinde de sık yaşadığım bir durum.

Hiç yasamadim o yuzden bir fikrim yok.

Eki Görüntüle 163823

Caps Lock tusunu cok nadir kullanan biri olarak ilk kez boyle sorun olduğunu fark ettim.
Gerçi bu ilk harfi büyük yazmak için Caps Lock kullananlar dışında kimseyi etkilemiyor öyle.
Bu arada bunun nedeni Linux kernelinden ziyade XKB-nin tuşları register etme biçiminden kaynaklanıyor.

Bende hiçbir delay yok, hiçbir ayar da yapmadim.

Hiç yaşamadım, donanımdan dolayı mı?
Olabilir. Herkes yaşamıyor. Ancak internette de bulabileceğiniz gibi bu sorun ciddi bir kitleyi etkiliyor.

2021 yılında bu sorunu düzelten bir betik bulup kendi dağıtımımızda test etmiştik. Ancak tam olarak sorunu nasıl çözdüğünü bilmediğimiz için değerlendirme aşamasında bıraktık.

@Dark Raiden yaptığı paylaşım gibi basit bir şey değildi.

Bug değil, eski daktilolarda da olduğu gibi caps lock basılı tutulduğu sürece büyük harf kullanacak şekilde çalışıyor. O yüzden Windows'dan geçenlerde gecikme var mış gibi oluyor.

Çözümü basit, sistemi kurar kurmaz düzeltirim genelde.

Bu sayfadaki en üstteki cevapta çözümü belirtilmiş.
https://askubuntu.com/questions/1338237/fix-caps-lock-delay-in-ubuntu-21-04 (Ubuntu yazdığına bakmayın her sistemde çalışıyor.)