Detaylar
Kim cevapladı?4196
Deneyimli
Eski bir Slackware'ci, sonra Redhat'ci sonra OpenBSD'ci daha sonra da bilimum Linux işletim sistemi kurmuş denemiş (Ubuntu'sundan fedorasına, mintinden envai çeşitine...)
Derim ki;
Kenarda köşede duran eski bir cihazınız varsa ve Windows ile can çekişiyorsa ve Linux denemek istiyorsanız kurun ve mutlaka zaman ayırın.
Linux ile Windows arasından ciddi farklar vardır. Bazı hatalar Linux da saç baş yoldurur bazıları ise "Ulan ne güzel özellik keşke Windows'ta da olsa" dedirtir.
Linux ortamında virüs yok vs. demeyin. Envai çeşit exploit çıkar ama community sayesinde çok kısa süre içerisinde yaması yayımlanır.
Linux sabır istetir. O yüzde ana cihazınızda değil diğer yan cihazınızda deneyin ve ona göre kendinizi planlayın ana cihazınız için.

Derim ki;
Kenarda köşede duran eski bir cihazınız varsa ve Windows ile can çekişiyorsa ve Linux denemek istiyorsanız kurun ve mutlaka zaman ayırın.
Linux ile Windows arasından ciddi farklar vardır. Bazı hatalar Linux da saç baş yoldurur bazıları ise "Ulan ne güzel özellik keşke Windows'ta da olsa" dedirtir.
Linux ortamında virüs yok vs. demeyin. Envai çeşit exploit çıkar ama community sayesinde çok kısa süre içerisinde yaması yayımlanır.
Linux sabır istetir. O yüzde ana cihazınızda değil diğer yan cihazınızda deneyin ve ona göre kendinizi planlayın ana cihazınız için.
- Steam kullanıyorsanız ProtonDB'den oyunlarınızın Linux uyumluluğunu kontrol edebilirsiniz. Oyunlarınızı steam dışı bir kaynaktan temin ediyorsanız biraz uğraşmanız gerekebilir, Itch ve Steam dışındaki çoğu mağaza Linux desteği sunmuyor.
- Eğer Wayland kullanıyorsanız Chrome (veya Chromium tabanlı) web tarayıcınızın "chrome://flags" üzerinden ozone platform'u "Auto" olarak seçebilirsiniz. XWayland yerine Wayland kullanacaktır, bu çoğu donanımda daha iyi font görünümü ve performans sunabilir özellikle de ölçekleme kullanıyorsanız. Chromium - ArchWiki
Mesela benim 4 tane oyunum var uyumsuz olan. Onlarda uyumlu olursa geçerim. CoD: MW (2019), FIFA 23, Rainbow Six Siege, Battlefield 2042.
- Steam kullanıyorsanız ProtonDB'den oyunlarınızın Linux uyumluluğunu kontrol edebilirsiniz. Oyunlarınızı steam dışı bir kaynaktan temin ediyorsanız biraz uğraşmanız gerekebilir, Itch ve Steam dışındaki çoğu mağaza Linux desteği sunmuyor.
- Eğer Wayland kullanıyorsanız Chrome (veya Chromium tabanlı) web tarayıcınızın "chrome://flags" üzerinden ozone platform'u "Auto" olarak seçebilirsiniz. XWayland yerine Wayland kullanacaktır, bu çoğu donanımda daha iyi font görünümü ve performans sunabilir özellikle de ölçekleme kullanıyorsanız. Chromium - ArchWiki
Bir bilgisayarda iki işletim sistemi kullanılabiliyor ama bu Pikachu arkadaşımız bilmiyor bunu. Çünkü iki satır komuttan korkuyor. Linux Mint'i falan hiç duymamış olmalı, galiba her dağıtımı Gentoo sanıyor.9 yada 10: Zamanınız önemsiz ise kullanın. Zira zaman çok önemli bir şey ve geri Windows'a dönmek için Linux yükleyip durmayın sürekli.
Mario ne yaptın sen ya? Süpersin. USB'den bile deneyebilir.Bir bilgisayarda iki işletim sistemi kullanılabiliyor ama bu Pikachu arkadaşımız bilmiyor bunu. Çünkü iki satır komuttan korkuyor. Linux Mint'i falan hiç duymamış olmalı, galiba her dağıtımı Gentoo sanıyor.
Aynen öyle.
Denedin mi hiç bilmiyorum ama denemeden önce ön yargı çok oluyor, deneyince de fena olmuyor ama.
Hiç denemedin.Denedin mi hiç bilmiyorum ama denemeden önce ön yargı çok oluyor, deneyince de fena olmuyor ama.