Tabi ki hayır. Öyle kesin bir şekilde "yazılım için en iyisi budur" diyemezsin. Mac olmadan mobil sektöre dalmanı izlemek isterim şahsen :) iOS geliştirici araçların olmaz. Ya da .NET platformuna gireceksen .NET'in sahibi olan yerden girmek mantıklı olur, Windows'dan. Exe uzantılı uygulama yapacaksan .exe destekleyen, dmg uzantılı uygulama yazacaksan da .dmg destekleyen işletim sistemi lazım.

Benim kullandığım Gazebo ve ROS2'yi Ubuntu'dan başka Linux dağıtımında kullanmak bile baş ağrısı resmen. Adamlar Mac desteği koymamış, Windows desteği yarım yamalak...
Tam tersi yazılım konusunda Windows daha iyi. İndiriyorum Visual Studio'yu kafa rahat. Keşke Linux desteği de gelse.
Vallahi C# ile alakalı bir şey geliştirmem lazım, onla alakalı proje ödevim var, normalde ben tarih falan filan bunlarla ilgilenen adamım yazılım programlama hiç anlamam ama okuldan dolayı zorunda kaldım, belki bir yardımı dokunur mu Linux'un diye sorayım dedim sihirli değnek gibi yazmama yardım eder falan diye düşündüm de ben yazarsam .exe ile yazacağım o zaman da Bill Gates'in donuma kadar öğrenmesine izin vereceğim galiba :eek:.
Hayır. Lütfen bu hususa dikkat edelim. Açık kaynak ve özgür yazılım aynı şey değildir. Özgür yazılımlar ise 4 temel özgürlüğe saygı gösterir. Açık kaynakların hepsi bunu yapmamaktadır. Dahası için: Why Open Source Misses the Point of Free Software - GNU Project - Free Software Foundation
Teşekkürler bakayım buna.

Windows 11 ve Fedora Linux ikili önyükleme olarak kullanıyorum. Windows'tan nefret ediyorum ve tiksiniyorum ama hala yüklü maalesef. Direksiyon setini denemeyi ve oyunları taşımaya birazcık üşeniyorum, belki yazın temelli geçebilirim.
Linux'u yazılım, oyun, günlük kullanım kısacası her şey için kullanıyorum. Linux dağıtımlarını sevme sebebim (tabii Deepin istisnalardan biri mesela) özgürlüğüme saygı duyuyorlar. Kaynak kullanımları iyi, beni köleleri yapmıyorlar, kişiselleştirme imkanı çok fazla. Son günlerde Windows'a hiç girmiyorum, bundan çok mutluyum. Linux'ta oynadığım oyunlardan biri RDR2. Başka oyunlar da yükledim.

Hayır. Lütfen bu hususa dikkat edelim. Açık kaynak ve özgür yazılım aynı şey değildir. Özgür yazılımlar ise 4 temel özgürlüğe saygı gösterir. Açık kaynakların hepsi bunu yapmamaktadır. Dahası için: Why Open Source Misses the Point of Free Software - GNU Project - Free Software Foundation

Linux'a işletim sistemi yerine çekirdek demek bence daha doğru.
Kesinlikle katılıyorum eline sağlık hocam 🙏 Açık kaynaklı her ürün gel beni kafana göre değiştir sonra yayınla demiyor sana. GPL lisansının ne olduğunu öğrenmek gerekli.

Mağazada gezinirken Linux için Visual Studio Code görmüştüm. O farklı bir program mı?
VS bir IDE iken, VS Code bir kod editörü. VS'nin sahip olduğu debugging ve derleme araçlarına veya form için UI araçlarına sahip değil Code. VS Code'da hala kod renklendirme, IntelliSense ile kod tamamlama ve eklentiler var ama VS kadar güçlü değil. Gene de birçok işini VS Code ile halledebilirsin.

Windows içinde Manjaro WSL 2 kullanıyorum artı olarak harici bir SSD içinde de Manjaro KDE Plasma yüklü. Yazılım geliştirmede çok iş görüyor. Windows içinde bile WSL ile geliştiriyorum.

İstediğim programı kurmak Windows'taki kadar sancılı bir süreç değil. yay code yazıyorum tak VS Code iniyor sisteme.