theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selamlar. Logitech G300s kullanıyorum ve GameSoftware yazılımının Linux desteği maalesef yok. DPI ayarlamam gerekiyor, mouse üzerinde 3 tane profil var, aralarında geçiş yapabiliyoruz bildiğiniz üzere. Fakat o profiller arasında istediğim DPI yok, 800 DPI yapmalıyım. Piper adında bir uygulama var, fareyi algıladı fakat bozuk çalışıyor. DPI ayarlama kısmı bozuk çalışıyor yani. Başka alternatif bir yöntem var mıdır?

Uygulamasında tuş ile ayarlanan profilleri değiştirebiliyorsanız, fareyi bir Windows cihaza takıp ayarlayıp Linux'da kullanmaya devam edebilirsiniz. Genelde ₺600-800 başlayan çoğu Çin üretimi farede bile bu ayarlar var. Herhalde Logitech'de vardır.

Uygulamada DPI Stages maksimum kaç tane DPI olması gerektiğini seçiyorum. Sonrasında ise DPI'ları seçip üstteki çizgiden veya sayıdan değiştiriyorum. Sonrasında farenin DPI tuşu bunlar arasında geçiş yapıyor. Logitech'de de benzer şeyler vardır.

2025-07-20_12-35.webp

Uygulamasında tuş ile ayarlanan profilleri değiştirebiliyorsanız, fareyi bir Windows cihaza takıp ayarlayıp Linux'da kullanmaya devam edebilirsiniz. Genelde ₺600-800 başlayan çoğu Çin üretimi farede bile bu ayarlar var. Herhalde Logitech'de vardır.

Uygulamada DPI Stages maksimum kaç tane DPI olması gerektiğini seçiyorum. Sonrasında ise DPI'ları seçip üstteki çizgiden veya sayıdan değiştiriyorum. Sonrasında farenin DPI tuşu bunlar arasında geçiş yapıyor. Logitech'de de benzer şeyler vardır.

Eki Görüntüle 164900
Hocam maalesef logitech'in GameSoftware uygulamasinda boyle bir sey yok. Yani 2 secenek var biri Ofis modu gibi bir sey bu mouse'un yazilimina kayit oluyor yani istedigin bilgisayara tak o ayarlari kullaniyorsunuz ama ofis modunda dpi ayarlama gibi bir sey yok hic bir sey yok daha dogrusu. Fotografta ki uygulama hangi farenin yazilimi?

Videolarda böyle gözüküyor. Görselde belirttiğim dört ayarı değiştirirsen, büyük ihtimalle DPI tuşundaki dört kademe de ona göre ayarlanacaktır. Ofis modu dışında bu ayarları kaydetmiyorsa o zaman farklı fare alman gerekiyor. Logitech maalesef marka adıyla 10-15 yıllık ürünleri tekrar üretip satan vizyonsuz bir firma. Giriş ve orta seviye ürünleri kesinlikle tercih etmenizi önermem.

2025-07-20_12-41.webp

Fotoğraftaki fare yedek olarak kullandığım Claws Crossfire Air'in uygulaması. Ayrıca oyunlarda kullandığım Scyrox V8 için de DPI değiştirme ayarları var. Yani çoğu fare destekliyor demek istiyorum.

Scyrox'un uygulaması da benzer arayüze sahip.

2025-07-20_12-44.webp

Tarayıcıdan ayar yapabildiğin arayüz sadece değişiyor.

2025-07-20_12-44_1.webp

Videolarda böyle gözüküyor. Görselde belirttiğim dört ayarı değiştirirsen, büyük ihtimalle DPI tuşundaki dört kademe de ona göre ayarlanacaktır.

Eki Görüntüle 164902

Fotoğraftaki fare yedek olarak kullandığım Claws Crossfire Air'in uygulaması. Ayrıca oyunlarda kullandığım Scyrox V8 için de DPI değiştirme ayarları var. Yani çoğu fare destekliyor demek istiyorum.

Scyrox'un uygulaması da benzer arayüze sahip.

Eki Görüntüle 164903

Tarayıcıdan ayar yapabildiğin arayüz sadece değişiyor.

Eki Görüntüle 164904
Anladim hocam fakat dedigim gibi o logitech uygulamasinda yaptigim ayarlar sadece o cihaz icin gecerli yani Linux'a gectigim zaman o ayarlar kalmiyor anlatabildim mi.

Anladım, o halde yapabileceğiniz bir şey yok. Linux için bu ayarları hafızasında tutabilen bir fare almanız gerekiyor. Veya Linux üzerinde Windows uygulamalarını çalıştıran bir araç varsa onu kullanmanız gerekiyor.

Anladim hocam fakat dedigim gibi o logitech uygulamasinda yaptigim ayarlar sadece o cihaz icin gecerli yani Linux'a gectigim zaman o ayarlar kalmiyor anlatabildim mi.
Uzun bir süre bu mouse’u kullanmıştım. Mouse’un kendi hafızası var. Uygulamasının içinden ayarlandığında sadece o bilgisayarda geçerli olan ayarları ayrı, kendi hafızasını kullandığında her bilgisayarda geçerli olan ayarları ayrı şekilde ayarlanabiliyor yazılımı içinden.