Herkese iyi günler, bugün size Linux'ta nasıl oyun modlanır onu göstereceğim. Linux'a yeni başlayanlar için güzel bir rehber olur diye düşünüyorum.

Bazı modlar çalışmayınca insanlar "Linux'ta oyun modlanmıyor" gibi düşünebiliyor. Ama bu yanlıştır, Linux'ta oyun modlanabilir. Sadece bazı modlar DLL eklediğinden dolayı, onları "override" yapmanız gerekmekte.

Bugün örnek olarak Need For Speed - Underground 2'ye Widescreen fix atacağız.

Başlayalım
Ben bu rehberi Steam üzerinden göstereceğim, ama başka programlar ile de yapabilirsiniz. Benim için Steam kullanmak daha kolay oluyor.

Modu normalde indirdiğiniz gibi indirin, sonra mod nereye istiyorsa oraya atın.

Ekran görüntüsü_2024-01-28_16-34-36.webp
Ekran görüntüsü_2024-01-28_16-34-54.webp

Modlama işlemini tamamlayın
Modu oyunun dosyalarına attığınızı varsayıyorum. Steam'de özelliklere gidip "DLL override" yapmanız lazım. Bu, modun eklediği DLL'e göre farklılık gösterebilir. Bizim mod dinput8 ekliyor, biz de ona göre "override" yapacağız.

Ekran görüntüsü_2024-01-28_16-30-21.webp

Başlatma seçeneklerine girip WINEDLLOVERRIDES="dinput8=n,b" %command% komutunu oyunun başlatma seçeneklerine ekleyin.

Ama %command% kullanan başlatma seçeneklerine dikkat edin. Eğer birden fazla kullanıyorsanız hepsini %command%'dan önce yazın ve %command%'ı sadece bir defa kullanın.

Ekran görüntüsü_2024-01-28_16-31-17.webp

Hayırlı olsun
Böylece Linux'ta Need For Speed - Underground 2'ye Widescreen fix attınız. Artık geniş ekranda sevdiğiniz oyunu oynayabilirsiniz.

14643166189396688896_20240128165433_1.webp

Son düzenleyen: Moderatör: