@29 Ben şimdi 80GB oyun dosyasını tekrar Public klasöre niye kopyalayayim işi niye uzatıyorum, hem ssd ömründen gidiyor hem de zamandan. Neden oyunun bulunduğu klasörü direkt paylaşıma kolayca açamıyorum? Neyse bu günlük hayatta karşılaşılabilecek basit bir örnekti, yazdıklarınız alternatif yöntem ama iş pratikliğe geldi mi kullanışlı değil. Benim bildiğim Ubuntu'da terminalden samba yüklenirse dosya yöneticisi sağ tık menüsüne geliyor bu klasörü paylaş seçeneği. Ama işte bu tür özellikler standart olmalı, distro özelinde olmamalı.
Bu yüzden oyunla işi olmayan, Windows'a özgü program kullanmayan, sürücü sıkıntısı çekmeyecek milyonlarca insanlar yine de tercih etmiyor Linux'ı. Özgür yazılım, ücretsiz, açık kaynak, çok güvenli, çok çeşitli, özelleştirilebilir vs vs. bunlar bir anlam ifade etmiyor demek ki, bir yerlerde sorun var. Linux her geçen gün gelişiyor, bu iyi bir şey ama kullanıcısı olmadıktan sonra ne anlamı var? Kime gelişiyor? Terminali kullanan kullansın yine de, ama 2025 yılındayız, insanlara internette komut arattırmasınlar yahu. Evet komut öğrenmek, terminalde kullanmak insana özel hissettiriyor, farklı hissettiriyor da, ben sadece işimi halledeyim yeter diyen insana da resmen eziyet. Biz bize yeteriz diyorsanız orasını bilemem. Özgür yazılım bu demek vs.
Umarım geleceği daha parlak olur, seve seve kullanırız, kullanırlar. Yalnız şunu söyleyeyim, Microsoft battı, Windows bitti ama Linux bu kafayla geliştirilmeye devam ederse, insanlar bilgisayar kullanmayı bırakır ama yine de Linux kullanmazlar. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim.