Hocam temel tabii ki öğrenilmeli fakat genelde çoğu dersler istemesen de unutuluyor 12.sınıfta. Unutmamak için devamlı tekrar etmek lazım o da lise hayatı boyunca çok zamanını harcar onun yerine 11.sınıf yazında TYT'sini halleder sonra AYT'ye bakar.
O da bir seçenek. 12. sınıfa kadar çoğu kişi dersleri sallamıyor dediğin gibi. Okulun %5'i veya %10'u falan adamakıllı derslerine çalışıyor 12. sınıfa kadar.

Merhaba arkadaşlar. 2010 doğumluyum ve liseye geçtim. Biraz araştırdım ama yine de size sormak istiyorum lise ortamı nasıl?

Çok karışık bir ortam. İyisi de var, kötüsü de. Okul tuvaletinde sigara içenler mi desem yoksa öğle arasında fan fini fin fon (elleşme ve öpüşme) yapan mı desem bayağı var. Okuduğum liseden dolayı biliyorum bunları ama düz liseye de gitmedim. Puanla alım yapan liseye gittim. Yani okul fark etmeksizin her lisede bu tipler var. Bir de kendilerini Amerika'daki "bully" (kabadayı) gibi görenler var. Haraç keseninden tut ortamı bozuk olanlar ama bu tipler genelde nitelikli liselerde olmuyor. Düz Anadolu veya meslekte oluyor.

Bir de bir sorum daha olacak lisede 2010'lu olduğumuz için bizi linçlerler mi?

Sen 2010 luysan 4.sınıflarda 2007'li olur yani burada linç yiyeceğin bir durum yok. Ben 2004 lüyüm ve 4.sınıflarda ben liseydeyken o zaman 2000 liydi. Yani bu her sene kısır döngüye girer, aranızdaki yaş farkı hep sabittir.

Bir de @RockyHighway79 hocamın dediği gibi 12.sınıflar pek uğraşmaz zaten. Onlar sınıfından son sene disiplin yemeden mezun olmak isteyen veya üniversiteye sicili temiz gitmek isteyen kitledir. Genelde 11.sınıflar sataşır onlarda ayrı bir havada olduğundan.

Maalesef tek taraflı olunca cehenneme döner o okul. Karşılığını alabiliyorsa güzel, ben alamadım...

Bende alamadım. Tek taraflı olması çok kötü ve hala acısını çekiyorum. Daha yeni mezun oldum. Mezun senemde aşık oldum. Çok güzeldi ama paramparça oldum. Bir de üzerine kız düşman kesilince cehennem oldu. Ama çok şey kattı iyi ki olmuşum. İnsan yaşamadan iyiyi kötüyü nasıl ayırt edebilir ki?

Merhaba arkadaşlar. 2010 doğumluyum ve liseye geçtim. Biraz araştırdım ama yine de size sormak istiyorum lise ortamı nasıl? Bir de bir sorum daha olacak lisede 2010'lu olduğumuz için bizi linçlerler mi?
Bir şey olmaz alışırsın 1 haftaya. Zorbalık yapmaya çalışırlarsa eğer ilkinde uyar tekrarlarsa vur kafasını tahtaya. Sonra sana yaklaşmazlar. 2012'de öyle yapmıştım.

Kız işlerine boşa vakit harcama değmez. Kendini geliştirecek şeylere yönel. Matematiği asla savsaklama. Üniversite sınavında faydasını görürsün.

Tek derdim bu olsun kıymetli hocam. Tedirgin olacak bir durum yok, git güzelce dersini dinle evine gel. Zaman çok hızlı geçiyor, bir bakmışsın bu konunun üzerinden yıllar geçmiş. Arkadaş olacak olan insan gelir olur zaten kendini zorlama.