Uranos

Üstün
Yer
Adana
Şu an lise 3.sınıfım ve okulda hiç arkadaşım yok, utangaç veya çekingen birisi değilim. Eğer kafa dengi birileri olsaydı sosyalleşirdim ama ortamı beğenmedim ve özel okul olduğu için kalabalık bir okul değil. Şehrimin üniversitesini kazandıktan sonra ortam falan yapmak istiyorum. Sizce lisede bunca yıl asosyal kaldıktan sonra üniversitede zorlanır mıyım?

Kendinizi şartlarsanız değişime kapalı olursunuz. Niye illa üniversiteyi bekliyorsunuz ki? Şu anda da sosyal olabilirsiniz.
Okul dışında sosyalleşebileceğim çok bir yer yok maalesef, utangaç değilim yazdım ama sokakta tanımadığım insanlarla konuşacak kadar da özgüvenli değilim en fazla adres filan sorabilirim.

Seçebileceğin 3 yol var:

• Üniversiteyi beklemek
  • Okulda ortam yapmak
  • Farklı bir mekanda ortam yapmak
Bence ilk seçeneği ele direkt.

Okulda ortam yapmak artık sana kalmış.
Ama Kızılay ve/veya Yeşilay'a gönüllü olarak bir sosyal ortama dahil olabilirsin.
Ben ikisine de gönüllüyüm ve Kızılay'da 6 Şubat depreminde iyi bir sosyal ortamım olmuştu.
Aynı şekilde sen de bu iki STK'dan birine gönüllü olarak yeni çevre edinebilirsin.
Gönüllü faaliyetlerinde bulunarak bir tür sosyoterapötik faaliyette de bulunmuş olursun.

Seçebileceğin 3 yol var:

• Üniversiteyi beklemek
  • Okulda ortam yapmak
  • Farklı bir mekanda ortam yapmak
Bence ilk seçeneği ele direkt.

Okulda ortam yapmak artık sana kalmış.
Ama Kızılay ve/veya Yeşilay'a gönüllü olarak bir sosyal ortama dahil olabilirsin.
Ben ikisine de gönüllüyüm ve Kızılay'da 6 Şubat depreminde iyi bir sosyal ortamım olmuştu.
Aynı şekilde sen de bu iki STK'dan birine gönüllü olarak yeni çevre edinebilirsin.
Gönüllü faaliyetlerinde bulunarak bir tür sosyoterapötik faaliyette de bulunmuş olursun.
Teşekkür ederim araştıracağım gönüllülük işini.

Teşekkür ederim araştıracağım gönüllülük işini.
Hatta sanırım Adana'dasın. Konum kısmında öyle yazıyor. Yeşilay daha geçen hafta "yeni sezon sosyalleşme/tanışma" etkinliği düzenledi. Akabinde film günü düzenlediler. Maksat gönüllülerin birbiriyle kaynaşması ve yeni sezondaki hedeflerin konuşulması.
Sonra gönüllü olacaksan Adana'daki en aktif Kızılay şubesi Çukurova ilçe şubeliği. İl şubesinden bile daha aktifler.

Fikrimce lisede asosyal olan üniversitede zor sosyalleşir. Lisede istemesen de sosyalleşiyorsun. Tabii bu senin elinde olan bir şey.