Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Uzun süredir kullanmadığım Logitech F710'u bugün kullanayım dedim, USB'yi takınca algılama sesi geliyordu lakin kol hiçbir türlü çalışmıyordu ve yanması gereken yeşil aktiflik ışığı da yanmıyordu.

İnternette biraz gezindim, F710 Connect Utility gibi bir program gördüm.

Açılınca şöyle bir ekran karşımıza çıkıyor:

1754763303696.webp

Türkçesi:
  1. F710 alıcısını USB portundan sök.
  2. Pillerden 1 tanesini sök.
  3. Alıcıyı USB portuna geri tak.
  4. 30 saniye içinde söktüğünüz 1 pili geri takın.
Ardından "Start" tuşuna basın. Kol artık çalışacaktır.

Not 1: Sitede Windows 10 ve aşağısı programlar için çalışacağına dair bilgi verilmiş lakin ben Windows 11 kurulu sistemde indirdim ve çalıştı.
Not 2: Bunu indirmeseydim, burada yazılı olan adımları uygulasaydım yine işe yarar mıydı, bunu bilmiyorum. Belki programın hiçbir amacı yoktur, sadece yapılması gereken kurulum adımlarını gösteren basit bir programdır. Neyse, her halükarda sorunum çözüme kavuştu.

Şu program oldum olası hiçbir işime yaramadı. Farklı farklı çözüm yolları aramak zorunda kaldım her defasında. Genelde ise aygıt yöneticisinden gamepadi kaldırıp tekrar cihazı bağladıktan sonra "oynatma ve şarj seti yoluyla Xbox 360 kontrolcüsü" sürücülerini kurmak çözüm sağladı bende.

Yine de güzel rehber, ellerinize sağlık.

Şu program oldum olası hiçbir işime yaramadı. Farklı farklı çözüm yolları aramak zorunda kaldım her defasında. Genelde ise aygıt yöneticisinden gamepadi kaldırıp tekrar cihazı bağladıktan sonra "oynatma ve şarj seti yoluyla Xbox 360 kontrolcüsü" sürücülerini kurmak çözüm sağladı bende.

Yine de güzel rehber, ellerinize sağlık.
Aygıt Yöneticisi tarafında gariplik var, bende hiçbir zaman "Logitech F710 Wireless Gamepad" ismiyle yazmıyor; "Bilinmeyen Aygıt" ismiyle yazıyor ama çalışıyor :D

Aygıt Yöneticisi tarafında gariplik var, bende hiçbir zaman "Logitech F710 Wireless Gamepad" ismiyle yazmıyor; "Bilinmeyen Aygıt" ismiyle yazıyor ama çalışıyor :D
Hocam önce kolu D switch'e çekip "Wireless Gamepad F710" olarak gördükten sonra X'e çekip "Bilinmeyen Aygıt"a Xbox 360 gamepad sürücüsü atıyorum ben her defasında. Biraz yazılımsal açıdan sıkıntılı bir kol 😀

Bu adımları takip ederek sorunu çözdük fakat restart sonrası kollar otomatik algılanmıyor. USB alıcıları tak çıkar yapmak zorunda kalıyoruz. Bu durum normal mi?