Objektif olarak "iyi ve kötü"yü birbirinden ayıran tanımı ifade edebilir misiniz?

Buradan sonrası da genele olmalı; eşcinselliğin doğuştan olması, "gay geni"ne bağlı sanırım. Koşulsuz, şartsız ve her şekilde aynı sonucu oluşturan "3. cinsiyet doğuştandır ve sebebi de budur" diyen bir adet bilimsel makale paylaşabilir misiniz?
Kur'an gibi bir kitabın objektif olmadığını söylediğim mesajdan bunları nasıl çıkarmayı başardınız? Ayrıca felsefik birkaç cümle ekleyip kendinizi haklı çıkarmaya çalışma çabanızı da boşa bir çaba olarak görüyorum.

Bana göre eşcinsellik doğuştan da gelmiş olabilir, çevrenin baskısıyla veya insanın değişen düşünceleri ile de kendini gösterebilir, hormonal bir bozuklukla da oluşuyor olabilir. Bunun geni olup olmadığını bilecek kişi ben değilim, genetik bilimciler.

Ama şundan eminiz, eşcinsellik veya diğer yönelimler resmi olarak hastalıktan sayılmıyorlar.

Kur'an gibi bir kitabın objektif olmadığını söylediğim mesajdan bunları nasıl çıkarmayı başardınız?

Kuran ın objektif olmayışını temellendirme şeklinizi merak ettim. Ve iyi ve kötünün objektif tanımını istedim ama laf gevelemenizden başka bir cevap alamadım. Teşekkürler.

Ayrıca felsefik birkaç cümle ekleyip kendinizi haklı çıkarmaya çalışma çabanızı da boşa bir çaba olarak görüyorum.

Haklı çıkmaya çalışmıyorum. Soru, sordum verilen cevaba göre bakarız.

Ama şundan eminiz, eşcinsellik veya diğer yönelimler resmi olarak hastalıktan sayılmıyorlar.

Sanırım hastalık diyen de olmadı. Eğer doğuştan geliyorsa, kaynağı nedir? diye sadece size değil herkese sormuştum.

Kuran ın objektif olmayışını temellendirme şeklinizi merak ettim. Ve iyi ve kötünün objektif tanımını istedim ama laf gevelemenizden başka bir cevap alamadım. Teşekkürler.
Onu ben de merak ettim ama işte iki söz söyledin diye seni felsefik ilan ettiler. Hal bu ki konuştuğun dil yalın bir Türkçe :D

Kur'an denilen kitabın tarihinde Allah katından indirildiği ve peygamberin yazıya döktürdüğü bir kitap olduğu söylenir. İnanmayanlara bu kitabın objektifliğini açıklayamazsınız. Bahsetmiş olduğum şey buydu. Anlama sorunlarınız varsa bunun kaynağı ben değilim.

Sanırım hastalık diyen de olmadı. Eğer doğuştan geliyorsa, kaynağı nedir? diye sadece size değil herkese sormuştum.
Hastalık diyen olduğunu da söylemedim, hormonal değişiklerle meydana gelebiliyorsa bile hastalık sayılmadığını ifade ettim.

İnanmayanlara bu kitabın objektifliğini açıklayamazsınız.

İyi ve kötünün objektifliğini, kendine göre belirleyenlere açıklayamazsınız zaten ama evrensel bir yasa bağlamında, insan üstü bir objektiflik oluşturulabilir.

Objektifliği, insanın inançları ile mi temellendiriyorsunuz? Bu bir çelişki değil mi?

Anlama sorunlarınız varsa bunun kaynağı ben değilim.

Şu saldırgan tavrınız da hiç hoş değil. Konu içinde kalmaya özen gösterirseniz daha sağlıklı bir iletişim kurabiliriz.

İyi ve kötünün objektifliğini, kendine göre belirleyenlere açıklayamazsınız zaten ama evrensel bir yasa bağlamında, insan üstü bir objektiflik oluşturulabilir.

Objektifliği, insanın inançları ile mi temellendiriyorsunuz? Bu bir çelişki değil mi?

Şu saldırgan tavrınız da hiç hoş değil. Konu içinde kalmaya özen gösterirseniz daha sağlıklı bir iletişim kurabiliriz.
İyi ve kötünün objektif olduğunu kim söyledi zaten? Bu insana bağlı bir durum.

Ayrıca objektifliği inanca göre temellendirmiyorum, bir inancın kitabını inanmayana objektif diye açıklayamazsınız diyorum. Ona göre kitap objektif ve doğru olsa zaten inanırdı.

Ayrıca saldırgan bir tavır sergilemiyorum, sadece anlama sorunlarınız varsa benimle ilgisi olmadığını söyledim, ki bunu da anlayamadınız galiba.

@Nefs İlmi Ya gerçekse diye bir ihtimal bile yok. Bir Tanrı gerçekten olsaydı bile o bu anlatılan arap tanrısı olmazdı zaten merak etme :D
Gerçekse de zorlamanın ne anlamı var ben onu sorguluyorum. İslam'ın kitabında dinde zorlama yoktur yazıyor ama insanlar zorlamaktan başka bir şey bilmiyor. İslam inancına inanan birisi olarak kimseyi dine zorlanmadım ben ama diğer insanların bu hallerini görünce dinimi sorguluyorum.

İyi ve kötünün objektif olduğunu kim söyledi zaten? Bu insana bağlı bir durum.

Ayrıca objektifliği inanca göre temellendirmiyorum, bir inancın kitabını inanmayana objektif diye açıklayamazsınız diyorum. Ona göre kitap objektif ve doğru olsa zaten inanırdı.

Anlamamakta direten sizsiniz sanırım. Aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsunuz. Objektiflik kavramsal seviyede; bahsi geçen kavramın (bu her ne ise), insanın bireysel fikirlerinden arınmış olan anlamına ulaşılmasıdır. Yani insanın yandaşlığını minimuma indirmek ile ilgilidir.

Objektifin tanımından bihaber olup da kendinden emin tespitlerde bulunmanız enteresan.

Daha usülden haberiniz yok. Anlamaktan bahsediyorsunuz.

Belki de kendilerine sunulanı "irade" koymadan kabul edip yaşamaları yüzündendir. O iradeyi de nefslerine basit gelen için harcıyorlardır.

Sen zina eylemini evlenerek meşrulaştırdığın için o "irade" kısmı senin için zor değil. Yani davulun sesi uzaktan hoş gelir misali. Eş cinsellik savunucusu değilim. Hatta bazılarını sevmem bile. Fakat olay sadece "irade" meselesi değil. Bu adamların hetero olma seçeneği varken gidip de eş cinsel olmayı seçmiyor. Doğudaki bir adam sence niye böyle bir seçeneği seçsin? Sırf eş cinsel olduğu anlaşıldığı için ailesi tarafından dağa çıkarılıp meydan dayağı çekilen kişileri biliyorum. Bu adam sence o ailede eş cinsel olmayı mı seçti :d

Ha eğer diyorsan ki bu da onların "sınavı" nefislerine hakim olmaları gerekiyor. Bu mantıklı olabilir fakat yine de onları yargılamak için yeterli değil. Çünkü senin gibi düşünmüyorlar. Onlar gibi hissetmedin hiç. Aradaki bu farkı anlamak yerine uzunca felsefi terimler kullanmaya devam et. Emin ol kimsenin umurunda değil.

Fakat olay sadece "irade" meselesi değil. Bu adamların hetero olma seçeneği varken gidip de eş cinsel olmayı seçmiyor. Doğudaki bir adam sence niye böyle bir seçeneği seçsin?

Ha eğer diyorsan ki bu da onların "sınavı" nefislerine hakim olmaları gerekiyor. Bu mantıklı olabilir fakat yine de onları yargılamak için yeterli değil.

Tabii ki sadece bir kişinin iradesi ile alakalı değil. Sosyal faktorler, hormonlar, yetiştirilme tarzı ve bir sürü etken bunun içinde ve biri eşcinsel diye ona karşı bir tavrım oluşacak da değil. Çünkü bu duruma verilecek olan tepki, insana bırakılmamış. Ben, beni etkileyen davranışlara bakarım. Gerisi benim hükmümün dışında mevzular.

Lut Kavmi ile ilişkilendirildiğinde ise mevzunun aşırılık noktasında olduğunu da düşünmek gerekiyor. Ortada "dikkatli olun" diye bir uyarı varsa, bunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

Son düzenleme: