Saddam

Üyecik
Herkese merhabalar,
Çoğumuzun bildiği üzere MacBook'larda oyun oynanmaz diye bir söylenti var. Elimde 2024 model MacBook Air M4 model var. Oyun oynandığı takdirde bilgisiyara herhangi bir zarar verir miyim? (FM tarz oyunlar) MacBook'ların içinde fan olmadığından dolayı oyun oynandığında yüksek sıcaklara çıkacağından dolayı oynamayın söylentisi var sanırım.

Oynanırsa şarj da iken mi oynanmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar,
Çoğumuzun bildiği üzere MacBook'larda oyun oynanmaz diye bir söylenti var. Elimde 2024 model MacBook Air M4 model var. Oyun oynandığı takdirde bilgisiyara herhangi bir zarar verir miyim? (FM tarz oyunlar) MacBook'ların içinde fan olmadığından dolayı oyun oynandığında yüksek sıcaklara çıkacağından dolayı oynamayın söylentisi var sanırım.

Oynanırsa şarj da iken mi oynanmalı?
MacOS sürümü varsa akıcı oynatır lâkin yüz paketi gibi yamalar sonrası işlemci gücü yetmeyebilir onu belirteyim.

Zarar vermek diye bir şey olamaz gönül rahatlığı ile oynayabilirsiniz. Oyun oynanamaz denmesinin sebebi çoğu oyunun uyumsuz olması vb. yoksa oyun açarsın bilgisayarın yanar o yüzden oynanmamalı diye bir muhabbet yok.

Şöyle bir ekleme yapayım. Tabii ki yanmaz fakat Air modellerinde soğutma sistemi olmadığı için epey bir ısınacaktır. Bu yüzden pil gibi parçaları olumsuz etkiler bunun dışında bir zararı yoktur.

Ben Pro M4 modelinde oynuyorum, tek fana sahip. Shader ile Minecraft, Cyberpunk 2077 ve Euro Truck Simulator gibi oyunları denedim genelinde fan açıyor ve fazla ısınıyor. Destekleyen oyunlarda gayet güzel oynanıyor bir uyumsuzluk gibi durum yok ama bence uzun vadede fazla sıcaklıktan cihaza olumsuz etkide bulunabilir diye düşünüyorum. Sadece Minecraft’ı pilde oynuyorum, şarj süresi yine uzun gidiyor.