Hocam Thinkpad'lerin Lunar Lake modeli var mı? 258V, 256V işlemci içeren modelleri?

@Görkem Say Hocam ben macOS kullanmayacağımdan eminim. İşletim sistemi son zamanlarda beni sinir etti zaten. Lenovo Yoga Slim 7 258V modeli de iyi gibi. ASUS Zenbook S14'te şarj girişleri sadece sağ tarafta var sanırım, sol tarafta yok. O modeli bu yüzden eleyebilirim. İki tarafa da giriş esnekliği lazım bence.

Thinkpad'lerin sadece X9 Aura Edition modelleri satiliyor guncel Intel islemcileriyle onlarin da fiyatlar 90K civari ve OLED olsa da FHD - 60 Hz ekranla geliyor. Ekran kucuk olsun demiyorsan buna bakabilirsin.

14" civari istiyorsan eldeki alternatifler yine MSI Prestige ve Asus Zenbook - Vivobook serileri zaten.

MSI Prestige 14 AI+ EVO C2VMG modelini alacağım sanırım. 16" bana fazla gelir. Teşekkürler hocam önerileriniz için.

MSI Prestige 14 AI+ EVO C2VMG modelini alacağım sanırım. 16" bana fazla gelir. Teşekkürler hocam önerileriniz için.

Alacagin cihazdaki islemci 258V olsun mumkunse. 256V ile 258V temelde ayni islemci olsa da 258V 32GB LPDDR5X 8533 MHz RAM destegine sahip, 256V bu seviyede bir RAM'i maksimum 16GB destekliyor.

@GIRD4P, ASUS zaten kim ki? Dünkü Çinli atölye. En tepe ultrabook serisinin en tepe modelini kaliteli yapacak halleri yok tabi. Apple Mars'tan getirilen örneklerle yapıyor MacBook'ları, parça kalitesi ordan geilyor.
Bana anlatma, bilmiyorsun. Asus ROG'un ilk serilerinden son serilerine kadar da kullandım hatta gidip telefonlarına da para vermişliğim var. Şuanki 5070Ti ekran kartım da Asus hatta. Asus'a düşman değilim. Tecrübemden gelen fikrimi belirtiyorum.

Tek Asus'a değil lafım. Alienware'e gidip 5 bin dolar bayıldım 3 sene önce, sırf iyi dedikleri için. Toplasan şimdiye kadar en az 10 farklı dizüstü markası kullanmışımdır. Hiçbirisi şu an kullandığım MacBook Pro M2 Pro 16 kalitesinde değildi. Gerek işletim sistemi olarak, gerek işletim sisteminin kendi donanımı ile iletişime geçmesi olarak, gerek verimlilik olarak gerek parça kalitesi olarak.

Hoparlör - İşlemci - Verimlilik - Ekran Kalitesi - Klavye - Menteşe - Haptic Touchpad - Aliminyum Kasa. Asus kim ki derken çok doğru diyorsun. Apple sol cebinden çıkarır Asus'u bu saydıklarımda.

Konuda bahsedilen bilgisayarları aşağı salıyorum. Belki bir fikir verir.

1758017439166.webp

1758017399042.webp

@GIRD4P, Alüminyum kasa Zenbook S14'ü bırak 14'de bile var. Anakart fotoğrafları atmışsın da Apple'ın "telefon" işlemcisi kullandığı gerçeği atlamışsın. Buyur aynı x86 mimarisini kullanan MacBook 2019'un anakartı da böyle:
1758018428691.webp

Kalite diyorsan görünüşünü atma, kapasitör modeli şu de, dirençleri bu de. O zaman boynum kıldan ince olur. Saydıkların da "işletim sistemi, işletim sisteminin donanım ile uyumu" gibi yazılımsal şeyler. Malzeme ve parça kalitesiyle alakası yok.

Uğraşmayacaktım da fotoğrafları görünce cevap vermek istedim. Size laf anlatılmaz. Apple'dan başka donanım üretici yok zaten, diğerleri oyuncak üretiyor. Bu kafayla devam.

@GIRD4P, Alüminyum kasa Zenbook S14'ü bırak 14'de bile var. Anakart fotoğrafları atmışsın da Apple'ın "telefon" işlemcisi kullandığı gerçeği atlamışsın. Buyur aynı x86 mimarisini kullanan MacBook 2019'un anakartı da böyle:
Eki Görüntüle 185390

Kalite diyorsan görünüşünü atma, kapasitör modeli şu de, dirençleri bu de. O zaman boynum kıldan ince olur. Saydıkların da "işletim sistemi, işletim sisteminin donanım ile uyumu" gibi yazılımsal şeyler. Malzeme ve parça kalitesiyle alakası yok.

Uğraşmayacaktım da fotoğrafları görünce cevap vermek istedim. Size laf anlatılmaz. Apple'dan başka donanım üretici yok zaten, diğerleri oyuncak üretiyor. Bu kafayla devam.
Bu kasa tasarımı Apple'dan (Ç)alan marka Asus biliyorsun değil mi? Hatta Taiwan hükümetinden patent davası yemesinler diye uyarı falan almışlardı biraz usturuplu yapın diye. Neyi ne ile kıyaslıyoruz?

Ayrıca telefon işlemcisi diye SoC'a diyorsan umarım şaka yapıyorsundur. Mobil cihazlardan konuşuyoruz. X86-64 mimarisinin burada övülecek - öne çıkan hiçbir yanı yok. SoC, mobil arenada çok daha yeğ. Bu sayede 16 inç 4K miniLED 120 Hz ekranımla onlarca saat şarja ihtiyaç duymadan iş yapabiliyorum şarja takmadan hem de aradan neredeyse 3 sene geçmesine rağmen. Kaldı ki aynı dizüstü üzerinde Resident Evil Village'ı 2K'da laptop şarja takılı değilken 60 FPS oynuyorsam, onun ne işlemcisi olduğu neden senin için çok önemli? Hem iş yaptırıyor hem oyun oynatıyor demek ki. Hem de belki de X86'nın çeyrek gücünü çekerek.

Ben de evimdeki kasada 7700X kullanıyorum ancak gidip onu dizüstü bilgisayarımda arzulamıyorum. İkisinin de yeri farklı. İkisini de yerinde seviyorum. Bence biraz sakinleş. Daha sonra konuyu tekrar oku. Hak vereceksin.