Sektörün temelinde Pro Tools var. Tavsiye ederim ama biraz meşakatli ve tuzludur.
Hocam ben prodüksiyon aşamasından daha çok işin mastering tarafını seviyorum. Loud master'a karşı olan taraftayım, sessiz ve dinamik master tercihimdir. Pro Tools gerçekten standart olmuş vaziyette onu da deneyebilirim. Kendi kanalım var isterseniz göz atabilirsiniz. Yaptığım extended mixleri, editleri, derlemeleri, remasterları orada paylaşıyorum.

Hocam ben prodüksiyon aşamasından daha çok işin mastering tarafını seviyorum.
Prodüksiyon, mastering, vs. hepsi artık Pro Tools'un yapabildiği ve sunabildiği şeyler. En iyiler de Pro Tools kullanıyor. Ha bu demek değildir ki Cubase veya benzeri programlar iş görmez, görür. Ama standart Pro Tools onu bilmek lazım. FL Studio vs kullananlar var hala ancak FL Studio bu işe yeni giren anlaması en basit ve ulaşılabilir bir program. Daha sonrasından FL'den çıkıp Pro Tools'a yada bahsettiğin üzere Cubase gibi şeylere geçmek gerekiyor kişinin kendini geliştirmesi için.
sessiz ve dinamik master tercihimdir.
Bu programın bir olayı değil, senin olayın. Pro Tools sana ortamı sunar, istediğin müzik tarzını master tarzını yapabilirsin. Sanırım sen kendi fikrinden bahsettin, program haricinde. Eğer senin fikrinse tabii olabilir, ben beğendiğini dinleyen kesimim. :D Dikkat ettiğim bir master durumu yok. Kanalına da evde bakacağım, merak ettim. <3

@Görkem Say Hocam Lenovo Yoga Slim 7 258V ile MSI Prestige 14 AI+ arasında kaldım. MSI stabilite de sorun çıkarır mı? İkisi de özellikler olarak neredeyse aynı model ve tek fark biri 15", biri 14". Aradaki 10k'dan fazla fiyat farkına değmez ama yine de sorayım dedim. Lenovo ile aynı fiyata da 16" Prestige 258V modeli var mış.

80K fazla kaçmış muhtemelen Vatan’da satıldığı için. 16” olursa önceki sayfada 288V ile gelen Prestige modelini paylaşmıştım zaten onu tercih edebilirsin.

80K fazla kaçmış muhtemelen Vatan’da satıldığı için. 16” olursa önceki sayfada 288V ile gelen Prestige modelini paylaşmıştım zaten onu tercih edebilirsin.
MSI Prestige 14 AI Evo+ C2VMG modelini satın aldım. Elime ulaşınca ilk değerlendirmeleri yazacağım. Umarım Windows seçimim bu sefer beni pişman etmez.

Ekleme: Windows 11 LTSC IoT ile tekrardan temiz bir kurulum yapacağım ürün gelince.

Şu an MSI Prestige 14 AI Evo C2VMG ile yazıyorum. Temiz kurulum Windows 11 LTSC IoT ile kullanıyorum. LTSC'nin tek eksi yanı Copilot tuşu kullanılmıyor, benim için mühim değil. Intel Core Ultra 7 258V Lunar Lake gerçekten çok başarılı diyebilirim. Programlarımı şimdi kurmaya başlayacağım. Fan sesi normal kullanımda neredeyse yok.

Son düzenleme:
@GIRD4P, ASUS zaten kim ki? Dünkü Çinli atölye. En tepe ultrabook serisinin en tepe modelini kaliteli yapacak halleri yok tabi. Apple Mars'tan getirilen örneklerle yapıyor MacBook'ları, parça kalitesi ordan geilyor.
Yemin ederim, izahı olmayan şeylerin mizahı yapılması benim çok hoşuma gidiyor. Hahaha :D @GIRD4P İkinizin atışması beni güldürdü.

Son düzenleme:
Yemin ederim, izahı olmayan şeylerin mizahı yapılması benim çok hoşuma gidiyor. Hahaha :D @GIRD4P İkinizin atışması beni güldürdü.
YouTube’dan incelemesini izlediğinle edindiğin bilgi ile eline alıp kullandığında edindiğin bilgi farklı oluyor, bedava bedava konuşmalar. Forumda herkes bildiğini söyler, KS ağır basan tarafa gider. Bizde karşı fikri cevap vererek yıldırmaya çalışma var. Herkes istediği ürünü alsın sonra dediğime gelecekler ne de olsa zerre ırgalamaz.

YouTube’dan incelemesini izlediğinle edindiğin bilgi ile eline alıp kullandığında edindiğin bilgi farklı oluyor, bedava bedava konuşmalar. Forumda herkes bildiğini söyler, KS ağır basan tarafa gider. Bizde karşı fikri cevap vererek yıldırmaya çalışma var. Herkes istediği ürünü alsın sonra dediğime gelecekler ne de olsa zerre ırgalamaz.
Ben 1, 2 hafta sonra Macbook Air M4 15 inç alacağım. Ağır 3D tasarım ve Oyun dışında x86 cihazlar mantıklı değil. Windows'un incesizliğinden, kaosundan yoruldum. Bi müddet sonra insan göze hitap eden "aç ve kullan" cihazlar istiyor. Mesela Windows 11'de Windows 7 artıklarını görmek istemiyorum.

Ofiste tam yanımda Macbook Pro M5, sol çaprazımda M1 Pro kullanan iş arkadaşım var. Bizzat kendim M2 Air kullandım birkaç ay. Ev arkadaşımda Macbook Pro, misafirimizde Mac Mini M4 Pro var. Şu anda elimde 1 yıla yakındır kullandığım ZanBook 14 var.

Ne YouTube’u, incelemesi? Elimden geçmeyen Mac de yok x86 ultrabook da. Huawei Matebook’a kadar kullandım, 13 ve 16s modellerini. Kuru sıkıyorsun.