Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tayfurevsen

Uzman
Samsung T7 SSD, MacBook cihazımda bazı uyumsuzluklar nedeniyle dosya silerken çok büyük sorunlar yaşattı bana. İnternette de ''How to Install on Mac, T7 Setup'' adlı videolar gördüm. Ancak hem yeterli bilgim olmadığı için hem de İngilizce konusunda sorunlar yaşadığım için yanlış bir şey yapmak istemedim. SSD'nin cihazımla uyumlu çalışabilmesi için nasıl bir kurulum ya da ayarlama yapabilirim?

Çözüm
GPT > ExFAT yaparsanız hem Mac hem de Windows uyumlu olur. Biz taşınabilir SSD'leri bu şekilde kullanıyoruz. Sadece ama sadece Mac ile kullanacaksanız GPT > APFS yapabilirsiniz.
GPT > ExFAT yaparsanız hem Mac hem de Windows uyumlu olur. Biz taşınabilir SSD'leri bu şekilde kullanıyoruz. Sadece ama sadece Mac ile kullanacaksanız GPT > APFS yapabilirsiniz.
Recep hocam, hâli hazırda ExFAT iken bu problemler yaşandı. APFS olarak ayarlarsak, sonrasında Windows cihazlarla nadiren de olsa kullanmak bir sorun yaratır mı? Genel olarak Mac ile kullanılacak.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2024-11-15 15.18.03.webp
    Ekran Resmi 2024-11-15 15.18.03.webp
    70,3 KB · Görüntüleme: 79