Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SY9

Başarılı
Merhaba,
Bu güne kadar laptop kullanıyordum ilk defa PC topluyorum kasa fan bağlantıları nasıl bağlanır?

• Anakart- MSI MPG Z790 Carbon Wi-Fi
  • Kasa- MAG Forge 320r airflow
  • Soğutma- MAG CoreLiquid 360r V2.

Kasanın fanları sanırım ARGB. kasada 4 adet fan bulunuyor ve sıvı soğutmada ise 3 adet fan bulunuyor tüm fanların bağlantılarını nasıl yapacağım? Kasa üzerinde kontrolcü bulunuyor.

1712923969282.webp

1712923993494.webp

1712924022031.webp

Bu kabloların bağlantısı için kablo çoklayıcı mı gerekiyor? Ve anakart üzerinde hangi pinlere takacağım konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

@SY9 @Recep Baltaş
Hocam yardımcı olabilir misiniz teşekkürler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Adım adım gidelim:

Kasa Fanları RGB bağlantısı​

• Kasanda bir adet 6 adet RGB bağlantısı olan kontrolcü var.
    • Bu kontrolcüye kasanın dört fanının RGB'si de bağlı.
    • Kasanın üstünde de bir LED tuşu var. Bu tuş ile RGB'leri kontrol edebilirsin
    • RGB kontrolcünün çalışması için SATA kablosu ile güç vermen gerek
      • SATA kablosu PSU'dan çıkar

Kasa Fan Bağlantısı​

• Kasanda bir fan kontrolcü yok.
  • MSI, dört fanın kontrolü için bir adet dörtlü kablo veriyor, bu kabloya dört adet fanı birden bağlayabilirsin:

1712924371296.webp

• Resimde de gördüğün üzere bu kabloyu SYS_FAN pinlerinden birine bağlayabilirsin.

MAG CORELIQUID 360R V2 Soğutucu Bağlantıları​

• Dilersen soğutucunun RGB'lerini de kasanın kontrolcüsüne bağla. Bu sayede kasa önündeki tuşa bastığında bütün RGB'ler aynı anda değişir.
  • Soğutucu da beraberinde bir fan çoklayıcı ile geliyor:

1712924564575.webp
    • Bu kabloyu anakartın CPU_FAN pinlerine bağlayacaksın. Radyatör fanlarını da bu çoklayıcıya
  • Soğutucu pompa bağlantısını PUMP_FAN veya AIO_PUMP pinlerine bağlayacaksın anakarttaki:

1712924683378.webp
Yeterince açıklayıcı olmuştur diye düşünüyorum. Takıldığın bir yer olursa sorarsın, arkadaşlar cevaplar.
Adım adım gidelim:

Kasa Fanları RGB bağlantısı​

• Kasanın üstünde de bir LED tuşu var. Bu tuş ile RGB'leri kontrol edebilirsin
    • RGB kontrolcünün çalışması için SATA kablosu ile güç vermen gerek
      • SATA kablosu PSU'dan çıkar

Kasa Fan Bağlantısı​

• MSI, dört fanın kontrolü için bir adet dörtlü kablo veriyor, bu kabloya dört adet fanı birden bağlayabilirsin:

1712924371296.webp

• Resimde de gördüğün üzere bu kabloyu SYS_FAN pinlerinden birine bağlayabilirsin.

MAG CORELIQUID 360R V2 Soğutucu Bağlantıları​

• Dilersen soğutucunun RGB'lerini de kasanın kontrolcüsüne bağla. Bu sayede kasa önündeki tuşa bastığında bütün RGB'ler aynı anda değişir.

1712924564575.webp
    • Bu kabloyu anakartın CPU_FAN pinlerine bağlayacaksın. Radyatör fanlarını da bu çoklayıcıya
  • Soğutucu pompa bağlantısını PUMP_FAN veya AIO_PUMP pinlerine bağlayacaksın anakarttaki:

1712924683378.webp
Yeterince açıklayıcı olmuştur diye düşünüyorum. Takıldığın bir yer olursa sorarsın, arkadaşlar cevaplar.

Çözüm
Adım adım gidelim:

kasa fanları RGB bağlantısı​

• Kasanın üstünde de bir LED tuşu var. Bu tuş ile RGB'leri kontrol edebilirsin.
    • RGB kontrolcünün çalışması için SATA kablosu ile güç vermen gerek.
      • SATA kablosu PSU'dan çıkar.

kasa fan bağlantısı​

Eki Görüntüle 35386

MAG CoreLiquid 360r V2 soğutucu bağlantıları​

Eki Görüntüle 35389
    • Bu kabloyu anakartın CPU_FAN pinlerine bağlayacaksın. Radyatör fanlarını da bu çoklayıcıya.
  • Soğutucu pompa bağlantısını pump_fan veya aıo_pump pinlerine bağlayacaksın anakarttaki:

Eki Görüntüle 35390

Bilgiler için teşekkürler hocam. Bu fanlar ARGB değil mi? Yani yazılım üzerinden kontrol edemiyor muyum?

Dosya Ekleri

• IMG_20240412_180509.webp
    IMG_20240412_180509.webp
    51,9 KB · Görüntüleme: 159
Ben sana o kabloyu göstermedim ki. O kablo bu kablo:

Soğutucu da beraberinde bir fan çoklayıcı ile geliyor:

1712924564575.png

Kaldı ki benim sana gösterdiğim kabloda iki tel var, sen bana dört teli olan kabloyu gösteriyorsun.

Fotoğrafı nereden çektin?

Hocam kasadan ve radyatörden bu kablo çıktı iki teli olan kablo çıkmadı.
Çıkmayacak zaten. O kablo, çektiğin fotoğrafa da bakarsan kontrolcüye bağlı olarak geliyor. Zaten fan kablolarıyla RGB arasında nasıl bir bağ olabilir? Olamaz.

Fotoğrafı nereden çektin?

Çıkmayacak zaten. O kablo, çektiğin fotoğrafa da bakarsan kontrolcüye bağlı olarak geliyor. Zaten fan kablolarıyla RGB arasında nasıl bir bağ olabilir? Olamaz.

Hocam çektiğim kablo kasadan çıktı ama takılı değildi poşet içindeydi. Bu kabloya boşta duran kabloları taktım ama 1 pin boşta kalıyor sanırım bu şekilde çalışıyor.
Yaptım sanırım RAM'ler gelmedi kargo da hâlâ onun için açamıyorum sistemi hocam teşekkürler elinize sağlık.

Hocam çektiğim kablo kasadan çıktı ama takılı değildi poşet içindeydi. Bu kabloya boşta duran kabloları taktım ama 1 pin boşta kalıyor sanırım bu şekilde çalışıyor.
Kasada dört adet fan varsa dört pin de dolar. Üç fan varsa biri boşta kalacaktır.