Ceyhun

Uzman
Geçenlerde İtopya adlı mağazanın sitesinden aldığım bir ürünü kargo daha yoldayken mağaza ile iletişime geçip iade etmek istediğimi belirttim. Onlar da kapıdan direkt teslim almadan iade edebileceğimi söylediler. 12 Kasım 2025 tarihinde hiç açmadan, paketiyle birlikte doğrudan kapıdan iade ettim. 18 Kasım 2025 tarihinde onların eline ulaştı. Ürün mağazaya ulaştığında üzerinden bir süre geçti fakat hâlâ param geri ödenmedi.

Müşteri hizmetleri ilk başta iadenin 5 iş günü içinde yapılacağını söyledi. Dün o süre dolmasına rağmen ödeme yapılmamış ve tekrar iletişime geçtiğinde 5 iş günü süresinin ürünü inceleme süresi olduğunu ve ek olarak iade süresini 20 iş gününde yapılacağını söyledi. Oysa ürünü hiç açmadım ve kullanmadım, bu kadar uzun bir incelemenin mantığını çözemedim. Neredeyse 3 hafta olacak.
Nasıl bir yol izlemeliyim iademi yapmaları için? Bu arada siparişler kısmında da "teslim edildi" yazıyor.

kullanilmamis-urunun-iadesinde-gecikme-ve-para-iadesi-sorunu-1.webp

1764108214297.webp

kullanilmamis-urunun-iadesinde-gecikme-ve-para-iadesi-sorunu-3.webp

kullanilmamis-urunun-iadesinde-gecikme-ve-para-iadesi-sorunu-4.webp

kullanilmamis-urunun-iadesinde-gecikme-ve-para-iadesi-sorunu-5.webp

Net bir sekilde kargoyu kabul etmedigini soylemelisin. Onlar senin geri gonderdigini dusunuyor olabilri bunun aynisini Hepsiburada'da yasamistim yillar once.

Mesaj göndereceklerini söylediler ama bana sadece ürünün incelendiğini içeren bir mesaj gönderdiler. Ve siparişler kısmındaki "teslim edildi" yazısı kafamı karıştırdı.
Istedikleri kadar incelesinler sen kabul etmedigin icin kargo gonderici sorumlulugunda sen kabul edip ayri bir kodda gondermedigine gore sorun yok.

Son düzenleme:
Net bir sekilde kargoyu kabul etmedigini soylemelisin. Onlar senin geri gonderdigini dusunuyor olabilri bunun aynisini Hepsiburada'da yasamistim yillar once.

Istedikleri kadar incelesinler sen kabul etmedigin icin kargo gonderici sorumlulugunda sen kabul edip ayri bir kodda gondermedigine gore sorun yok.

Belirttim aslında iletişim sayfalarından ama işe yaramadı. Bekleyeyim birkaç gün daha.

Bunlar böyle.

Bak bu firmadan bugüne kadar 3 kez ürün almak istedim ikisini sırf keyfi bekletmelerinden iade ettim.

İlki fan dı siparişi verdim bekle babam bekle eee? 2-3 gün oldu hala kargo yok. Aradım 1 hafta sürebilirmiş. Böyle saçmalık mı olur? En basit firma bile aynı gün kargo veriyor o kadar ileriye gitmiş herkes.

2. kez bir klavye aldım bu sefer verdiler ama sayfalarında kolay gelsin ya da UPS diyordu bende normal de UPS olan yerden ürün almam.
Kolay gelsin üstte ve önde yazınca dedim herhalde onunla yollarlar ama yok UPS ile yolladılar. Tabii normalde 2 günde Max gelecek kargo oldu bana 4 gün. Aradım dedim kolay gelsin ile gelme şansı yok mu? Biz onlarla anlaşmamız yok diyor. O zaman siteye niye yazarsınız ki?

3. de yine fan alacaktım yine aynı verdim 2 gün geçti kargo yok yine iptal ettim bu sefer yine bekle bekle aradım iade onayını beklemişler sanki mal geldi de onayı kaldı. Vereceksin zaten neyin onayı? 5 gün civarı da para iadem yapıldı.

Hayatımda bu kadar lakayit paraya doymuş bir firma görmedim. Böyle doymuş firmaları doyurmam ben. Gider Amazon'dan alırım ertesi gün dediyse evime ertesi gün gelir. Adam gibi hizmet alırım.

Uzak durun aga şunlardan kaç kere söyledik. Itopya, Sinerji, Teknobiyotik bu 3 ucube firmadan alışveriş yapmayın bunların güler yüzlülüğü ürünün parasını alıp ürünü size yollayana kadar sonrası için oldukça yetersiz ve müşteriye sıkıntılı süreç yaşatan firmalar.

Bunlar böyle.

Bak bu firmadan bugüne kadar 3 kez ürün almak istedim ikisini sırf keyfi bekletmelerinden iade ettim.

İlki fan dı siparişi verdim bekle babam bekle eee? 2-3 gün oldu hala kargo yok. Aradım 1 hafta sürebilirmiş. Böyle saçmalık mı olur? En basit firma bile aynı gün kargo veriyor o kadar ileriye gitmiş herkes.

2. kez bir klavye aldım bu sefer verdiler ama sayfalarında kolay gelsin ya da UPS diyordu bende normal de UPS olan yerden ürün almam.
Kolay gelsin üstte ve önde yazınca dedim herhalde onunla yollarlar ama yok UPS ile yolladılar. Tabii normalde 2 günde Max gelecek kargo oldu bana 4 gün. Aradım dedim kolay gelsin ile gelme şansı yok mu? Biz onlarla anlaşmamız yok diyor. O zaman siteye niye yazarsınız ki?

3. de yine fan alacaktım yine aynı verdim 2 gün geçti kargo yok yine iptal ettim bu sefer yine bekle bekle aradım iade onayını beklemişler sanki mal geldi de onayı kaldı. Vereceksin zaten neyin onayı? 5 gün civarı da para iadem yapıldı.

Hayatımda bu kadar lakayit paraya doymuş bir firma görmedim. Böyle doymuş firmaları doyurmam ben. Gider Amazon'dan alırım ertesi gün dediyse evime ertesi gün gelir. Adam gibi hizmet alırım.

Katılıyorum en güzel e ticaret sitesi Amazon eğer bir ürünü Amazon satıyorsa gözüm kapalı bile alırım 1 ay iade süresi var gereksiz süreci uzatmıyorlar...