• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Mağaza savunma göndermediğinde tüketici hakem heyeti kararı nasıl olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

8898

Üstün
Açılış Hamlesi
Merhaba, Sneaks Up mağazasından aldığım ayakkabı kusurlu olması ve ret cevabı gelmesinden dolayı hakem heyetine başvurdum. Sneaks Up savunma göndermedi (2 ay oldu). 10 gün önce gündeme alındı yazıyor. Hesaplamama göre 4 gün sonra kararın çıkması gerekiyor, karar benim adıma mı çıkar yoksa bir daha kısa savunma isterler ya da iptali mi olur?

Moderatör yanlış yazmış, Sneaks up yani saha mağazacılık genel merkezi savunma göndermedi mağaza ile alakası yok.

Son düzenleme:
Senin beyanını dikkate alır, istersen yalan söylemiş ol, istersen doğru söylemiş. Sen ayıplı dediysen ayıplı kabul edilir, talebin neyse de yerine getirilir.

Bu arada, savunma verildiğini sisteme girmeyi unutup, direkt gündeme alındığında girmiş olabilirler ama dediğim gibi, eğer savunma verilmediyse, sizin dediğinizi dikkate alırlar.

Direkt savunma gelmedi hocam, direkt gündeme alındı yazıyor.

Ayakkabıyı aldığım mağaza müdürü de karar senin için çıkar dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben daha önce bi' banka ile sorun yaşadım ve savunması istendi ancak savunma yapmadılar. THH direkt beni haklı gösterdi ve miktarın iade edilmesinde karar kıldı. Karşı taraf iade kabul etmez veya itiraz etmezse eğer icra yoluna başvurabiliyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 29
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…