Merhaba bu sabah mail adresime ekteki taslak geldi bağlı olan Instagram hesabımın şifresini değiştirmişti ama ben geri aldım ve bu taslak silinmiyor sizce ne yapmalıyım. Şu zamana kadar bu maile bağlı bütün hesapların şifrelerini değiştirip iki adımlı doğrulama ekledim mail adresimde vardı yine güncelledim. Başka önerileriniz ve fikirleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim
Detaylar
Kim cevapladı?formatla düzelir mi peki hocam daha yeni atmıştım çünküFidye virüsü gibi gözüküyor, format atabilirsiniz.
Cem Yilmaz
Uzman
- Makaleler
- 1
Klasik “sextortion” dolandırıcılık maili. Eğer mailde yazan şifre gerçekten kullandığın bir şifre ise Hemen o şifreyi kullandığın tüm hesaplarda değiştir. Mümkünse iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) etkinleştir.
Bunlarin haricinde kesinlikle ciddiye alma, para ödeme veya cevap verme. Cok yaygin dolandiricilik maili bu.
Bunlarin haricinde kesinlikle ciddiye alma, para ödeme veya cevap verme. Cok yaygin dolandiricilik maili bu.
şifre doğru maalesef ve 1-2 başka hesabımın şifresini değiştirmiş ama geri aldım iki faktörlü kimlik doğrulama sayesinde bütün şifreleri değiştirip dediğiniz gibi 2FA etkinleştirdim yine de pcye format atayım mı?Klasik “sextortion” dolandırıcılık maili. Eğer mailde yazan şifre gerçekten kullandığın bir şifre ise Hemen o şifreyi kullandığın tüm hesaplarda değiştir. Mümkünse iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) etkinleştir.
Kaspersky ile güvenli modda tam tarama yapın devam ederse atabilirsinizşifre doğru maalesef ve 1-2 başka hesabımın şifresini değiştirmiş ama geri aldım iki faktörlü kimlik doğrulama sayesinde bütün şifreleri değiştirip dediğiniz gibi 2FA etkinleştirdim yine de pcye format atayım mı?
Kaspersky ile güvenli modda tam tarama yapın devam ederse atabilirsiniz
Teşekkür ederim peki bu e postadaki sabit mesaj bir türlü gitmiyor. Bayrak ve sabitlemeyi kaldırıyorum sonra yine geliyor taslak olarak onun için bir fikriniz var mı?
Cem Yilmaz
Uzman
- Makaleler
- 1
Teşekkür ederim peki bu e postadaki sabit mesaj bir türlü gitmiyor. Bayrak ve sabitlemeyi kaldırıyorum sonra yine geliyor taslak olarak onun için bir fikriniz var mı?
Google ile iletisime gecin. Ve bilgisayarinizi Malwarebytes ile tarayin.
Format atıyorum şu an zaten pek bir şey yoktu o yüzden kafam rahat olsun istedimGoogle ile iletisime gecin. Ve bilgisayarinizi Malwarebytes ile tarayin.direkt
Format atmama rağmen şu taslak mesaj gitmiyor ve sürekli sabit kalıyor bir türlü çözemedimFormat atıyorum şu an zaten pek bir şey yoktu o yüzden kafam rahat olsun istedim
Son düzenleme:
ALCYONEUS
Uzman
Format atıyorum şu an zaten pek bir şey yoktu o yüzden kafam rahat olsun istedim.
Format atmama rağmen şu taslak mesaj gitmiyor ve sürekli sabit kalıyor bir türlü çözemedim.
Senin bilgisayarında değil Google sunucusunda duruyordur senin hafızanda bir etkisi olmaz eğer bilgisayarın aracılığı ile seni bulmuşlarsa muhtemelen diğer hesapların da deşifre olmuştur ilk başta format atmak yerine genel ve detaylı tarama yapmak daha mantıklı.