Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nomad.aka

Uzman
Makaleler
1
Yer
Cedar Hill, Texas
Yeni RAM alacağım laptop için. Uyumlu mu diye özellikerine bakmak istedim. Maksimum desteklenen bellek 8 GB diyor tek slot için mi diyor anlamadım.

1747677577271.webp

Çözüm
Üreticilerin yazdığı maksimum bellek miktarını çoğu zaman göz ardı edebilirsiniz. Genelde kendileri bile laptoplarının ne kadar bellek desteklediğini bilmiyorlar.
İşlemciniz nedir? Üretici bilgilerinden bir kontrol etmelisiniz. Benzer bir cihaz da ben kullanıyorum. Herhangi bir aksi durum söz konusu değilse, ram için en fazla yükseltme ölçüsünü işlemci belirler. İşlemcinin detay özelliklerinde bu belirtilir. Kullandığım dizüstü; Dell Inspiron 15R N5110. Orijinal yapılandırması; Intel i5-2410M, Samsung DDR3 1333 MHz 4 GB ram ve işlemcim 16 GB'a kadar ram destekliyor. Ben şuan Samsung'la beraber Kingston DDR3 1333 MHz 8 GB ram takılı şekilde toplam 12 GB olarak kullanıyorum.

İşlemciniz nedir? Üretici bilgilerinden bir kontrol etmelisiniz. Benzer bir cihaz da ben kullanıyorum. Herhangi bir aksi durum söz konusu değilse, RAM için en fazla yükseltme ölçüsünü işlemci belirler. İşlemcinin detay özelliklerinde bu belirtilir. Kullandığım dizüstü; Dell Inspiron 15r n5110. orijinal yapılandırması; Intel i5-2410M, Samsung DDR3 1333 MHz 4 GB RAM ve işlemcim 16 GB'a kadar RAM destekliyor. Ben şu an Samsung'la beraber Kingston DDR3 1333 MHz 8 GB RAM takılı şekilde toplam 12 GB olarak kullanıyorum.

Hocam işlemcim Intel Core i3-380M techpower sitesinden bakıyorum şu an.

Ama bununla ilgili bilgi vermemiş.

Az ve zor ihtimaller arasında (ve belki mümkün olmayan), somut örneğini görmeden kesin olur denilemeyecek; denenmek istense bile bulunması zor veya imkansız olabilen (DDR3L'nin 1066 MHz'i); haliyle riskli yükseltme girişimleri yerine, 2 adet aynı CL değerinde DDR3 1066 MHz 4 GB RAM ile çift kanal olarak kullanmak en iyi seçenek olacaktır.