Dizüstü bilgisayarların amacı zaten mobilite hocam. Eğer dışarı götürüp harici bir şekilde kullanmayacaksanız bir anlamı yok. Onun yerine kendi bilgisayarınıza güzel bir bakım yapıp yeni parçalar almak daha mantıklı bence. (Eğer çok arıza çıkarıyor diye yükseltmek istemiyorsanız, satın ve başka bir masaüstü bilgisayar alın.)

Mesela kendimden örnek vereyim. Ben sürekli evde kullanacağım bilgisayarı laptop seçmekle hata ettim. İlla ki dışarı çıkarttım, yazın yaylada çok işime yaradı. Ama günün sonunda daha güçsüz bir bilgisayarım var.

Önemli olan tamamen kullanım amacı. Elimin altında taşınabilir bilgisayar olsun istersen ikinci elden temiz bir laptop al dursun. Ha eğer bilgisayarı genelde evde kullanıyorsan hiç gerek yok. Güç daha önemli.

Herkese merhaba, Arc A750+Ryzen 5 5600'lü bir sistemim var bu sistemi satıp 30 bin TL bandında laptop almak mantıklı olur mu?
Alma sebebine göre mantıklı olabilir.

Kimler özendiriyor sizi çöptoplara ya? Aldığın performansı alamazsın aynı fiyatta bir çöptopla. Keşke yapmasaydım Allah da belamı versin dersin.
Fps takıntın yoksa (hayır 4040292k fps oyun oynamalıyım aradaki farkı anlamasam bile) gayet alınır. Yeni laptoplar gayet iyi iş çıkarıyor. Sorun kronik problemi olmayan bir modelin bile bulunmaması bence. Her laptobun başka sıkıntısı çıkıyor.

Hayır ders için lazımsa 2.el Excel vb açan bir laptop al yeter bende tam tersi masaüstüne geçiyorum laptop gibi iğrenç bir şey yok çok yüksek dereceler uçak kalkaemış gibi ses ve düşük FPS
Pcdeki 4060 laptopdaki 4070'ten daha fazla FPS verir.
Hayır 4060 masaüstü ile mobil aynı gpu'ya sahip genelde aynı performansı veriyorlar masaüstü modelleri genelde OC'lu olduğu için %5-7 daha öndedir.
Laptoplar stabilite olarak kötü cihazlar mobilite ihtiyacın yoksa pek önermem. Mühendislik okuyacağım üniversiteye başka şehire giderim veya oyun oynamak için üniversiteye alırım dersin orası başka ama masaüstünü satıp mobil tarafta mutlu olman zor. İntel ekran kartını satıp başka bir GPU'ya geçebilirsiniz Intel kartların daha optimizasyonu düzgün değil.

Oyun oynuyorsanız önermem. Dizüstü bilgisayarın gücü ve ekranı oyunlarda tatmin etmeyecektir. Onun haricinde istediğiniz her yerde her işinizi görmek için istiyorsanız mantıklı olabilir.

Masaüstü bilgisayar her gün bir arıza çıkardığı için artık bıktım. Bu yüzden laptopa geçmek istiyorum.
Her elektronik ürün arıza çıkarabilir. Mevzu size ne konuda hizmet edecek. Mesela bende hem laptop hem masa üstü var. Masa üstünden daha fazla laptopta vakit geçiriyorum filmdi, diziydi, yayındı yatakta uzanıyorum rahat rahat. Oyun falan oynayacaksam açık oluyor masa üstü oda günde 3 saat oynuyorum oynamıyorum. Bazen 2 3 gün açmadığım oluyor işime yaramadığı için. Uzun lafın kısası ihtiyacın neyse ona yönelmen en sağlıklısı.

Kimler özendiriyor sizi çöptoplara ya? Aldığın performansı alamazsın aynı fiyatta bir çöptopla. Keşke yapmasaydım Allah da belamı versin dersin.
Çöptoplar falan bu kadar haksızlık etmeyelim Mesela annesiyle yaşıyorsa kaldır şunu örümcek gibi kabloları yerden tasarruf şimdi benim odaya setup kurmam imkansız mecbur Çöptoplara yöneliyoruz hocam 😀