• Hormon dengesini bozar
  • Dopamin salgı düzeyini düşürür
  • Kanın oksijen taşıma kapesitesini düşürür
  • Kan demişken kandaki hemoglobini düşürür
  • Bağışıklık sistemini yavaşlatır
  • İç organların kılcal damarlarına giden kan düzeyi dengesini, kalp dengesini bozduğundan dolayı bozar ve iç organların çalışma kalitesini düşürür; bu da sindirim sorunları, ishal, tükürük salgısı dengesizliği, dudak kuruluğu ve baş ağrısına sebep olur.
  • Ve evet, aptallık da yapar hocam.

Hepsi de oluyor yaptıktan sonra bir daha yapmayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pubmed kullanmayı bilmediğim için soruyorum.
Kullanmayı bilecek bir şey yok, PubMed araştırmalara yönlendirmek için var genelde. Merak ettiğinizi atın PubMed bağlantısı ile size göndereyim full makaleyi, ücretli değilse. Mesela alıntıladıkların arasında ilki paralı. Nasıl okuyacağız bunu @Yonga?

Sivilce mi yapıyor? Kaynağını atar mısın? Diğer yazdıklarının kaynağı var mı?

Kullanmayı bilecek bir şey yok, PubMed araştırmalara yönlendirmek için var genelde. Merak ettiğinizi atın PubMed bağlantısı ile size göndereyim full makaleyi, ücretli değilse.

Sivilce mi yapıyor? Kaynağını atar mısın? Diğer yazdıklarının kaynağı var mı?
Hocam kaynağım bilgim:) Ayrıca herhangi bir kaynağa gerek yok vücutta ard arda tetiklenen olayların vücutta yaptığı etki. Evet sivilce de yapıyor hocam. Yapma sıklığınıza ve düzen bozukluğuna göre.

Mesela alıntıladıkların arasında ilki paralı. Nasıl okuyacağız bunu @Yonga?
Abstract kısmı özetliyor hocam zaten. Tamamını okumak için kafayı yemek gerekiyor herhalde. Tamamını okuyacak kadar paranoyaksanız zaten yapmayın hiçbir şey uykunuzda otomatik yapın :D (Ortaya konuşuyorum)

@Yonga sadece tamamını okumak kısmına ilişkin sormuştum. Herkesin kafasından bilgi uydurduğu şu konuda PubMed üzerinden kaynak paylaşacak donanımı gösteren bir sizi gördüm. Sizin de "Abstract'a bak geç koç, fazla düşünme, hayatı yaşa ;)" tepkiniz bir tık ters köşe oldu :D.

@Yonga sadece tamamını okumak kısmına ilişkin sormuştum. Herkesin kafasından bilgi uydurduğu şu konuda PubMed üzerinden kaynak paylaşacak donanımı gösteren bir sizi gördüm. Sizin de "Abstract'a bak geç koç, fazla düşünme, hayatı yaşa ;)" tepkiniz bir tık ters köşe oldu :D.
Özür dilerim.
kekwait.png
Abstract'ı gerçekten yeterince açıklayıcı buldum. Araştırmaya güvendim ve araştırmanın sonucundaki özeti yeterli buldum. Bunu demek istedim yalnızca. Biraz sonuca atlıyormuş gibi oluyor ama bazı şeyler siyah beyaz olmadığı gibi bazı şeyler siyah beyaz. Sigara zararlı mı? Evet, bu yüzden içmeyeceğim. Mastürbasyon yapmak sperm sayımı azaltır mı? Evet. Ürememi etkileyecek kadar mı? Hayır. Bende sivilce çıkıyor mu? Hayır.

Common sense dediğimiz bir şey varken yani herkes deli gibi mastürbasyon yapmaktan kaçınmamızı söylemiyorken yani nofap muhabbeti dışında, ki belirli bir dayanağı olsaydı büyük bir tabu olurdu. Ben biraz da bu konuda relax davranıyorum bundan dolayı.

@Yonga zaten ben de sizinle aynı görüşteyim. :D Maalesef konudaki baskın görüş bir taraflarında sivilce bombardımanı çıkacağına inanır yöne eğik gibi.