Emre Human

Üstün
9. sınıfım, cuma günü deneme olduk. Matematiğim 30 soruda 27 net geldi ama Fen bayağı düşük. Fizik 10 soruda 2 net, Kimya 10 soruda 4 net, Biyoloji ise 10 soruda 7 net. Matematiğe göre bu netler bayağı düşük. Matematik seviyesine getirmek için ne yapmam lazım? Çok fazla matematik çalışıyorum, bu süreyi kısıp Fen'e ağırlık verirsem, bu sefer matematik netlerimi düşürür mü? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çok fazla matematik çalışıyorum, bu süreyi kısıp Fen'e ağırlık verirsem, bu sefer matematik netlerimi düşürür mü?

Her ders için geçerli ama belirli aralıklarla tekrar yapıp eksik varsa onları tekrardan kapatman yeterli olur. Matematik netim düşmesin diye diğer dersleri boşlarsan tam oturmamış konular sana gelecekte çok sıkıntı yaşatır. Bu sene ki sınavda önceki dediğim gibi yaptığım için AYT fizik ile AYT biyoloji bildiğin mahvetti beni.

9. sınıfım, cuma günü deneme olduk. Matematiğim 30 soruda 27 net geldi ama Fen bayağı düşük. Fizik 10 soruda 2 net, Kimya 10 soruda 4 net, Biyoloji ise 10 soruda 7 net. Matematiğe göre bu netler bayağı düşük. Matematik seviyesine getirmek için ne yapmam lazım? Çok fazla matematik çalışıyorum, bu süreyi kısıp Fen'e ağırlık verirsem, bu sefer matematik netlerimi düşürür mü? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Konu konu yazabilir misin fen kısmında nerede doğru yanlış yaptığını? Eksik olduğun yerleri YouTube'dan dinlersen halledersin.

Daha 9. sınıfsın, bildiğim kadarıyla biyolojide gerçekten biyolojiyle ilgili olan konuya geçeli çok uzun bir süre olmadı. Fiziğe de bir şey demiyorum daha anca temel kavramları görüyorsunuz. Yani genel olarak bu kadar kasmana gerek yok. Yalnız tavsiyem şu, tek bir derse ağırlık verme. Şu an temeliniz atılıyor yani tüm derslere yeterince bakmalısın ve kavramalısın. Fenede ağırlık ver matematiğede. Artık kaç saat çalışacağın sana kalmış bir olay. Fizik ve kimya dersinden hangi konudan yanlış yaptığına bak ve onlara çalış ilk başta. Biyolojide aynı şekilde.

Konu konu yazabilir misin fen kısmında nerede doğru yanlış yaptığını? Eksik olduğun yerleri YouTube'dan dinlersen halledersin.
Fizik kısmında şu konulardan yanlışlar var;

• Temel ve Türetilmiş Nicelikler.
  • Fiziğin Alt Dalları.
  • Skaler ve Vektörel Büyüklükler.

Doğru yaptığım tek konu ise;

- Vektörler.

Kimya kısmında şu konulardan yanlışlar var;

• Kimyanın Alt Disiplinleri.
  • Atomdan iyona.
  • Atom orbitalleri (bazı soruları doğru, bazılarını yanlış yapmışım).

Biyoloji kısmında eksik olduğum konu yok diyebilirim sürem yetmemişti hızlı hızlı yaparken dikkat hataları olmuş.