adilalpman

Çalışkan
DOCSIS 3 ile çalışan Infinity 401'i bridge Mode'a alıp ardına OpenWrt yüklü router koyduğunuzda, bu routerda OpenWrt kurulumu sonrası yapılması gereken ilk ayarların neler olduğu nasıl olduğu konusunda bilgi rica edebilir miyim? 😊

Şimdiden teşekkür ederim. 🙏🙇‍♂️

Son düzenleyen: Moderatör:
DOCSIS 3 ile çalışan Infinity 401'i bridge Mode'a alıp ardına OpenWrt yüklü router koyduğunuzda, bu routerda OpenWrt kurulumu sonrası yapılması gereken ilk ayarların neler olduğu nasıl olduğu konusunda bilgi rica edebilir miyim? 😊

Şimdiden teşekkür ederim. 🙏🙇‍♂️
Merhabalar. WAN kurulumunu dinamik IP şekilde yapmanız yeterli.

Son düzenleme:
@Mert hocam an itibarıyla MR70X'e OpenWrt yükledim sıkıntı olmadı, ana modem Infinity 401 zaten bridge modunda idi. Şimdi neyi nasıl ayarlamam lazım bu MR70X üzerinde IP alması için bu Router'ın?

Takıldım kaldım şu iki ekranda, Allah rızası için yardım rica ediyorum... :(

openwrt1.webp
openwrt2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Mert hocam an itibarıyla MR70X'e OpenWrt yükledim sıkıntı olmadı, ana modem Infinity 401 zaten bridge modunda idi. Şimdi neyi nasıl ayarlamam lazım bu MR70X üzerinde IP alması için bu Router'ın?

Takıldım kaldım şu iki ekranda, Allah rızası için yardım rica ediyorum... :(

Eki Görüntüle 152892Eki Görüntüle 152893
WAN arayüzündeki Edit tuşuna basın. Şu şekilde yapın ayarlarınızı.

1749245176972.webp

Gördüğüm kadarıyla da ayarlar bu şekilde zaten. IP alabilmesi gerekli.

Yine bir hafta sonu ve yine ben evde network işçisi modunda bir şeyler karıştırmaktayım... :dedektif::düşündürücü::haha:
Bugün sizden basit ve kolay bir ricam var tüm arkadaşlar ve özellikle de @Mert hocam... :sevimli:

Evinde Kablonet'in kullanıcı adı ve parolasız yani DOCSIS 3.0, Mac ID doğrulaması sistemi ile internete bağlanan bie arkadaş benimle "Allah rızası için" OpenWrt routerindeki /etc/config/netowrk dosyasını paylaşabilir mi?

Bunu yaparken elbette Mac ID kısmını silip ::::: şeklinde yapabilir o satırın tümünü ya da bir kısmını. Amacım kimseye zarar vermek değildir, olmamıştır, olmayacaktır da zira...

Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.

Adil alpman.

Bende de aynı problem var. MR70X aldım, OpenWRT başarılı bir şekilde yükledim. Infinity 401 bridge moduna aldım (192.168.0.1 de Durum-->Güvenlik menüsünde Router ve Bridge seçeneklerinden). OpenWRT WAN ayarlarında DHCP client seçili ancak MR70X IP almıyor bir türlü. Hiçbir kaynak da bulamadım bu konuda. Sadece bu konu var gibi

Kablonetin size verdiği modemde Lan1 portu ile yeni modeminizin WAN portuna kablo bağlayın
PPPoE seçili iken WAN seçerseniz, bağlantı sağlarsınız.
Wan 35 olarak ayar yapınca bağlantı sağlanmıyor bu arada, belki sizde olur.

Köprü modunda ben de IP alamıyorum. Hatta NE1611C köprü modundayken bağlanılamaz durumda oluyor. Her seferinde reset atmak zorunda kalıyorum. Normalde köprü modundayken OpenWrt kurulu cihaz izinli MAC adresini kullanmalı. Yani MAC adresi kopyalamak gerekli fakat yine de işe yaramıyor.
Raspbbery Pi 5'e OpenWrt kurdum ne yaptıysam IP alamadım. İnternette çözüm yolunu da bulamadım.

Başkalarında da benzer problemler var sanırım.

Köprü modunda ben de IP alamıyorum. Hatta NE1611C köprü modundayken bağlanılamaz durumda oluyor. Her seferinde reset atmak zorunda kalıyorum. Normalde köprü modundayken OpenWrt kurulu cihaz izinli MAC adresini kullanmalı. Yani MAC adresi kopyalamak gerekli fakat yine de işe yaramıyor.
Raspbbery Pi 5'e OpenWrt kurdum ne yaptıysam IP alamadım. İnternette çözüm yolunu da bulamadım.

Başkalarında da benzer problemler var sanırım.

Konuyu hortlatmış oluyorum ama aynı Kablonet modem ile köprü modunda OpenWrt'li router kullanıyorum. Eğer hala sorun yaşıyorsanız yardımcı olayım.