Merhaba,
Kablonet'ten size hangi modem verildi?
Ek olarak köprü modunda kullanırken, DNS sorununa takılıyor musunuz?

Bir de yönteminiz nedir?

Ben +10 yıllık Kablonet kullanıcısıyım ve Infinity 401 kullandım uzun süre. Ama ben modem değişikliği talep ettim ve şu an H&D modem var. Köprü modunda herhangi bir soruna takılmıyorum. Bu modem için olan yöntem, modemi bridge moda alıp kapatmak ve kira bitiş süresinden sonra tekrar açmak. Bu şekilde sorunsuz bridge modda kullanıyorum ben.

Ben +10 yıllık Kablonet kullanıcısıyım ve Infinity 401 kullandım uzun süre. Ama ben modem değişikliği talep ettim ve şu an H&D modem var. Köprü modunda herhangi bir soruna takılmıyorum. Bu modem için olan yöntem, modemi bridge moda alıp kapatmak ve kira bitiş süresinden sonra tekrar açmak. Bu şekilde sorunsuz bridge modda kullanıyorum ben.
Hocam bi tık hortlatmış oldum da bir şey sormak istiyorum. CBW-383Z4 modem kullanıyorum. Bridge moda alıp openwrt kurulu modemime bağladım ama wan ipini vermiyor. Acaba 12-24 saat vs beklemem lazım mı? Modemin arayüzüne de asla erişemiyorum. 192.168.100.1 falan işe yaramıyor. Bir fikriniz veya öneriniz var mı?

Hocam bir tık hortlatmış oldum da bir şey sormak istiyorum. CBW-383Z4 modem kullanıyorum. Bridge moda alıp OpenWrt kurulu modemime bağladım ama WAN ipini vermiyor. Acaba 12-24 saat vs beklemem lazım mı? Modemin arayüzüne de asla erişemiyorum. 192.168.100.1 falan işe yaramıyor. Bir fikriniz veya öneriniz var mı?

Bridge moda almadan önce, arayüzde ki kira bitiş süresine bakmanız gerekiyordu. O saate kadar modem kapalı kalacak.

Modem kapalı kalacaktan kastınız modemi kapalı mı tutmalıyım o süre boyunca? Modem açıkken beklesem sorun olur mu?

Şöyle söyleyeyim. Sizin modem zaten en eski modellerden birisi, bende ki modem h&d marka modem. Bende modem arayüzünde yazan kira bitiş süresi sabah 05:56'yı gösteriyordu. Gece yatarken modemi bridge moda geçirip ardından modemi fişten çekip yatıyordum. Sabah o saati geçtikten sonra fişe taktıgımda router üzerinden WAN IP'yi artık alabiliyordum. Açıkken zaten interneti kullanamıyorsunuz o süre zarfında. Kapalı kalması gerekiyor.

Şöyle söyleyeyim. Sizin modem zaten en eski modellerden birisi, bende ki modem h&d marka modem. Bende modem arayüzünde yazan kira bitiş süresi sabah 05:56'yı gösteriyordu. Gece yatarken modemi bridge moda geçirip ardından modemi fişten çekip yatıyordum. Sabah o saati geçtikten sonra fişe taktıgımda router üzerinden WAN IP'yi artık alabiliyordum. Açıkken zaten interneti kullanamıyorsunuz o süre zarfında. Kapalı kalması gerekiyor.
Tamamdır hocam. Ben de öyle yaptım bakalım, fişten çektim. Sabah takıp bi deneyeyim. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Merhabalar hocam konuyu biraz hortlatmak gibi olacak ama tam olarak neler yaptığınızı açıklayabilir misiniz?
Ben birkaç gündür ne yaptıysam başaramadım. Nasıl bağlantı sağladınız? Sadece Router bağlıyken mi Bridge moduna geçirdiniz? Biraz daha detaylı açabilir misiniz? Bridge moda geçirmeden önce neler yaptınız? Ek bir ayar veya püf nokta var mı? Wi-Fi üzerinden mi geçirdiniz? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba hocam konuyu biraz hortlatmak gibi olacak ama tam olarak neler yaptığınızı açıklayabilir misiniz?
Ben birkaç gündür ne yaptıysam başaramadım. Nasıl bağlantı sağladınız? Sadece router bağlıyken mi bridge moduna geçirdiniz? Biraz daha detaylı açabilir misiniz? Bridge moda geçirmeden önce neler yaptınız? Ek bir ayar veya püf nokta var mı? Wi-Fi üzerinden mi geçirdiniz? Cevaplarsanız sevinirim.

HD marka modem mi var sizde de?
Önce modem arayüzünde yazan kira bitiş saatinizi öğrenmeniz gerekiyor.
Bende HD marka modem var şu şekilde yerini görebilirsin. Sende Infinity marka modem varsa onda da biraz arayüzü dolaşarak bulabilirsin.

1.webp

Saati öğrendikten sonra tüm Wi-Fi ağlarını devre dışı bırakın. 2.4GHz ve 5GHz. Ben ek olarak güvenlik duvarını da devre dışı bıraktım.
Artık cihazı bridge moda geçirebiliriz. Buradan modem modunu bridge mode olarak değiştirin.

2.webp

Burada önemli detay şu. Uygula'ya bastıkdan sonra sayfanın yanıt vermiyor ekranı gelinceye kadar bekleyin. Sayfa yanıt vermiyor ekranı geldiğinde adres çubuğunda 192.168. 100. 1 yazıyorsa işlem tamamdır. Sonrasında modemi fişten çekip ilk başta ki kira bitiş saatini beklemeniz lazım.

Saat geçtikten sonra modemi açtığınızda internet olmayacaktır. Router ile bağlantı ayarlarınızı yapıp kullanmaya başlayabilirsin.

Router bağlı olmadan ve kablolu olarak yaptım ben bu işlemleri. Sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olurum.

HD marka modem mi var sizde de?
Önce modem arayüzünde yazan kira bitiş saatinizi öğrenmeniz gerekiyor.
Bende HD marka modem var şu şekilde yerini görebilirsin. Sende Infinity marka modem varsa onda da biraz arayüzü dolaşarak bulabilirsin.

Eki Görüntüle 228781

Saati öğrendikten sonra tüm Wi-Fi ağlarını devre dışı bırakın. 2.4GHz ve 5GHz. Ben ek olarak güvenlik duvarını da devre dışı bıraktım.
Artık cihazı bridge moda geçirebiliriz. Buradan modem modunu bridge mode olarak değiştirin.

Eki Görüntüle 228782

Burada önemli detay şu. Uygula'ya bastıkdan sonra sayfanın yanıt vermiyor ekranı gelinceye kadar bekleyin. Sayfa yanıt vermiyor ekranı geldiğinde adres çubuğunda 192.168. 100. 1 yazıyorsa işlem tamamdır. Sonrasında modemi fişten çekip ilk başta ki kira bitiş saatini beklemeniz lazım.

Saat geçtikten sonra modemi açtığınızda internet olmayacaktır. Router ile bağlantı ayarlarınızı yapıp kullanmaya başlayabilirsin.

Router bağlı olmadan ve kablolu olarak yaptım ben bu işlemleri. Sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olurum.
Merhabalar hocam bir sorunla karşılaşmadan soru sormak istemedim. İlginç bir sorun yaşadım. Openwrt güncelleme sonrasında internet alamadım. Ama 5 dakika önce internetim vardı. Acaba yanlış yaptığım bilmediğim bir şey mi var ? Bu konuda tecrübeniz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.