Mezun senesi nasıl yönetilmeli?

Selam arkadaşlar,

Bu yıl mezuna kaldım ve 1 Eylül'de çalışmaya başlayacağım. Hedefim tıp fakültesi. Şu an tamamen sıfır seviyedeyim.

Planım şöyle: Önce bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampı, ardından 55 günde TYT matematik kampı ile başlayacağım. Sonrasında kolay → orta → zor seviye şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum.

Sorum şu: Mezun senesinde sıfırdan başlayan biri olarak sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Ders sıralaması, deneme takvimi, kaynak seçimi veya motivasyon konusunda önerileriniz neler?

Tecrübeli olanlar fikirlerini paylaşırsanız çok sevinirim.
Not bıyıklı matematik kampı 2025'te kalma sorun olur mu çalışırsam?

İnternete erişebilen ekranlı bir cihaza sahip iseniz YKS'ye çalışabilirsiniz.
Buna ilaveten, ayt mat için en az 5-6 kaynak çözeceksin. Kolaydan zora doğru, çap+Apotemi fasikülleriyle bunları takviye de etmen iyi olacaktır. EA'dan hazırlanacaksan zaten işin çok kolay şayet AYT Matta bu dediğimi yaparsan.

Sistem çok basit. Konu anlatım videosunu izle, kolaydan zora 5-6 kaynak bitir. Zor konularda önce çap fasikülle başlarsın mesela, sonra soru bankaları, en son da Apotemi çözersen zaten çok rahat sıralama olarak ilk 1.000'e oynarsın. Sayısal için nasıl bir strateji yürütülüyor ondan haberim yok ama.

Ve en önemlisi, masa başında kalmak yerine arkadaşlarınla dışarıda 2-3 saat zaman geçirmeyi ihmal etme. Haftanın her günü dahi, hatta sınava 2,3 gün kala dahi yapmanı tavsiye ederim. YKS vd. ÖSYM sınavları aslında salt psikolojik, çalışma işini yaparsan tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…