AhmetBurak

Başarılı
Selam dostlar YKS girecek bir kardeşiniz olarak seneyede girmeyi düşünüyorum mezuna yani. Çünkü ailem dershaneye yazdıramadı benim de 9-10 sınıflar eksik hiç yok korona zamanı çünkü. Bu yaz çalışıp 3 ay boyunca kendimi dershaneye yazdırıp 1 sene boyunca adam gibi çalışıp iyi bir yer kazanmak istiyorum sizce mantıklı bir düşünce mi?

Birçok dershane iyi bir eğitim vermekten çok uzak. YouTube videoları ve güzel bir çalışma programıyla daha iyi bir derece yapabilirsiniz. Ben çalışırım diyorsanız mezuna kalın. Sonlara doğru dayanamam sıkılır salarım diyorsanız boşuna uğraşmayın. Bunun istişaresini kendi içinizde yaparsınız artık. Çalışma programı konusunda da buradan yardım alabilirsiniz. Dershane de zaten bu hafta bu kadar soru çöz demekten öteye gitmeyecek.

Ben de mezuna bırakacağım bu sene. İstediğim sıralamanın gelmeyeceğini bildiğim için çalışmaları azalttım boşuna kafa yormak istemedim. Çevrende bir şeyler diyenler varsa takma gerçekten çalışacağına inanıyorsan. Ben şu an ortamı ve kitapları hazırlıyorum. Dünyanın sonu gibi düşünenleri anlamış değilim. Sen elinden geleni yap puan yetmezse 1 yıl daha çalışırsın. Buradaki 1 yıl çöp olmuyor ki aslında istediğin bölüm için 2 sene mezuna kalmak varsa kalırsın.

Neden istemediğin bir bölümü 1 sene çöp olacak korkusuyla seçersin ki?

Bu seneki sınavda iyi bir sonuç geleceğini düşünmüyorsanız mezuna bırakabilirsiniz. 1 Yıl bütün hayatınızı kurtarabilir. Dershaneye gitmiş ve memnun kalmamış birisi olarak şunu söylemek istiyorum dershanenin kalitesi iyiyse kesinlikle gidin ama mahalle arası bir dershaneyse hiç gitmeyin o parayı kitaplara verin ve YouTube üzerinden çalışın. Günü gününe düzenli bir şekilde çalışırsanız güzel bir derece yapabilirsiniz.