MCR kesinlikle Auto'da bırakılmamalı, her Fast boot edişinde ayarların verimi düşüyor 3-5 boottan sonra çöp oluyor, EXPO1'den beter hale geliyor. Maalesef yaşayarak öğrendik.

Onu rehberde de vurguladım zaten. MCR Auto bırakacak adam EXPO kapalı kullanması lazım. :D

6200 CL26 AM5 nasıl akılda tutsun? Demans var zaten, 1 haftaya sarıya düşüyor geri.

H-die dr gelirse a-die olmuş oluyor, ASUS kartlarda bu modül şu anda sorunsuz. Direkt konudaki ayarları girdiğinde ASUS kısmındaki, 1.45v 6000 MT/s CL28 sorunsuz açacak. Aktif soğutma yaparım, dersen @Yakuza gibi CL26 yapıp daha da uçurtursun değerleri. Bu işe özen göster. Bak, adam çok memnun. Benden başka da TR'de ayarlayabilecek biri şu anda yok. Hepsi emekli oldu.

Bundan 2 adet çekin, ZenTimings'te 16 GB dr görünecek A2-B2:

@Krmm bana soracak olursan da t-Force bu modeli a-die gelme ihtimali var, 6000 CL38 olduğuna bakma. Kendim şu anda alacak olsam bundan 2 adet çekip denerim:

Ama Micron'ya da Samsung gelirse iade etmen lazım, biraz şans o kısım. Zar atacaksın burada. Tercih meselesi, binning deniyor buna.

Önemli olan içindeki çiptir yani, isterse 8800 MT/s CL48 CUDIMM olsun. CUDIMM by-Pass modda 6000 MT/s CL28 kullanabiliyorsun AM5'te.

Hocam biraz araştırdım şimdi. Patriot olan m-die falan da gelebiliyormuş. Şu an kesin nokta atışı bir hamle yapmam lazım. İlçede yaşıyorum ben. İade etme durumum yok. En yakın kargo şubesi 50-60 km uzakta yani. Patriot ile kumara girmeyim ben. Kingston'u da almayacağım eledim onu. Lexar'ı bekleyim ben İtopya'ya gelince hemen çekeyim. Veya Lexar'ı şuradan da alabilirim ama fiyatı gördüğünüz gibi işte değer mi bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam biraz araştırdım şimdi. Patriot olan m-die falan da gelebiliyormuş. Şu an kesin nokta atışı bir hamle yapmam lazım. İlçede yaşıyorum ben. İade etme durumum yok. En yakın kargo şubesi 50-60 km uzakta yani. Patriot ile kumara girmeyim ben. Kingston'u da almayacağım eledim onu. Lexar'ı bekleyim ben İtopya'ya gelince hemen çekeyim. Veya Lexar'ı şuradan da alabilirim ama fiyatı gördüğünüz gibi işte değer mi bilmiyorum.

Kesinlik şartı arıyorsan işin zor, 6000 MT/s CL28 olanlar 2nd Gen. A-die geliyor Lexar'da. Kingston ve diğerleri kumar olur, %50 şans var her zaman.

Yani kesinlik şartı aranıyorsa x2 fazla ödemen gerekir.

Kesinlik şartı arıyorsan işin zor, 6000 MT/s CL28 olanlar 2nd Gen. A-die geliyor Lexar'da. Kingston ve diğerleri kumar olur, %50 şans var her zaman.

Yani kesinlik şartı aranıyorsa x2 fazla ödemen gerekir.
kesinlik şart evet. İade için o kadar mesafe gidip gelemem hocam devlet memuruyum ben ayrıca. Haftaiçi zaten kımıldayamıyorum bir yere. O yüzden hedefi 12'den vurmam lazım. Lexar'da kesin karar kıldım. A-die kesin olarak geliyor dediniz. Size güvenerek bunu alacam. Fakat itopyaya gelmesini bekleyip 33 binden mi alayim yoksa 41 buçuka değer mi sizce onu merak ediyorum

kesinlik şart evet. İade için o kadar mesafe gidip gelemem hocam devlet memuruyum ben ayrıca. Haftaiçi zaten kımıldayamıyorum bir yere. O yüzden hedefi 12'den vurmam lazım. Lexar'da kesin karar kıldım. A-die kesin olarak geliyor dediniz. Size güvenerek bunu alacam. Fakat itopyaya gelmesini bekleyip 33 binden mi alayim yoksa 41 buçuka değer mi sizce onu merak ediyorum

41'e değmez, Lexar ben bu forumda 5-10 tane ayarladım şimdiye dek. M-die hiç gelmedi, @lowkey99 ve @Haluk Albayrak ile teyitleşin. Onları hususi olarak ayarladım, onlardan onay almadıkça sipariş geçmeyin. Aktif olarak kullananlara sormak lazım mevcut durumu. Ben M-die hiç denk gelmedim yani, 6000 MT/s CL28 A-die çok yüksek oranda binlenir, M-die sıfıra yakındır. G.Skill tarafı da o şekilde. G.Skill CL28 örneği de @MAH0A var.

41'e değmez, Lexar ben bu forumda 5-10 tane ayarladım şimdiye dek. M-die hiç gelmedi, @lowkey99 ve @Haluk Albayrak ile teyitleşin. Onları hususi olarak ayarladım, onlardan onay almadıkça sipariş geçmeyin. Aktif olarak kullananlara sormak lazım mevcut durumu. Ben M-die hiç denk gelmedim yani, 6000 MT/s CL28 A-die çok yüksek oranda binlenir, M-die sıfıra yakındır. G.Skill tarafı da o şekilde. G.Skill CL28 örneği de @MAH0A var.
Hocam şu an zaten başka seçeneğim yok. Lexar dışında alternatif yok yani. O yüzden o arkadaşlara sorsam da sormasam da her türlü mecbur alacam bunu :D zaten hepsine A-die geldiyse bana da öyle gelir herhalde. M-die falan gelirse eğer yani ben bu işleri bırakırım. O derece bahtsız da değilimdir herhalde. İtopyayı takip ediyorum o halde. İnşallah stoklara getirirler. Getirmezlerse ortada kalacam.