Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, mide ilaçların yan etkisi olarak mide bulantısı yazıyor bunun amacı mideyi korumak değil mi? Neden mide bulandırıyor yardımcı olacak var mı?

Arkadaşlar, mide ilaçların yan etkisi olarak mide bulantısı yazıyor bunun amacı mideyi korumak değil mi? Neden mide bulandırıyor yardımcı olacak var mı?

Kişiden kişiye değişir o olay. İlaçların %99'unda neredeyse bütün yan etkiler yazar. Bir sıkıntı olmaz, olursa da şikayet etme diye deli gibi maddeler ekliyorlar.

Genelde asit üretimi azaltarak çalışıyor mide koruyucular. Bazı kişileri o kadar asit kesmiyordur. Yutma muhabbeti de vardır. Bazı ilaçların aç karna alınmasında hiçbir sorun yokken eczacılar tok karnı alın der. Prospektüste ise aç veya tok der. Tok denmesinin sebebi aç karnına bazı kişileri rahatsız etmesi.

Genelde asit üretimi azaltarak çalışıyor mide koruyucular. Bazı kişileri o kadar asit kesmiyordur. Yutma muhabbeti de vardır. Bazı ilaçların aç karna alınmasında hiçbir sorun yokken eczacılar tok karnı alın der. Prospektüste ise aç veya tok der. Tok denmesinin sebebi aç karnına bazı kişileri rahatsız etmesi.
Valla hocam psikiyatri hapları içerken doktorum arada mide ilacı içmemi istedi ama içince benim mide mi ekstra bulandırıyor o yüzden dedim.

Vallahi hocam psikiyatri hapları içerken doktorum arada mide ilacı içmemi istedi ama içince benim mide mi ekstra bulandırıyor o yüzden dedim.

Yeni içmeye başladıysan belki yapar diye veriyorlar bu ilaçları. Psikolojik ilaçların çoğunda yan etkilerde mide bulantısı, uyku hali, baş dönmesi vardır genelde kutuların üzerinde araç kullanmayın tarzında bir ibare bulunur.

Yeni içmeye başladıysan belki yapar diye veriyorlar bu ilaçları. Psikolojik ilaçların çoğunda yan etkilerde mide bulantısı, uyku hali, baş dönmesi vardır genelde kutuların üzerinde araç kullanmayın tarzında bir ibare bulunur.
4 yıldır kullanıyorum psikiyatri ilaçlarını.

Prospektüste yazan yan etkiller genellikle oldukça nadirdir, mide koruyucular da çoğunlukla "yanmaya" karşı kullanılıyor. Bulantı o kadar çelişkili değil.

D2 reseptörleri:
  • Gis motilitesini baskılar,
  • Mide ve bağırsakların boşalmasını geciktirir,
  • Les tonusunu azaltır,
  • Kolinerjik nörotransmisyonu inhibe eder.
Metpamid gibi ilaçlar D2 reseptör blokajı yaparak yukarıdaki özelliklerin yapılmamasını sağlar. Mide hareketliliği azalıyor ve yukarıdan gelen besinler midede birikmeye başlıyor. Motilite yani hareketlilik azaldığı için duodenum(12 parmak bağırsağı olarak bilinir.)'a geçemiyor ve mide çeperine bası yapmaya başlıyor. Bunun sonucunda da vücut bulantı hissediyor.