Merhaba, umarım iyisinizdir. 1 ay önce tramvayda boncuk boncuk terlemem ve halsizlik hissedip tramvay çıkısında kustum. Kusma sonra el ve ayakların uyuştu resmen yerden kalkamadım. 2 hafta önce doktora gittim. Kan, idrar, dışkı ve röntgen örneklerinde hiçbir sıkıntı çıkmadı ama gün içerisinde ve özellikle sabahları ve akşamları midem bulanıyor. Okulumda sınav haftası ve bu yüzden çoğu sınavıma gidemedim. Konuştuğum yakınlarım ishal salgını olduğunu söylüyor. Kokulara karşı hassasiyetim arttı öyle ki evde pişen yemek, parfüm ve tuvalet te dışkı yapımı esnasında mide bulantısı ve öğürme oluyor. Siz de de bu tarz durumlar oluyor mu? Ne önerirsiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Sabah kalkınca mideye dokunmayacak şekilde yağsız peynir, ekmek yeç Yumurta, zeytin, salatalık ve domates kabuğu midene dokunuyor olabilir, çayı da açık iç.
Liseye gittiğim zamanlarda bende de aynı durum vardı ve zayıftım da. Bulunduğum bölgede hastaneler çözüm bulamayınca doktorun önerisiyle başka bir hastaneye gittim, aynı testleri uyguladılar; her şey temizdi, sonra "stres" sebebiyle olmasının yüksek ihtimal olduğunu söylediler. (Oysaki bir stresim yoktu ya da ben öyle sanıyordum.) Doktor, "Kimisi 12'de acıkır, kimisi sabah 8'de acıkır. Çok takılma ama ihmal de etme." tarzı bir şey söylemişti. Rahat hissetmeli ve kendimi zorlamamam gerektiğini söylemişti.
Şimdi ise çok şükür iştahım yerinde, bazı günler hâlâ midem bulanıyor ama süreklilik gibi bir durum söz konusu değil. Kendim bu kadarını söyleyebilirim, rahat olun ve psikolojinizi zorlamayın; işin büyük bir kısmı burada bence.
Şimdi ise çok şükür iştahım yerinde, bazı günler hâlâ midem bulanıyor ama süreklilik gibi bir durum söz konusu değil. Kendim bu kadarını söyleyebilirim, rahat olun ve psikolojinizi zorlamayın; işin büyük bir kısmı burada bence.
Daffy Duck
Üstün
Sabah kalktiginda eğer miden bulaniyorsa kahvaltıyı biraz daha geç yap. İlk kalktığında da bir kase yoğurt yiyebilirsin. Kahvaltinda da yağlı yiyecekler vs. tüketme.
Kesinlikle çok doğru, stres faktörü burada çok önemli rol oynuyor. Aklınızı başka şeylerle meşgul etmeye çalışın.Liseye gittiğim zamanlarda bende de aynı durum vardı ve zayıftım da. Bulunduğum bölgede hastaneler çözüm bulamayınca doktorun önerisiyle başka bir hastaneye gittim, aynı testleri uyguladılar; her şey temizdi, sonra "stres" sebebiyle olmasının yüksek ihtimal olduğunu söylediler. (Oysaki bir stresim yoktu ya da ben öyle sanıyordum.) Doktor, "Kimisi 12'de acıkır, kimisi sabah 8'de acıkır. Çok takılma ama ihmal de etme." tarzı bir şey söylemişti. Rahat hissetmeli ve kendimi zorlamamam gerektiğini söylemişti.
Sabah kalkınca mideye dokunmayacak şekilde yağsız peynir, ekmek yeç yumurta, zeytin, salatalık ve domates kabuğu midene dokunuyor olabilir, çayı da açık iç.
Sadece simit ve su ile yapıyorum kahvaltımı. Bulantı biraz geçiyor gibi.
Liseye gittiğim zamanlarda bende de aynı durum vardı ve zayıftım da. Bulunduğum bölgede hastaneler çözüm bulamayınca doktorun önerisiyle başka bir hastaneye gittim, aynı testleri uyguladılar; her şey temizdi, sonra "stres" sebebiyle olmasının yüksek ihtimal olduğunu söylediler. (oysaki bir stresim yoktu ya da ben öyle sanıyordum.) Doktor, "kimisi 12'de acıkır, kimisi sabah 8'de acıkır. Çok takılma ama ihmal de etme." tarzı bir şey söylemişti. Rahat hissetmeli ve kendimi zorlamamam gerektiğini söylemişti.
Bende stres yapacak hiçbir şeyim yok. Kusma korkusu (emetofobi) var sandım ama kusayım yani, gayet doğal bir şey. Sınıfa, sınavda, tramvayda kusayım da rahatlayayım kafasındayım artık ama gelmiyor kusmuk. Toplu taşıma olarak tramvayla gidiyorum. 7.30'da uyanıyorum. 7.50'de kahvaltımı yapıyorum simit ile, 8.00'de tramvay geliyor ve 30 dakika tramvay ile gidiyorum. Tramvay içimi dışıma çıkarıyor. Otobus ise daha fena. Servislerin kontenjanı dolmuş zaten. Ne yapacağımı bilmiyorum.
2 sene önce her sabah oluyordu. Talcid kullanıyordum iyi geliyordu tavsiye ederim.
AlbertoTigre
Becerikli
Bende de aynı durum var stresten oluyor gibi geldi bana da iş yoğunluğu var bir de işte de yemek yememe isteği var bende midem bulanıyor. Stres hayatımı yönetiyor diyebilirim, çözümü iş değiştirmek gibi de ekonomik şartlar rayına oturtmaya çalışıyorum ama zor. Stressiz hayat rüya gibi benim için.Sabah kalktiginda eğer miden bulaniyorsa kahvaltıyı biraz daha geç yap. İlk kalktığında da bir kase yoğurt yiyebilirsin. Kahvaltinda da yağlı yiyecekler vs. tüketme.
Kesinlikle çok doğru, stres faktörü burada çok önemli rol oynuyor. Aklınızı başka şeylerle meşgul etmeye çalışın.
Sabah kalktiginda eğer miden bulaniyorsa kahvaltıyı biraz daha geç yap. İlk kalktığında da bir kase yoğurt yiyebilirsin. Kahvaltinda da yağlı yiyecekler vs. tüketme.
Kesinlikle çok doğru, stres faktörü burada çok önemli rol oynuyor. Aklınızı başka şeylerle meşgul etmeye çalışın.
Gün içerisinde Instagram, TikTok gibi sosyal medyalara bakmıyorum bazen. Sadece sessiz bir ortamda ders çalışıyorum. Okulda sınfım da çok girişken ve sosyal biriyim kahkahalarla gün boyu konuşuruz ama bu şey yüzünden kaşlarım çatık, hayattan soğuttu beni.
Daffy Duck
Üstün
Ülkemizde stressiz bir hayat zor, evet.Bende de aynı durum var stresten oluyor gibi geldi bana da iş yoğunluğu var bir de işte de yemek yememe isteği var bende midem bulanıyor. Stres hayatımı yönetiyor diyebilirim, çözümü iş değiştirmek gibi de ekonomik şartlar rayına oturtmaya çalışıyorum ama zor. Stressiz hayat rüya gibi benim için.
AlbertoTigre
Becerikli
Artık bilgisayar oyunları da yetersiz kalıyor stresi atmama maalesef.