İddianın nereden çıktığına dair bir kaynak var mı diye sormuştum aslında.
Kulis bilgisi dediğim gibi, ilk şu paylaşmış kaynak bu demek biraz garip geliyor bana. Birisi demiş işte, çok bir önemi yok. Gerçek değilse de iddia olmaktan çıkar zaten.

Fahrettin Koca'yı istifaya götüren süreç: (tamamı)

🟥 AKP'nin Kızılcahamam kampı'nda AKP'li Antalya mv. Tuğba vural çokal, özel hastanede hayatını kaybeden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söyledi.

🟥 Bakan koca, çokal'a, “o sağlık müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz” şeklinde cevap verdi.

🟥 Tartışmaya araya giren Erdoğan, “ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olmadan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın” dedi. (nuray babacan)

🟥 AKP myk toplantısında ise Erdoğan, toplantıda Koca'yı sert bir şekilde eleştirdi.

Erdoğan, Koca'ya dönerek, “randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız” dedi. (İsmail saymaz)

Fahrettin Koca'nın şu üstteki durumu ne acıklı. Hele ki 2. madde.

Hadi onu geçeyim, ak partili biri vefat edince mi şahsım "bu işlerin devleti özeli olmaz" diyor.

Abv böyle düzenin.

Bu arada; özhaseki, ticaret ve çalışma bakanları sağlık sebebiyle aflarını istemişler.

Bunun sebebi sanki fahrettin koca sadece. Ülkede artan mülteci nüfusu sebebi ile sağlık sistemi çöküşe geçti. Devlet tarafında olay böyle özel hastanelerde sıkıntı yok.