AhmetBurak

Başarılı
Abilerim yaşım 18 bu yaşta saçlarım seyrek, dökülüyor ve çözüm bulamıyorum. Bir insanın 18'inde kel kalması üzüyor, hayattan zevk almıyorum veya umursamıyorum. Yaşamayı biliyorum altı üstü saç ama yaşıtlarımın var olup da benim böyle olması zoruma gidiyor. Son çarem minoksidil kullanmak ama onunda etkisi kullandığımız sürece var. Bazı doktorların videolarında belirli aralıklarla bırakırsanız dökülme az yaşanır diyorlar. Kullanan veya kullanmış olan abilerim varsa bilgilendirir mi?

Bende bir süre sonra kepek yapmıştı, kullandığım süre boyunca etkisini görmedim değil ama kepek işi bozuyordu bayağı. Bi' de her gün kullanmaya üşendim, bu tip şeylerde devamlılık sağlayamıyorum pek.

Minoksidil saç üzrinde etkinli kanıtlanmış preperattır ayrıca Hemoglobin düşüklüğüde saç dökülmesine neden olur yakın bir zamanda hemoglobin testi yaptırmanı tavsiye ederim kullandığın şampuanda önemli elbette vichy dercos energy şampuan ve saç için formüle edilmiş bazı vitaminler vardır o vitaminler selenyum E-vitamini Biotin C ve B-12 vitamini kullanabilirsin..

Kullanmayı bırakınca gene dökülüyormuş. Ben o yüzden pek tavsiye etmiyorum. Kafana çok takma bence. Bak şöyle çevreye, tamamen kel, kafayı komple kazıyan adamların hep güzel eşleri ve iyi hayatları var. Sen kendince doğal şampuan kullan ek olarak saç için iyi gelen yağlar ile arada bakım yap. Genetiğinde varsa önüne geçemezsin ama en azından yavaşlatabilirsin bir tık. İleride ektirirsin olmadı ya da tamamen kazırsın. Kazıma işi her gün yapılması gerektiği için biraz zahmetli ama yanlar saçlı üstler kelde kötü duruyor bence kel birisinim her gün kazıması şart. Bu arada benim de seyrek saçlarım oldu hep. Kel değilim ama lisede de sık değildi şimdi 28 yaşındayım gene sık değil enteresan bir şekilde de dökülmedi, eskisi gibi seyrek devam ediyor. Şöyle söyleyim yana tarayınca belli olmuyor ama kaldırınca dipler bayağı belli oluyor. 10 senedir aynı ama eskisi kadar takmıyorum. Belki de takmadığım için saçım 10 sene dökülmeden aynı kaldı. Çok kafaya takmak da döküyor.