Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zerolite

Yetkin
Dostlar selam, işaretlediğim alandan yeniden başlat dersem modemin bilgileri sıfırlanır mı? Yoksa sadece kapanıp açılır gibi mi olur? İnternetim var ama yok. Techolay ve Discord'dan yazı yazıp konu açabiliyorum ama geri kalan hiçbir şeyi kullanamıyorum.

1746137176117.webp

Çözüm
Hayır sıfırlamaz. Hemen altında fabrika ayarlarına sıfırlama yöntemi yazan girdi çalışmıyor mu?
Hocam bilgisayarda 1.1.1.1 1.0.0.1 DNS'i kullanıyorum zaten, bence olay DNS'ten ziyade modemin aldığı IP.
Modemi fabrika ayarlarına döndürmeyi denediniz mi? IP adresin statik değil ise modeminizi kapatın ve 2 dakika sonra tekrar açın. Statik ise arayıp IP değişikliği rica edin.

Modemi fabrika ayarlarına döndürmeyi denediniz mi? IP adresin statik değil ise modeminizi kapatın ve 2 dakika sonra tekrar açın. Statik ise arayıp IP değişikliği rica edin.
O kadar saçma bir modem ki modemde kapatıp açma tuşu dahi yok, power kablosunu söküp bekleyeceğim. Yine gelmezse yatıp uyurum yarın duruma bakarım can sıktı gerçekten.

Kişinin modemi değiştirilerek sorunu çözülmüş. Sanırım teknik ekibi beklemelisiniz.

Umarım yeni değiştirdik deyip başından savmazlar, eski modemimde 10-12 saatte bir Wi-Fi kopup 2-3 saniye sonra geliyordu hiç yoktan en azından sadece Wi-Fi gidiyordu. Böyle bir saçmalık görmedim internet var gösterip hiçbir yere girmiyor.

Dostlar selam, işaretlediğim alandan yeniden başlat dersem modemin bilgileri sıfırlanır mı? Yoksa sadece kapanıp açılır gibi mi olur? İnternetim var ama yok. Techolay ve Discord'dan yazı yazıp konu açabiliyorum ama geri kalan hiçbir şeyi kullanamıyorum.

Eki Görüntüle 145112

Kullanıcı adı ve parola biliyorsan fabrika ayarlarına sıfırla kafan rahat etsin.
İnternetin büyük ihtimalle gelecektir o şekilde.

Kullanıcı adı ve parola biliyorsan fabrika ayarlarına sıfırla kafan rahat etsin.
İnternetin büyük ihtimalle gelecektir o şekilde.
Fabrika ayarlarına sıfırlarım ama daha sonra türknet iplerine falan bağlanmam gerekmiyor mu? Sıfırladıktan sonra bütün ayarları el ile girmem gerekmeyecek mi ?

Kullanıcı adı ve şifre gir yeterli diye biliyorum ben.
Yanlış ya da eksik biliyorsam ustalar düzeltsin diyorum.

Fabrika ayarlarına sıfırlarım ama daha sonra TurkNet iplerine falan bağlanmam gerekmiyor mu? Sıfırladıktan sonra bütün ayarları el ile girmem gerekmeyecek mi?

Modem otomatık IP adresi alır.
Senın IP adresi yazmana gerek yok.

Ancak her modemde IP adreslerının manuel ya oto gırılebıleceği bir menü vardır(çogunlukla)