Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

35gvm78

Üstün
Makaleler
2
Yer
İzmir
Selam,

Biliyorsunuz Techolay forumu büyümeye başladı ve bu bizi çok mutlu ediyor. Bu sebeple yeni moderatörler de alınmaya başlandı. Ancak son zamanlarda moderasyon ekibinde profesyonellikten uzak en nazik tabirle büyük bir gevşeklik var.
Örneğin en büyük sorun onaylanmaması gereken konular onaylanıyor.
Örneğin az önce ikiz kuleler oyunu hakkında bir konu açıldı aha da link;

Böyle hassas konuların onaylanması forumun geleceğine zarar verebileceğini düşünüyorum.

Bir konu daha;

Bu konuda Ramazan ayından tam bir gün önceki gece açıldı. Moderasyona şikayet ettim sonra bilet açtım. Bu konunun yanlış zamanda açıldığından bahsettim ama ne oldu? Sadece benim yazdığım sözde "problem yaratacak" mesajlarım silindi. Mesajlarda ise bu konunun açılma zamanının hatalı olduğunu ve burada bir art niyet olabileceğini yazdım. Ama sonuç olarak konu hala duruyor. Sadece kilitlendi ve yaklaşık 2 sayfa mesaj silindi.

Buyurun link;

Evet fazla uzattım ama özetle moderasyonun bir elden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum @Recep Baltaş.

Tüm Techolay'a selamlar :)

Artı 16 Eksi
Terör saldırısını kendine konu alan ve amacı güya dalga geçmek olan iki konunun, ihtimal ki kasıtlı bir provokasyon ve bait amacı taşımıyorsa, onaylanmasını akıl ve nezaketle bağdaştıramıyorum. Paylaşımların denetlenmediği ortamda, konu onayı sisteminin işlevselliğinin sorgulanması aşikârdır. Bu durum, yalnızca konuyu açan üye için değil, aynı zamanda içeriği onaylayan moderatör ve onların süpervizörü için de bir sorumluluk meselesidir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-08-20-50-29-83_5dca195d7d09adf043e42a8f3ad62b19.webp
    Screenshot_2024-06-08-20-50-29-83_5dca195d7d09adf043e42a8f3ad62b19.webp
    88,5 KB · Görüntüleme: 119
Terör saldırısını kendine konu alan ve amacı güya dalga geçmek olan iki konunun, ihtimal ki kasıtlı bir provokasyon ve bait amacı taşımıyorsa, onaylanmasını akıl ve nezaketle bağdaştıramıyorum. Paylaşımların denetlenmediği ortamda, konu onayı sisteminin işlevselliğinin sorgulanması aşikârdır. Bu durum, yalnızca konuyu açan üye için değil, aynı zamanda içeriği onaylayan moderatör ve onların süpervizörü için de bir sorumluluk meselesidir.
Bütün konuların aynı özende onaylanması pek mümkün değil. Yapılan iş çok sıkıcı ve moderatör arkadaşların da sıkıldığından eminim. Yapılacak bir şey yok. Gözden kaçmıştır, raporlayın düzeltsinler.

Bu arada oyunun demişim, o da hatalı oldu. Konu içeriğine baktım, oyun içeriğine bakmadım. Her halükarda ne konu ne de oyunun onaylanmaması lazımdı. Tayvan'da gece olduğu için öyle oldu galiba (saat 01:51 şu anda burada). Kusura bakmayın. Dönünce zaten yönetim toplantısı yapacağız. Kadro genişleyecek ve ay sonunda da sunucu yükseltmesi yapacağız.

Ya bir de şunu söyleyeceğim, çarşamba günü açtığım bilete kaç gündür bakılmadı. Biletlerin çok boşlandığını fark ettim. Yönetimsel açıdan düzeltmeler şart. Süpervizör’ün aktifliğini pek göremedim açıkçası. Yönetimi her ne kadar desteklesem de dediğim gibi, düzeltilmesi gereken şeyler var. Öncelikle moderatörler. Biraz daha moderatör eklenmesi gerekiyor. Son birkaç gündür millet “moderatör, moderatör!” diye bağırıyor fark ettiyseniz.

Moderasyon ekibinden genel olarak memnunum. (Moderasyon ekibi hakkında açtığım 10-20 tane bileti saymazsak.) Artık bu tarz öneri konuları da onaylanmamalı bence.

Çoktan kaldırıldı hocam ama arşiv burada:
İkiz kuleler

Tamam da Recep Baltaş kendisi onayladığını söylemiş, birçok kez gözden kaçıyor mobilde olduğundan. Aktif moderatör olmadığında ve Recep abi mobilde olduğunda hızlı onaylayabiliyor.

Moderatörleri denetlemekle yükümlü kişi supervisor değil mi? Kendisi nerede?

@Recep Baltaş yerinizde olsam supervisor ile hoş bir sohbette bulunurdum. Yani ne diyeyim artık daha...

Ona buna suç bulmak ne de güzel, konunun ilk mesajlarını okuyun.

Ya bir de şunu söyleyeceğim, çarşamba günü açtığım bilete kaç gündür bakılmadı. Biletlerin çok boşlandığını fark ettim. Yönetimsel açıdan düzeltmeler şart. Süpervizör’ün aktifliğini pek göremedim açıkçası. Yönetimi her ne kadar desteklesem de dediğim gibi, düzeltilmesi gereken şeyler var. Öncelikle moderatörler. Biraz daha moderatör eklenmesi gerekiyor. Son birkaç gündür millet “moderatör, moderatör!” diye bağırıyor fark ettiyseniz.

Evet biletlere biraz geç bakılıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.