Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

35gvm78

Üstün
Makaleler
2
Yer
İzmir
Selam,

Biliyorsunuz Techolay forumu büyümeye başladı ve bu bizi çok mutlu ediyor. Bu sebeple yeni moderatörler de alınmaya başlandı. Ancak son zamanlarda moderasyon ekibinde profesyonellikten uzak en nazik tabirle büyük bir gevşeklik var.
Örneğin en büyük sorun onaylanmaması gereken konular onaylanıyor.
Örneğin az önce ikiz kuleler oyunu hakkında bir konu açıldı aha da link;

Böyle hassas konuların onaylanması forumun geleceğine zarar verebileceğini düşünüyorum.

Bir konu daha;

Bu konuda Ramazan ayından tam bir gün önceki gece açıldı. Moderasyona şikayet ettim sonra bilet açtım. Bu konunun yanlış zamanda açıldığından bahsettim ama ne oldu? Sadece benim yazdığım sözde "problem yaratacak" mesajlarım silindi. Mesajlarda ise bu konunun açılma zamanının hatalı olduğunu ve burada bir art niyet olabileceğini yazdım. Ama sonuç olarak konu hala duruyor. Sadece kilitlendi ve yaklaşık 2 sayfa mesaj silindi.

Buyurun link;

Evet fazla uzattım ama özetle moderasyonun bir elden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum @Recep Baltaş.

Tüm Techolay'a selamlar :)

Artı 16 Eksi
Bu arada oyunun demişim, o da hatalı oldu. Konu içeriğine baktım, oyun içeriğine bakmadım. Her halükarda ne konu ne de oyunun onaylanmaması lazımdı. Tayvan'da gece olduğu için öyle oldu galiba (saat 01:51 şu anda burada). Kusura bakmayın. Dönünce zaten yönetim toplantısı yapacağız. Kadro genişleyecek ve ay sonunda da sunucu yükseltmesi yapacağız.
Bakalım o zaman abi. Yani bu sorun çözülsün, sonra ne olur bilemeyiz. Kötü bir şey olmasın da.
Evet biletlere biraz geç bakılıyor.
Biraz da değil, bayağı. 3-4 gündür cevap yok bilete.

Genel olarak seviyorum moderasyon ekibini. Ban sebeplerine karşı tolerasyonlu davranmaları hoşuma gidiyor. Özellikle profil mesajlarına.😀 Tek eksik üye sayısının artmasına rağmen kadronun genişlememesi.

@Mert, moderatörlerin görevlerinin zorluğunu en kalbi duygularımla anlamak ve empati duymakla beraber, terör saldırısı gibi toplumsal hassasiyetleri göz önünde bulundurduğumuzda, bu denli kritik konuların gözden kaçmasının kabul edilebilir bir yanı olmadığı kanaatindeyim. Her ne kadar her paylaşımın aynı titizlikle incelenmesi pratik olmasa da, özellikle bu türden hassas içerikler için daha katı ve etkin bir denetim mekanizmasının oluşturulması elzem. Bu durum, yalnızca platformun güvenilirliğini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda toplumun duyarlılıklarına da saygı gösterildiğinin bir ifadesi olur. Dolayısıyla, sorumluluğu yalnızca moderatörlere yüklemek yerine, platform yönetiminin bu hususta daha öncü ve sorumluluk sahibi bir duruş sergilemesi gerektiğini düşünüyorum.

Yapılan iş çok sıkıcı ve moderatör arkadaşların da sıkıldığından eminim.

Sıkıcı ise işini hakkıyla yerine getiren insanlar gelmeli. Moderatörlük herkesin yapabileceği bir şey değil. Her meslek herhangi bir noktada veya zamanda sıkıcı olabilir. Yapılan işin sıkıcı olması da düzgün konu onaylamamalarını aklayamaz.

Var. Supervizör boşuna bulunuyorsa eğer biz kalkalım. İnsanlık hali ile yapılan hatalar ayrıdır. Buradaki denetimsizlik ile hata arasındaki farkı forumun %90'ı görüyor ki siz de görüyorsunuz aslında.

@7025 @Oreki

Size papatya çayı verelim arkadaşlar, bu ne gerginlik böyle. Alt tarafı bir konu açılmış. Enes ısrarla konuyu Recep Baltaş'ın açtığını söylüyor hala Supervizor diyorsunuz.

Moderatör alım ve yetki mekanizmasından ben de rahatsızım ve moderatör başvurumda buna açıkça değindim.

4 ay boyunca olumlu-olumsuz bir feedback alamadığım için de başvurumu geri çektim. Moderatörlük yaptınız mı bilmiyorum ama işin arkaplanı sandığınız gibi değil.

@7025 @Oreki

Size papatya çayı verelim arkadaşlar, bu ne gerginlik böyle. Alt tarafı bir konu açılmış. Enes ısrarla konuyu Recep Baltaş'ın açtığını söylüyor hala Supervizor diyorsunuz.

Yok yahu ne gerginliği. Öyle mi gözüktü uzaktan? Konuyu genele vuruyorum ben zaten, özellikle bu konu ile alakalı değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.