Makaleler
43
Bu nasıl bir kafa anlamadım. Çözüldü olarak işaretlenen bir konuya giriyorum, “çözüm” olarak işaretlenen mesajın konu ile alakası yok, veya konu başka bir yere kaymış, konu sahibi başka bir soru sormuş, cevap veren kişinin mesajını çözüm olarak işaretliyor. Bu foruma geldiğimden beri en az 10 tane falan böyle mesaj raporladım, birçoğunun da çözüldü etiketi kaldırıldı. Bence “çözüldü” etiketini moderatörler iyice bakıp öyle vermeli. Çünkü diğer türlü üyeler kendi aralarında anlaşıp “çözümler” kasmak içinde bunu yapabilir.

Artı -20 Eksi
Konu başka bir yere kaymış, konu sahibi başka bir soru sormuş, cevap veren kişinin mesajını çözüm olarak işaretliyor.
Bunu çok görüyorum. Ya da gözüme çok batıyor.
Konu sahibi sorusunu soruyor. Birisi cevap veriyor. Teşekkürler, peki şu nasıl yapılıyor diyor. Yeni konu açmalı diye raporlaninca kabul de edilmiyor.

Atıyorum adam yeni sürücü almış ve onu başlatmak istiyor. Başlatmayı anlatıyorsunuz. Sonra gelip ben bunu bolecegim, ben RAID yapmaya karar verdim falan diye başlıyor.

Adamın asıl derdi RAID yapmakmis ama onu sormak yerine o yolda karşılaştığı şeyi sormuş.

Rapor sistemi keşfedilmeden önce açılmış bir öneri herhalde. Adamlar kocaman rapor düğmesi koymuşlar. Böyle basıyorsun açılıyor şikayetini yazıyorsun. Sihirli melekler isteklerini gerçekleştiriyor.
Maalesef raporunuz reddedildi...

Konu sahibi çözüm olarak işaretledikten sonra onaya düşsün ve bu sürede çözüldü olarak gözükmesin. Moderatör onaylarsa çözüm olarak gözüksün.
Onaya düşüyor olması lazım ama gözükmesi için moderator onayı beklenmiyor. Ana sorun hala dağılan konuların başka konu yapılmaması bence.

Daha dün Technopat'ta oldu. 3 yıl önce mesaj attığım ve ondan sonra cevap gelmeyen konuya birisi gelip soru sormuş. Cevaplayıp yeni konu açmalı diye raporladım. Konuyla alakalı denilip bırakıldı. Özünde aynı ana fikir üzerinde konuşsalar da farklı şeyler sorduklarını fark edemeyen bir moderatöre denk gelmişim. Ne güzel.

Belki aynı konuda değil ama buradakilerin de absürt hatalar yaptığını gördüm. Yanlış bilgi vermeyen adama kim olmayan bir şeyi nasıl kaynak gösterdi de raporladı ve yanlış bilgi verdiler bilmiyorum. Raporlayınca maalesef raporunuz reddedildi...

Çözümleri konu sahibi seçer, moderatör onayına düşer. Moderatör ise her şeyi iyi bilen, uzman demek değildir. Bu konuda da rapor sistemi devreye giriyor. Çözüm değilse kaynağı ile birlikte rapor edebilirsiniz. Her çözümü moderatör seçse bu kez de moderatörler adam kayırıyor muhabbeti döner. Her moderatör arkadaş ise görevi için gayret gösteriyor. Burada bir sıkıntı yok.

Bunu bir ara yazıp göndermemişim.
Bir örneğine yine Technopat'ta denk geldim. Adam kısayollardaki kalkan simgesi nedir diye konu açmış. Birisi anlatmış. Şimdi adam gelip bunu nasıl kaldırırım yazacak ve anlatan kişinin mesajını çözüm diye raporlarsam veya konu sahibinin ikinci mesajını yeni konu açmalı diye raporlarsam raporum reddedilecek.
Daha muhtemel bir senaryo da var. Konu sahibi konuya dönüş yapmayacak. Çünkü yeni bir hesap. Yeni hesap açtığınızda tepki vermezsiniz. Lozan'ın gizli maddelerindendir.

Aynısının burada da olduğunu görmeyiz umarım.

Ve hala asıl sorunun açılan konunun ana fikrinden sapması ve son mesajlarda yazılanların çözüm kabul edilmesi olduğunu göz ardı ediyorsunuz.
Çözümler zaten gözden geçiriliyor olmalı. Ondan yana sıkıntı yok. Kimse moderatörlerin ilah olup her şeyi bilmesini beklemiyor. Çözüldüğüne dair yeterince kanıt varsa konu sahibinin işaretlediği veya çözüm diye raporlanan mesaj onaylanır.

Şimdi olaya geliyoruz. Adam gelmiş, olur mu demiş. Birisi gelmiş, olur demiş. Konu bitti. Çözüm verilir ve dağılılır. Ama öyle olmuyor. Konu sahibi gelip başka sorular soruyor. Bakalım raporlayınca ne sonuç alacağız?.. Yapıldı. Görmek istediğimiz hareketler.

Her halükarda moderatör onayından geçtiği teyit edildiğine göre bu konu "uygulandı" olarak işaretlenebilir.

Her halükarda moderatör onayından geçtiği teyit edildiğine göre bu konu "uygulandı" olarak işaretlenebilir.

Bu konu için uygulandı denemez, çünkü konu sahibi çözüm olarak işaretlediğinde moderatör onayına düşmüyor. Zaten düşse bu kadar saçma şeyler yaşanmaz. Ben diyorum ki konu sahibinin çözüm verme yetkisi kaldırılsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konu için uygulandı denemez, çünkü konu sahibi çözüm olarak işaretlediğinde moderatör onayına düşmüyor. Zaten düşse bu kadar saçma şeyler yaşanmaz. Ben diyorum ki konu sahibinin çözüm verme yetkisi kaldırılsın.
Sanırsam verilen çözümler tek tek kontrol ediliyor diye yazılmıştı bir mesajda.