Makaleler
43
Bu nasıl bir kafa anlamadım. Çözüldü olarak işaretlenen bir konuya giriyorum, “çözüm” olarak işaretlenen mesajın konu ile alakası yok, veya konu başka bir yere kaymış, konu sahibi başka bir soru sormuş, cevap veren kişinin mesajını çözüm olarak işaretliyor. Bu foruma geldiğimden beri en az 10 tane falan böyle mesaj raporladım, birçoğunun da çözüldü etiketi kaldırıldı. Bence “çözüldü” etiketini moderatörler iyice bakıp öyle vermeli. Çünkü diğer türlü üyeler kendi aralarında anlaşıp “çözümler” kasmak içinde bunu yapabilir.

Artı -20 Eksi
Bütün böyle olan mesajları üyelerin raporlaması yerine moderasyon ekibinin mesajları biraz daha dikkatli okunmasına ne dersiniz?

Moderasyon ekibinin gönüllü olduğu ve hepsinin mesleğinin olduğunun farkındasınızdır umarım. Birazcık empati kurun onlarda insan. 7/24 forumla ilgilenen yapay zekalar değiller.

Aslında çözümler onaya düşüyor ama biz de daha dikkatli okumalıyız konuları.

İnsanların seçtiği çözümleri kastediyor yüksek ihtimal. Zaten fazla çözümü olan biri mutlaka radara yakalanır. O konuda yeşil siteden daha güvenilir burası. Özellikle moderatörler konusunda.

Son düzenleme:
Bu nasıl bir kafa anlamadım. Çözüldü olarak işaretlenen bir konuya giriyorum, “çözüm” olarak işaretlenen mesajın konu ile alakası yok, veya konu başka bir yere kaymış, konu sahibi başka bir soru sormuş, cevap veren kişinin mesajını çözüm olarak işaretliyor. Bu foruma geldiğimden beri en az 10 tane falan böyle mesaj raporladım, birçoğunun da çözüldü etiketi kaldırıldı. Bence “çözüldü” etiketini moderatörler iyice bakıp öyle vermeli. Çünkü diğer türlü üyeler kendi aralarında anlaşıp “çözümler” kasmak içinde bunu yapabilir.
Mesajı raporlarsanız moderasyon ekibi gereğini yapar.

İnsanların seçtiği çözümleri kastediyor yüksek ihtimal. Zaten fazla çözümü olan biri mutlaka radara yakalanır. O konuda yeşil siteden daha güvenilir burası. Özellikle moderatörler konusunda.

Evet, onu kastediyorum. Neden birinin radara yakalanmasını bekleyelim? Önden önlem neden almayalım?

Moderasyon ekibinin gönüllü olduğu ve hepsinin mesleğinin olduğunun farkındasınızdır umarım. Birazcık empati kurun onlarda insan. 7/24 forumla ilgilenen yapay zekalar değiller.

Forumda amacının dışında, kurallarının dışında şeyler yapılacaksa moderasyon ekibinin amacı ne? Ben diyorum ki moderasyon ekibi böyle böyle yapabilir, siz diyorsunuz ki onlar da insan. O zaman hiçbir şey yapmasınlar sizin dediklerinize göre.

Evet, onu kastediyorum. Neden birinin radara yakalanmasını bekleyelim? Önden önlem neden almayalım?

Nasıl bir önlem düşünüyorsunuz? Zaten yükü ağır olan bir ekibe daha çok yük yüklemeyi akıl karı görmüyorum. Bu sefer yapılan hatalar daha çok artacaktır. Kaş yaparken göz çıkarmaya gerek yok. Zaten moderatör ekibimiz gayet sağlam.

Mesajı raporlarsanız moderasyon ekibi gereğini yapar.

Yahu siz konuyu mu okumuyorsunuz?

Nasıl bir önlem düşünüyorsunuz?

Bunu öğrenmek için başlığa bakmanız bile yeterli aslında.

Zaten yükü ağır olan bir ekibe daha çok yük yüklemeyi akıl karı görmüyorum. Bu sefer yapılan hatalar daha çok artacaktır. Kaş yaparken göz çıkarmaya gerek yok. Zaten moderatör ekibimiz gayet sağlam.

Siz çok mu ciddiye alıyorsunuz? Şurada günde kaç tane mesaj çözüm olarak işaretleniyor ki? İşaretlenenlerin yarısı da aslında çözüm olarak işaretlenmemesi gereken mesajlar. Moderasyon ekibi evet güzel ancak böyle bir şeyin moderasyona aşırı yük bindireceğini sanmıyorum.

Yahu siz konuyu mu okumuyorsunuz?

Bunu öğrenmek için başlığa bakmanız bile yeterli aslında.

Siz çok mu ciddiye alıyorsunuz? Şurada günde kaç tane mesaj çözüm olarak işaretleniyor ki? İşaretlenenlerin yarısı da aslında çözüm olarak işaretlenmemesi gereken mesajlar. Moderasyon ekibi evet güzel ancak böyle bir şeyin moderasyona aşırı yük bindireceğini sanmıyorum.

Gerekirse rapor sistemini kullanın bu kadar basit. Öneri açılmasına bile gerek yok. Dediğinizin yapılması için ekstra onay sistemi getirilmeli. Boşuna ekstra yük.