Moderasyon ekibi içerisindeki iletişim problemi çözülmeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 519
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

519

Başarılı
Makaleler
8
Moderasyon 'ekibinin' ekip olmadığını uzun zamandır hissediyordum. Dünkü rapor bilgilendirmeleriyle de hissim tam anlamıyla pekişmiş oldu.

Önce reddedilip sonra kabul edilen rapor için nasıl bir açıklama yapabilirsiniz? Muhtemel açıklamalardan birisi yeterince bilgi sahibi olmayan yetkilinin işleminin bir süre sonra daha yetkin kişi tarafından düzeltildiğidir. Buradan ben raporlar hakkında karar verilirken büyük ölçüde keyfi davranıldığını kavrıyorum. Ekip iletişiminin zayıf olduğunu çıkarabiliriz bu halde.

Önceki raporlarıma ve tecrübelerime dayanarak bunu rahatça söyleyebilirim. Moderasyon bir bütün gibi davranmıyor.

Bunların dışında olması gereken sonuca ulaşmak için birkaç kez rapor gönderdiğim de oldu, yani münferit bir olay değil kesinlikle. İşler profesyonellikten uzak biçimde ve büyük ölçüde işlem yapan kişinin ruh haline göre işliyor.

Bu konuyu dikkate alacağınızı ümit ediyorum. Asıl amacım yergiden ziyade forumun iyiliği. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Artı 16 Eksi
Moderasyonda 1-2 kişi hariç diğerlerini başarılı bulmuyorum. Konu onaylanmıyor, raporlara bakılmıyor. Anlayamadım gitti.

O kadar konu açtım hepsi de onaylandi. Açtığınız konu ya önceden açılmış olabilir, ya da o an uygun görülmemiş olabilir. Diğer sıkıntıya gelecek olursam, buradaki herkes insan, o an biri bir şey düşünüp yanlış karar vermiş olabilir. Bunlar gayet doğal ve fazla kafaya takılmaması gereken şeyler.

En azından raporları sürekli reddeden moderatör şu an yok. Raporlar daha hızlı çözülüyor.

Hocam sürekli yanlış karar verilmesi garip. Yukarıda da yazdım.

İfadeler: 519

Konunun en yalın özeti bu.

Benzer durumu birden fazla kez yaşadıktan sonra gözden kaçmış diyemiyorum.

@519 , Aslında raporun konusundan da biraz bahsetsen daha anlaşılır olur mesele. Çünkü örneğin teknik bir konuda yanlış bir bilgi verilmesini raporladın diyelim. O an bunu inceleyen moderatör belki de senin kadar bu teknik bilgiyi bilmiyor olabilir veya en az senin kadar bilgiye sahip olmasına rağmen o an hata yapmış olabilir. Sen de haklı olarak raporun reddedilince daha detaylı ve kanıtlarla yeniden raporluyorsun ve haklı olduğun görülünce rapor kabul ediliyor. Böyle bir senaryoda moderatörleri eleştirmek biraz acımasızca olur bence.

Ancak örneğin bir hakaret veya uygunsuz içerik raporlamana rağmen, bu hakaret ve uygunsuz içerik bariz olmasına rağmen bu söylediklerini yaşıyorsan o zaman eleştirinde haklı olabilirsin. Ya da buna benzer senaryoların olduğu durumlarda hak veririm.

Senin yaşadığın durumdan bağımsız söylüyorum, böyle hissetmemizin bir sebebi de raporladığımız her durumda kesin olarak haklı olduğumuza duyduğumuz inanç. Bazen raporlarımızda haklı olmadığımızı da kabullenmemiz gerek.

İfadeler: 29
O an bunu inceleyen moderatör belki de senin kadar bu teknik bilgiyi bilmiyor olabilir

Görsellerle desteklenmiş bir mesajı çözüm işaretlememek anormaldir. Gerekli açıklama herkesin anlayabileceği biçimde yapılmış halihazırda zaten.

Sen de haklı olarak raporun reddedilince daha detaylı ve kanıtlarla yeniden raporluyorsun ve haklı olduğun görülünce rapor kabul ediliyor.

Bir kez rapor yolladım ve gerisine karışmadım, on dakika içinde karar benim müdahalem olmadan değişmiş.

Bunlardan bağımsız olarak benzer durumu neredeyse her zaman yaşıyorum. Önce reddediliyor, ardından kabul ediliyor. İletişim problemi olduğu birçok kez bu durumu yaşamamdan dolayı bariz biçimde ortada.

Bir de dönüş yapılmayan raporlar vardı, tekrar rapor göndermemeniz için çok fazla başvurulan bir yöntem. Raporunuz sessizce kapatılıyor ki en son gönderdiğim raporda bunu yaşadım.

Güzel, işte bu şekilde raporun konusunu da açıklaman daha iyi oldu.

Yine de hatadır diye düşünüyorum. Moderasyona iletişim problemi yaşatacak veya moderatörler arasında farklı görüşler yaratacak bir konu değil bu. Çünkü çok bariz belli bir şey o mesajın çözüm olduğu. Gözden kaçmıştır, dalgınlık olmuştur muhtemelen.

İfadeler: 519
Gözden kaçmıştır, dalgınlık olmuştur muhtemelen.

Ortak noktada buluşamadığımız kısım burası. Size mi denk gelmedi bilmiyorum fakat bu çok fazla yaşanıyor, diğer arkadaşlar da doğrulamış zaten. Burada bir problem var.

Önce reddet, ısrar edilirse kabul et ilkesi. Rapor sistemine neredeyse ne zaman başvursam süreç bu şekilde geçiyor. Birden fazla kez yapılan bir hata için dalgınlık diyebilir misiniz?

Şimdiye kadar başıma geldiğini hatırlamıyorum. Hem raporlarım çok hızı sonuçlanıyor hem de ezberimde değil ama sanırım hiç reddedilmedi.

Zamanında almış olduğum bir uyarı üzerine rapor sistemi üzerinden tartışmıştım ve sonunda itirazım haklı görülerek uyarı kaldırılmıştı. Onun dışında da bir sorun yaşamadım açıkçası.

Moderatörleri tanımam, hiçbiriyle iletişimin yok, moderasyon ekibi ile olan iletişimim sadece rapolarımın sonuçlarının geldiği bildirim ekranı üzerinden dönüyor. Onu da hangi moderatör yapıyor bilmiyorum. Yine de eleştirildiği şekilde bir şey yaşamadığım için seviyorum bizim çocukları.

Yine de eleştirildiği şekilde bir şey yaşamadığım için seviyorum bizim çocukları.

Raporların önce reddedilip sonra kabul edildiğini yalnız ben değil diğer arkadaşlar da söylüyor. Başınıza gelmediği için bu şekilde yorum yapmanız açıkçası bana pek sağlıklı gelmedi.

Raporların önce reddedilip sonra kabul edildiğini yalnız ben değil diğer arkadaşlar da söylüyor. Başınıza gelmediği için böyle yorum yapmanız bana pek sağlıklı gelmedi açıkçası.
Şu an bu konuda seninle birlikle toplamda 4 üye bu durumu eleştirmiş. Daha önceden de fazlaca kişi tarafından bu durum eleştirildi mi bilmiyorum. Ben moderasyonla ilgili ilk defa böyle bir tartışmaya dahil oluyorum. Haliyle daha fazla örnek varsa bilmiyorum.

Sahi, sağlıklı olmayan şey nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…