Moderasyon ekibi içerisindeki iletişim problemi çözülmeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 519
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

519

Başarılı
Makaleler
8
Moderasyon 'ekibinin' ekip olmadığını uzun zamandır hissediyordum. Dünkü rapor bilgilendirmeleriyle de hissim tam anlamıyla pekişmiş oldu.

Önce reddedilip sonra kabul edilen rapor için nasıl bir açıklama yapabilirsiniz? Muhtemel açıklamalardan birisi yeterince bilgi sahibi olmayan yetkilinin işleminin bir süre sonra daha yetkin kişi tarafından düzeltildiğidir. Buradan ben raporlar hakkında karar verilirken büyük ölçüde keyfi davranıldığını kavrıyorum. Ekip iletişiminin zayıf olduğunu çıkarabiliriz bu halde.

Önceki raporlarıma ve tecrübelerime dayanarak bunu rahatça söyleyebilirim. Moderasyon bir bütün gibi davranmıyor.

Bunların dışında olması gereken sonuca ulaşmak için birkaç kez rapor gönderdiğim de oldu, yani münferit bir olay değil kesinlikle. İşler profesyonellikten uzak biçimde ve büyük ölçüde işlem yapan kişinin ruh haline göre işliyor.

Bu konuyu dikkate alacağınızı ümit ediyorum. Asıl amacım yergiden ziyade forumun iyiliği. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Artı 16 Eksi
Görsellerle desteklenmiş bir mesajı çözüm işaretlememek anormaldir. Gerekli açıklama herkesin anlayabileceği biçimde yapılmış halihazırda zaten.

Bana ret sebebi, raporlayanın konu sahibi olmayışı gibi geldi. Sanki öyle bir şey hatırlıyorum. Doğru hatırlıyorsam da raporun sonradan kabul edilmesine şaşırdım. "Konu sahibi raporlamadığı sürece mesaj çözüm olarak işaretlenmemelidir." demiyorum, hatırladığıma göre yorum yaptım sadece.

Ah şu ret sebepleri belirtilse... Rapor, açıklamasız reddedilip geçilince insan bakakalıyor.

Ben moderasyonla ilgili ilk defa böyle bir tartışmaya dahil oluyorum. Haliyle daha fazla örnek varsa bilmiyorum.

Ben de bihaberim, ondan dolayı öneriye pek yorumum olamadı. Daha önce kendiliğinden durumu değişen raporum olmamıştı mesela.
Rapor sistemini o kadar kullanmıyorsanız denk gelmemiş olabilirsiniz, rapor kategorisine göre de işler değişiyor olabilir.

Raporlar reddedildiği zaman cevap da yazılmıyor zaten. Sebep öğrenmek için tekrar rapor göndermemiz gerekiyor ki bu rapordan aldığımız yanıtla başka moderatörün verdiği yanıt farklı olabiliyor.

raporlayanın konu sahibi olmayışı

Bir mesaja cozum verdirebilmeniz icin konu sahibi sarti aranmiyor, mesajin sorunu cozmesi yeterli.

Ama o cok 'yogun' yetkililerimiz son zamanlarda yanlis bilgi ve cozum raporlarini pek umursamiyor. Cogu israrla kolaya kacip kaynak istiyor. Kaynak yollayinca da yine moderatorun ruh haline kaliyor is, reddedilebiliyor.

Bazilari da gercekten ilgileniyor, boyle sacma sapan bir durum. Butun olamiyorlar ki onerinin konusu da bu.

Ben de iki farklı telefonun kamerasından çektiğim fotoğrafları bir siteye yükleyip konusunu açmıştım, başta kabul edilen konuda 30-40 dakika sonra o link silindi. Foruma yüklenmem söylendi ama boyutlarından dolayı foruma atamıyordum ve “konu o zaman kapatılabilir mi?” Dediğimde hiçbir dönüş yapılmadı ya da ben görmedim. Konu öyle boş boş duruyor ve konuda ne fotoğraf var şu an ne bir şey.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…