Üşengeçliklerinden buna basıp yayınlıyorlar, "sürümüdür" kelimesi "sürü müdür?" oluyor. Niye ya?
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Moderasyonun makalelerde kullanması durumunda hiçbir yazım hatası yapmamama rağmen ciddi hatalarla karşılaşıyorum. Örneğin başlıklarda büyük harfler küçülüyor, "Discord Classic" bir özel isim olmasına karşın "Discord classic"e dönüyor. Paragrafların ilk harfleri de küçülüyor.Tuşla alıp veremediğinizi merak ediyorum, açıklar mısınız?
Yazım hatalarına dikkat eden bir forumun yazım hatalarına sebebiyet veren bir tuşu olmamalı.
Sizin kullanmanızı istemiyorlar.Tuşla alıp veremediğinizi merak ediyorum, açıklar mısınız?
Geri bildirimde bulundukça düzeltiyoruz. Technopat'ta bu kısma yetki tanımladılar mı bilmiyorum ama moderatörlerin erişemediği kısımlara erişince belirli otomasyonlar yazabiliyorum. Bu doğrultuda tek bir raporla onlarca olası hata kapanabiliyor![]()
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Buradaki kilit nokta -mıdır, -mudur ekini otomatik olarak ayırma seçeneğini iptal etmek. Yoksa Türkçe sözlüğünün yarısı bu olaya dahil olur. Otomatik olarak değil de kullanıldıkça "yapılır mı?" "Silinir mi?" diye eklemek bence daha mantıklı ve eforsuz. Moderatörler olarak böyle dandik şeylere uğraşmıyorduk.Tuşla alıp veremediğinizi merak ediyorum, açıklar mısınız?
Geri bildirimde bulundukça düzeltiyoruz. Technopat'ta bu kısma yetki tanımladılar mı bilmiyorum ama moderatörlerin erişemediği kısımlara erişince belirli otomasyonlar yazabiliyorum. Bu doğrultuda tek bir raporla onlarca olası hata kapanabiliyor![]()
Moderasyonun makalelerde kullanması durumunda hiçbir yazım hatası yapmamama rağmen ciddi hatalarla karşılaşıyorum. Örneğin başlıklarda büyük harfler küçülüyor, "Discord classic" bir özel isim olmasına karşın "Discord classic"e dönüyor. Paragrafların ilk harfleri de küçülüyor.
Yazım hatalarına dikkat eden bir forumun yazım hatalarına sebebiyet veren bir tuşu olmamalı.
Katılıyorum, bu tuş görevini düzgün yapamıyorsa kaldırsınlar, kendimiz bakalım veya yapay zeka ile görelim. Ana dili Türkçe olmayan birisi olduğumu, bazen hata yapabildiğimi söylediğim zaman "kurallara uymak zorundasınız." gibi bir çıkışmayla ortaya çıkan bir moderatör vardı, o zaman sizde kurallara uymayan şu tuşu kaldırın değil mi?
- Makaleler
- 7
Buradaki kilit nokta -mıdır, -mudur ekini otomatik olarak ayırma seçeneğini iptal etmek. Yoksa Türkçe sözlüğünün yarısı bu olaya dahil olur. Otomatik olarak değil de kullanıldıkça "yapılır mı?" "Silinir mi?" diye eklemek bence daha mantıklı ve eforsuz. Moderatörler olarak böyle dandik şeylere uğraşmıyorduk.
Uğraşabileceğiniz en önemli yerlerden biri orası, Technopat'ın veri tabanının %20'sini ben yazmışımdır. Aynısı mesela farklı sistemler için de geçerli. Dediğiniz tek tek ekleme olayı saçma kalıyor çünkü veri tabanını şişiriyor ve eklenti yapısı gereği en minimal veri tabanı girdisi ana isteğimiz. Bundan ötürü gereğini yapmak adına özel entegreler gerçekleştirmemiz gerekiyor.
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Dostum dediğim aynı şeye çıkıyor işte. Forumda belli başlı kelime grupları kullanılıyor. Ama soru ekleri için otomatik ayrım işaretlemişsiniz. Herhangi bir makale yazarken insanlar zorlanıyor. Hangi kişi yapı mıdır sorusunu sorsun ki? "Rockstar yapımıdır." bu kadar basit işte. Bu şekilde daha çok yoruluyoruz.Uğraşabileceğiniz en önemli yerlerden biri orası, Technopat'ın veri tabanının %20'sini ben yazmışımdır. Aynısı mesela farklı sistemler için de geçerli. Dediğiniz tek tek ekleme olayı saçma kalıyor çünkü veri tabanını şişiriyor ve eklenti yapısı gereği en minimal veri tabanı girdisi ana isteğimiz. Bundan ötürü gereğini yapmak adına özel entegreler gerçekleştirmemiz gerekiyor.
O zaman kaldırın! Böylece üşenip bu butonu kullanmak yerine insanlar kendileri düzgün bir şekilde yazmaya başlarlar. Hem de veri tabanı falan şişmez. Bu tuş üzerine kesinlikle bir uğraş var ama ters bir etkisi varsa niye kalkmasın?Dediğiniz tek tek ekleme olayı saçma kalıyor çünkü veri tabanını şişiriyor ve eklenti yapısı gereği en minimal veri tabanı girdisi ana isteğimiz.
Bu tuşu tamamen kaldırmak yerine sadece moderasyona da kaldırılabilir. Ne de olsa kullanıcı, bu düzelt tuşundan hata yapıp fark etmeyince ya moderasyon arkasından koşacak ya da ban atacak.
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Bana kalırsa kısa ve öz çıkış yolu bu. Enes'in dediği gibi forum şişiyor bu kelimeler yüzünden. Bu tuşun 2 kaderi var. Ya komple gidecek ya da moderatörlerden gidecek.O zaman kaldırın! Böylece üşenip bu butonu kullanmak yerine insanlar kendileri düzgün bir şekilde yazmaya başlarlar. Hem de veri tabanı falan şişmez. Bu tuş üzerine kesinlikle bir uğraş var ama ters bir etkisi varsa niye kalkmasın?
Bu tuşu tamamen kaldırmak yerine sadece moderasyona da kaldırılabilir. Ne de olsa kullanıcı, bu düzelt tuşundan hata yapıp fark etmeyince ya moderasyon arkasından koşacak ya da ban atacak.
Ülke yönetimleri de böyle. Amerika silah alırsın ama keyfi birisini vurusan hapise girersin diyor. Ki zaten düzelt butonu banlanmaya bahane olarak kullanılmıyor.
Bu tool, Technopat moderatörlüğümü bırakma sebebim. O esnada işini düzgün yapan bir (1) kişi yoktu. Düzelt kullan, ardından konuyu genel görünüme aç. That's the job. Bunu yapmazsan da yetiştiremiyorsun, konular birikiyor. İki ucu pis değnek.
Zamanında yapmaya çalıştığım gibi tertemiz, hatasız konu onaylamak için bu tool direkt yetersiz. Konuların Düzelt kullanımı sonrası mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Edilmezse de 80 kişinin upvote ettiği bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Technopat umursamıyordu, burası da umursamaz büyük ihtimalle. Henüz üye sayısı azken, iş yükü düşükken bir kulak vermeniz fena olmazdı ama.
Şuna da değinelim: Düzelt kullanımı özelinde, "moderatörlerin işini kolaylaştırıyor"dan ziyade "moderatörlerin işinin içini boşaltıyor" meselesi daha önemli. Konuda üstü kapalı da olsa tartışılan bu olmuştur sanıyorum, okumadım açıkçası. Bizleri, yaptığınız işe iş demeye bin şahit istemeye zorlayan bir meret bu. Kimsenin konu açarken "Düzelt kullanmayın" notu düşmesine gerek yok. İşinizi düzgün yapmayacağınıza olan inancın üyeleri düşürdüğü hale bak.
Şu son cümlede bile aslında gören gözler için nice nimetler vardır ama işte... malum.
Zamanında yapmaya çalıştığım gibi tertemiz, hatasız konu onaylamak için bu tool direkt yetersiz. Konuların Düzelt kullanımı sonrası mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Edilmezse de 80 kişinin upvote ettiği bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Technopat umursamıyordu, burası da umursamaz büyük ihtimalle. Henüz üye sayısı azken, iş yükü düşükken bir kulak vermeniz fena olmazdı ama.
Şuna da değinelim: Düzelt kullanımı özelinde, "moderatörlerin işini kolaylaştırıyor"dan ziyade "moderatörlerin işinin içini boşaltıyor" meselesi daha önemli. Konuda üstü kapalı da olsa tartışılan bu olmuştur sanıyorum, okumadım açıkçası. Bizleri, yaptığınız işe iş demeye bin şahit istemeye zorlayan bir meret bu. Kimsenin konu açarken "Düzelt kullanmayın" notu düşmesine gerek yok. İşinizi düzgün yapmayacağınıza olan inancın üyeleri düşürdüğü hale bak.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı